Translate

понеделник, 7 ноември 2011 г.

Медицински център за интегративна медицина ще обжалва решението на МЗ за неговото закриване

Това съобщи проф. Лъчезар Аврамов от Института по електроника на БАН, който е управител на центъра. По думите му там се лекуват онкоболни в последен стадий на болестта, повечето от които не са се повлияли от методите на конвенционалната медицина.

От медицинския център искат у нас да бъде разрешена ваксината на Коули за лечение на онкоболни с изчерпани възможности за лечение с методите на традиционната медицина.
МЗ и Изпълнителната агенция по лекарствата отказват такова разрешение с противоречиви аргументи, посочи проф. Аврамов. 

Сред тях са, че MBVax Coley Fluid не е лекарствен продукт и не е разрешен за употреба в нито една държава.
Според проф.  Аврамов продуктът е разрешен за употреба в САЩ, Великобритания, Швейцария, Германия, Австрия, Ирландия, Израел, Китай, Мексико, Парагвай, Южна Африка и Бахамите. По думите му ваксината довежда болните до ремисия и затова може да бъде животоспасяваща.
Той припомни, че с решение от миналата седмица медицинският център е закрит за неспазване на здравните стандарти, въпреки че в момента там се лекуват над 30 болни, които понастоящем са в ремисия и прекъсването на лечението ще доведе до гибелта им.
Лечението на болните не може да спре, в ситуация сме или да нарушим морала, ила да нарушим закона, отбеляза д-р Дамян Христов, медицински управител на центъра.
Единствената ни вина е, че искаме да дадем нещо ново, което се прилага в Европа, добави той.


Няма коментари:

Публикуване на коментар