Translate

сряда, 29 април 2020 г.

Христо, Марияна, Пламен и Елена като АББА в „All Inclusive“


Каква е причината за това - този петък по NOVA

Във водовъртеж от емоции попадат любимите герои от „All Inclusive” в следващия епизод на сериала на празничния 1-ви май. Смях и щури забавления за двете семейства се преплитат с необратими разкрития в групата на екоактивистите, както и с любопитни приключения за детската банда.
Голяма изненада очаква Надя /Йоанна Начева/, която в този ден навършва пълнолетие. Дъщерята на Чобанови не предполага какви обрати ще настъпят за нея точно на рождения й ден. Огорчение, щастие, отчаяние, смях, надежда, предателство и много любов ще се борят в сърцето на красивото момиче. Едно е сигурно – Надето никога няма да забрави най-шантавия ден в своя живот.
Христо и Марияна /Ненчо Балабанов и Елена Атанасова/ са изключително развълнувани, че дъщеря им става на 18 години. Заедно с приятелите им Пламен и Елена /Любен Кънев и София Маринкова/ те ще организират най-щурия подарък за Надя. Четиримата ще се превъплътят в шведската група АББА за ужас на управителя Парушев /Петър Калчев/, но пък за огромна радост на гостите в морския комплекс, които искрено се забавляват с тяхното изпълнение. Но коя е най-голямата изненада на вечерта, ще стане ясно в епизода този петък.
В Залива на костенурките също се очакват сериозни обрати, които ще променят завинаги отношенията в младежката група. Хора на бизнесмена Такис /Красимир Добрев/ продължават с опитите да сплашат екоактивистите, за да ги принудят да спрат шумната кампания срещу застрояването на дивия плаж. Страхът си казва думата, а между Мартин /Алекс Иванов/ и неговите приятели започва разцепление след случайно разкритие в групата, пренареждащо картите в Залива. Какво е то и ще има ли шанс тяхната голяма кауза?
Важна цел преследват и децата, които се впускат в следващото си морско приключение. Сашко /Силвестър Велячки/ е много ентусиазиран, когато на плажа открива карта, отвеждаща до скрита находка. Детската банда, предвождана от него, тръгва по следите на любопитното съкровище. Но какво точно ще открият хлапетата, предстои да видим този петък, от 20:00 ч. по NOVA.

„Ариана” - триумфира с нов и светъл облик


Тази пролет една от най-любимите бири в България пристига с нова слънчева визия и модерна бутилка

Ръка за ръка с очакването на слънчевите и топли дни, тази пролет пристига и новият облик на „Ариана“. Новата визия на една от най-любимите за българите бири - „Ариана“, ще въздейства на всичките ни сетива и както слънцето, което внася чувство на щастие и свобода, така и „Ариана“, с новия си светъл облик, цели да пресъздаде същата лекота, освободеност и положително настроение.
„В това изпълнено със стрес, забързано ежедневие, в което живеем, всеки има нужда от лъч светлина, който да направи деня му по-хубав и светъл. Както слънцето ни влияе положително, носи радост и хубави дни, точно така бихме искали „Ариана“, със своя нов и свеж облик, семпла бутилка и слънчев етикет, да донесе свежест и светлина в ежедневието на всеки от нас“, сподели Питър Копиец, изпълнителен директор на „Загорка“ АД.
Първата реклама на „Ариана“ с новия й облик представлява клипче, което е заснето без професионален екип и в домашни условия, а участниците в него са служители на компанията. В него „Ариана“ дава надежда на потребителите си, че отново ще имат възможност да се насладят на лятото, а междувременно докато си стоят вкъщи, могат да спечелят милион слънчеви награди. Новият клип на „Ариана“ можете да видите тук.
„Ариана“ е висококачествена бира, създадена по стара чешка традиция, която води началото си от една от първите пивоварни фабрики в България. През всички тези години тя успява да запази своето доказано място като една от най-предпочитаните марки бира в България. „Ариана“ е и носител на множество награди за качество от Международният институт за качество Monde Selection.
Визията на „Ариана“ не е била променяна от 2008 г. при PET опаковките и от 2011 г. при стъклената бутилка. Новата семпла, светла и модерна визия на „Ариана“ ще продължи да радва своите потребители с нежната си и кехлибарена течност, запазвайки своите качество и отличителност, както и връзката с идентичността и мисията на бранда.

Амджен и фондация „АМДЖЕН“ даряват близо 12,5 млн. долара в подкрепа на борбата с Covid-19 по света


На територията на България към момента Амджен е осъществила дарения в размер на 110 000 лв.

