Translate

събота, 28 март 2020 г.

Деси Стоянова и Сашо Кадиев водят разделени, но все пак заедно „Преди обед“ от понеделник


Водещите и екипът на предаването се разделят в два отбора във връзка с мерките срещу COVID-19

В продължение на превантивните мерки, предприети от bTV Media Group срещу COVID-19, от понеделник водещите на „Преди обед“ Десислава Стоянова и Александър Кадиев, както и целият екип на предаването, формират два независими отбора, по подобие на колегите си от нюзрума на bTV. Екипите ще работят на ротационен принцип и ще се подкрепят пълноценно от студиото и от вкъщи.
От 30 март Деси Стоянова ще е на първата линия в студиото на „Преди обед“ с разнообразни теми и гости. Екранната ѝ половинка също няма да остане далеч от зрителите, а ще разкрие пред тях „Дневниците на Сашо“, в които ще стане ясно какво е да си изолиран в Кокаляне, с майка, жена, дете и 5 кучета.
Специално за всички пред малкия екран, екипът на „Преди обед“ подготвя любопитни включвания от Токио, Ню Йорк, Цюрих, Лондон и Рим, с лични истории, белязани от Covid-19.
Няма да липсват и атрактивни предложения за свободното време: тренировки за тонус; рецепти за начинаещи мастършефове; занимания за деца и родители; уроци по медитация и много музика за добро настроение.
Във времето преди обед зрителите ще могат да „гостуват“ и в домовете на обичани популярни личности, за да надникнат и в тяхното променено ежедневие.


Силни лични истории в най-емоционалния епизод на „Гласът на България“ по bTV


В неделя вечер треньорите влизат в битка за най-мощния глас за сезона

Предпоследният епизод от кастингите на тъмно в най-гледаното музикално шоу ще срещне публиката и журито с 10 изключителни таланти и техния турбулентен житейски път. Зад всеки глас на сцената ще се разкрие драматична лична история, а най-талантливите ще продължат напред, като заслужат обърнатите столове на Камелия, Михаела Филева, Графа и Иван Лечев.
Запомнящо се начало ще постави младо момиче, отдадено на народната музика. А край на епизода с размах и увереност ще сложи украинец с български корени, и ще заслужи най-големия комплимент от Камелия - попфполк звездата ще му даде титлата "певецът с най-мощния глас, изпълвал сцената на шоуто този сезон". Дали и с кой треньор ще продължи участието си в „Гласът на България“ той, предстои да разберем в неделя вечер.
Силно завръщане в състезанието за вокални таланти ще направи и 29-годишен готвач от Трявна, който не успя да впечатли треньорите преди две години. С надеждата, че този път ще получи поне един обърнат стол, но и скован от притеснение от евентуален втори провал, той ще се бори за място в отборите с изпълнение на най-големия латино хит за всички времена – „Despacito“.
Сред кандидатите за музикална слава в неделя вечер ще видим също съученичка на Михаела Филева, която не е сигурна, че ще бъде разпозната от поп-звездата; самоуко момиче, израснало без баща, но с любяща майка; две най-добри приятелки, събрани като дует от учителя им по музика, както и тийнейджърка, която успява да преодолее тежката си депресия, докато помага на деца от социален дом.
Последните места в отборите на треньорите за вокалните двубои се запълват. Кои гласове ще се  окажат достатъчно силни, за да продължат битката и какво е разпределението на местата в четирите тима? Гледайте „Гласът на България“ в неделя вечер от 20.00 часа по bTV.

Domino’s дарява по 3 лева на УМБАЛ „Александровска“ при всяка поръчана пица „Герой“


Новата пица с кауза подпомага лечебното заведение в борбата срещу COVID-19

Domino’s дарява по 3 лева на УМБАЛ „Александровска“ за всяка поръчана пица „Герой“. Инициативата „Пица с кауза“ стартира на 26 март и ще продължи до 30 април 2020 година, като цели да подпомогне дейността на лечебното заведение в условия на извънредна ситуация. За всяка поръчка на „Пица с кауза“ в този период, Domino’s ще превежда по три лева на дарителската сметка на Александровска болница, в подкрепа на българските медици, които се борят ежедневно срещу COVID-19.
Собственикът и управител на Domino’s България, Никола Николов, коментира: „В моменти като този е важно да бъдем единни и като обществено отговорна компания да дадем своя принос. Избрахме да подкрепим лекарите, които се борят за здравето на всички нас и ежедневно се сблъскват с тежките условия на извънредното положение. Планираме дарителската кампания да продължи до края на месец април, но имаме готовност да я удължим. Вярвам, че заедно ще успеем да се справим с проблема“.
От Dominos гарантират спазването на строги хигиенни мерки, наложени с цел за ограничаване на разпространението на коронавирус. Приготвянето и доставката се извършват с всички необходими правила за безопасност на храните - дезинфекция на работните повърхности, термична обработка на пиците на висока температура, дезинфекция на ръце и работа с предпазни средства. От миналата седмица е активна и опцията за "Безконтактна доставка", налична при поръчка и от сайта, и през мобилното приложение след онлайн плащане.
Пица „Герой“ е най-новото попълнение в менюто на Domino’s и е третата „Пица с кауза“ на компанията. В предходни кампании Domino’s са подкрепили Фондация „Заслушай се“, като в рамките на инициативата са събрани над 60 000 лева. През 2019 година Domino’s подпомага SOS Детски селища в грижата за деца и младежи и само за няколко месеца събраната сума достига близо 30 000 лева.

БЧК и Revolut обединяват сили в битката с коронавируса


Българският червен кръст /БЧК/ и финтех гигантът Revolut стартираха своето партньорство в подкрепа на битката с COVID-19 в страната. Всички дарения към БЧК, направени чрез Revolut ще бъдат насочени към подкрепа на медици на първа линия за справяне с кризата, както и за закупуване на необходимо медицинско оборудване.
Потребителите на Revolut ще могат да даряват чрез функцията Donations в приложението, която позволява закръгляне на плащанията с картa, а надплатената сума ще бъде предоставяна за благотворителна дейност. Потребителите ще могат извършват и периодични или еднократни дарения от апликацията.
„В продължение на повече от 140 години сме помагали, правим го и сега, когато сме на прага на огромно предизвикателство. Дълбоко убеден съм, че българският народ ще се обедини, за да наберем финансов ресурс и да се справим в борбата с коронавируса. Радваме се, че този път лидер в иновациите като Revolut се присъедини към каузата за набиране на средства. Сигурни сме, че съвместната ни работа ще ускори процеса по закупуване на консумативи и ограничаване на заразата“, каза председателят на БЧК акад. Христо Григоров.
Според Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut през тези бурни времена е обнадеждаващо да видим огромната вълна на солидарност. „Сигурни сме, че нашата общност от щедри потребители ще оцени възможността да дарява и подкрепя засегнатите от кризата с коронавируса. Изключително радостни сме, че успяхме да установим партньорството с Български червен кръст в рамките на броени дни и с нетърпение очакваме да работим заедно, за да осигурим възможно най-голяма подкрепа за обществото в България".
Въпреки че настоящият фокус на благотворителната кампания е борбата с COVID-19, Български червен кръст и Revolut установяват дългосрочно партньорство, което ще позволи на потребителите да извършват дарения в подкрепа на различни дейности на хуманитарната организация.
Сто процента от даренията на клиентите отиват в полза на БЧК, като Revolut не начислява такси за направени дарения. Няма фиксиран минимален праг на даренията и функционалността може да бъде включена и изключена от потребителите по всяко време.

Лечителят Петър Димков - в над 200 рецепти


На пазара е най-новата книга на „Милениум” от съставителката София Петрова.
Премиерното четиво събира подробни биографични сведения за личността на Петър Димков, неговите препоръки за лечение и пречистване, както и над 200 рецепти за различни болежки и състояния.
Димков е роден на 19 декември 1886 г. Наследява интереса си към народната медицина от майка си, която е видна знахарка. Макар, че не е завършил медицина в университет, а става военен, Димков е изключително начетен и успява да се самоизлекува от редица болести – мускулен и ставен ревматизъм, хемороиди, малария, увеличен далак и ишиас, с парни и седящи бани и спазвайки строг хранителен режим.
В началото на 30-те години на миналия век докато е на военна служба е единственият офицер, чиято рота остава незасегната от върлуващата на фронта холереза. Димков спасява подчинените си, издавайки заповед, с която задължава войниците да пият само преварена вода и да приемат под негово ръководство комбинации от чесън, лимонтузу и много чайове.
Опитът от фронта се оказва много полезен за самия него – той продължава и доразвива учението си, допълва знанията си за лечебните треви и растения, усъвършенства рецептите си, като наблюдава пациентите в различните стадии на болестта.
С цената на много труд и отдаденост Димков успява да избави стотици хора от различни заболявания и то напълно безвъзмездно.
„Безсребърникът”, както са го наричали съвременниците му, стига до преломната 95-годишна възраст и успява да формулира ценни препоръки за здравословен начин на живот, режими за отслабване, поддържане на оптимално тегло, съвети за дъга младост, които самият той следва до края на земния си път, предписания за пречистване, билкови и естествени рецепти, както и да формулира доктрина с основни и задължителни условия за въздействие над болестите. Всички те са описани подробно в книгата „Лечителят Петър Димков в над 200 рецепти”.
В книгата ще откриете и незаменимите мисли на лечителя, с които той обяснява философията си за живота и които помагат за пречистването не само на тялото, но и за избавянето от душевни болести и съмнения.