Биотехнологичната компания Амджен и Фондация „Амджен“ даряват близо 12,5 млн.щ.д. в подкрепа на държавите по света за посрещане на неотложни нужди, свързани с пандемията COVID-19. Средствата ще бъдат използвани в помощ на международни общности и  организации, които работят активно за справяне със ситуацията. В допълнение към това Фондация „Амджен“  се ангажира да удвои даренията, направени от служителите на компанията по целия свят, пожелали да отделят свои собствени средства в борбата срещу COVID-19.
„Пандемията COVID-19 създаде поредица безпрецедентни предизвикателства пред хората, правителствата и здравните системи по целия свят, както и спешна необходимост от незабавна подкрепа на мерките, които общностите взимат, за да се забави разпространението на вируса и да се помогне на най-засегнатите“, сподели Робърт А. Брадуей, председател и изпълнителен директор на Амджен. „Надяваме се, че нашата подкрепа ще помогне на организациите, работещи на първа линия, да отговорят на неотложните нужди към този момент“, допълни той.
На територията на България към момента Амджен е осъществила дарения в размер на 100 000 лв. към Министерство на здравеопазването за предпазни средства и тестове и 10 000 лв. към сформирания COVID-19 Фонд на Асоциацията на Научноизследователските Фармацевтични Производители в България /ARPharM/.
„Като биотехнологична компания считаме за наш дълг да подпомагаме здравната система и обществото в борбата с вируса. Щастлива съм да видя, че много компании от различни браншове в страната разсъждават като нас. Вярвам, че с общи усилия и взаимна подкрепа ще се справим с тази криза“, сподели д-р Красимира Чемишанска, генерален директор на Амджен България.

Д-р Веселин Йолов: Хората загубиха доверието си към щаба


Вирусът е факт, пандемия има, но нещата около него са преекспонирани до лудост, категоричен е д-р Веселин Йолов, зам.-началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение към Медицински институт-МВР.
Преувеличаването на проблема ще доведе и води до много по-големи щети от самата вирусна инфекция, допълва още той в интервю пред журналистката и съорганизатор на Националните Медицински Награди Патриция Кирилова - цялото интервю може да прочетете в блога и . 
"Разбира се, в такива едни моменти започва да страда икономиката, неминуемо е, което в дългосрочен план ще окаже негативно влияние и върху здравето на хората. Оформя се порочен кръг. Много бързо се формират и реорганизират спекулативни практики. Лесно е да манипулираш един човек със здравето и живота му", възмущава се анестезиологът. 
Според него хората вече напълно са загубили доверие в противоречивите брифинги, давани от щаба.

Ще се огънат ли под тежестта на черните пагони готвачите в Hell’s Kitchen България?


Гергана не успя да спечели своята черна куртка и вчера вечерта напусна окончателно Кухнята на Ада

Тази вечер в новия епизод на Hell’s Kitchen България от 21:00 часа по NOVA зрителите на топ кулинарното състезание ще видят как професионалните готвачи ще защитават прясно получените си черни пагони в изпълнение на първите вечерни поръчки. Дали ще успеят да отговорят на изискванията на шеф Виктор Ангелов или ще се огънат под тежестта на новите си униформи? Недялка, Галя, Реджеп, Атанас, Цецо и Георги са изправени пред предизвикателството да докажат на шеф Ангелов, че решението му да им даде най-високите отличия в Кухнята на Ада, не е било напразно.
Снощи, в битката за черните пагони, те готвиха извън възможностите си, защото всеки искаше да докаже, че заслужа титлата „шеф“. Така се родиха брилянтни кулинарни шедьоври – с въображение, уникални концепции, които множество готварски техники и умения претвориха в съвършени чинии. В титаничната схватка обаче един от топ готвачите не оцеля – Гергана не успя да се пребори за мястото си в Hell’s Kitchen България и се размина със своята черна куртка. Така тя напусна Кухнята на Ада и остави шестима претенденти за голямата награда от 100 хиляди лева, чиито истински сблъсък за лидерското място, в най-горещото кулинарно състезание в българския ефир, едва сега започва.
Какво ли предизвикателство е приготвил шеф Виктор Ангелов за своите черни кулинарни командоси, за да изпита тяхната отдаденост на професията, дързост и хъс в битката за оцеляване в Hell’s Kitchen България? Тази вечер мечтания отбор в Кухнята на Ада ще готви като за последно. Топ готвачите ще трябва да доказват на шеф Ангелов, че наистина са най-добрите. Ще успеят ли да готвят „заедно като един“ и едновременно с това - всеки срещу всеки да покаже, че притежава качествата на победител. Ще има топ готвачи, които отново ще се справят във всяка ситуация и гласуваното доверие с лекота ще ги превърне в двигател на успеха. Друг ще се скрие от отговорност и ще се надява безкомпромисния шеф Ангелов да не забележи, а трети  – ще се върне на ученическата скамейка в опити да се справи с перфектния омлет докато съотборниците му ще се борят с вечерните поръчки. На финал – ще има ли наказан? Отговорът само в новия епизод на Hell’s Kitchen България от 21:00 часа по NOVA.