Translate

петък, 17 февруари 2023 г.

Разтърсващи сюжети и жанрово разнообразие в „Треска за Оскари“

 

Премиерният филм „Жените на 20-и век“ ще даде старт на третата седмица на емблематичната кампания
 
 
Седем дни качествено кино очакват зрителите със селекцията филми в третата
седмица на „Треска за Оскари“. Всеки ден от 21:00 ч. киноманите ще могат да се насладят на ленти от разнообразни жанрове – от впечатляваща драма, през наелектризиращ екшън, до интригуващ уестърн и поразяващ трилър. В понеделник, 20 февруари, за първи път в българския телевизионен ефир предстои да бъде излъчено заглавието с номинация за „Оскар“ за най-добър оригинален сценарий от Академията за филмово изкуство – „Жените на 20-и век“.
Премиерната драматична комедия представлява многопластово забавно приключение за сложността на жените, семейството, времето и връзките, които търсим през целия си живот. Действието се развива през 1979г. в Калифорния. Доротея Фийлдс /Анет Бенинг/ е решителна самотна майка, която отглежда своя син Джейми в момент, изпълнен с културни промени и бунт. В „Жените на 20-и век“ Доротея ще помоли за помощ в отглеждането на детето си двете по-млади жени – свободолюбивата Аби /Грета Гъруиг/ и проницателната Джули /Ел Фанинг/.
Във вторник /21 февруари/ „Неуловим“ ще изкара хипохондрика Уесли Гибсън /Джеймс МакАвой/ от рутината и убийствената скука, в която се е превърнал животът му. След като открива, че бащата, когото никога не е познавал, е убит, той ще бъде привлечен в тайно общество на наемни убийци. Много скоро Уесли се превръща в хладнокръвен убиец, но започва да подозира, че мъдрите му учители не са борците за справедливост, за които се представят...
Следващото заглавие в третата седмица на „Треска за Оскари“ е екшънът „Съучастникът“. В сряда /22 февруари/ таксиметров шофьор ще поеме на пръв поглед обикновен клиент на нощна обиколка из Лос Анджелис, докато не се оказва, че този достолепен мъж с костюм е наемен убиец. Том Круз изпълнява безупречно ролята на хладнокръвния убиец в лентата, а Джейми Фокс се превъплъщава превъзходно в ролята на добродушния шофьор.
Две години преди Гражданската война в Америка ще отведе действието на уестърна с две награди „Оскар“ „Джанго без окови“ в четвъртък /23 февруари/. Главни герои в
историята са Джанго /Джейми Фокс/ и неговият спасител д-р Шулц /Кристоф Валц/, който е ловец на глави. В компанията на Шулц Джанго придобива умения как да убива, като не забравя крайната си цел – да освободи съпругата си Брумхилда /Кери Уошингтън/ от жестокия робовладелец Калвин /Леонардо Ди Каприо/.
Петъчната вечер /24 февруари/ ще бъде запазена територия на продължението на сагата „Трансформърс: Отмъщението“. Шaя Лебьоф и Мегън Фокс отново ще се окажат в епицентъра на битка между извънземни роботи, но този път не за спасението на Земята, а на цялата вселена. Ще успеят ли те да запазят мира, докато злите десептикони търсят отмъщение?
Филмовият маратон продължава в събота /25 февруари/ с втората част на „Спайдърмен“. Изминали са две години, откакто кроткият Питър Паркър се е разделил с дългогодишната си любима Мери Джейн Уотсън и е решил да поеме по новия си път на Спайдърмен. Питър ще трябва да се изправи срещу нови предизвикателства, докато опитва да живее със своята дарба и проклятие, и да балансира между двете си самоличности – на неуловим супергерой и обикновен студент.
В неделя от 21.00 ч. край на третата седмица на филмовата кампания ще сложи трилърът „Поверително от Ел Ей“. Лос Анджелис през 50-те години е упадъчният фон на този сложен разказ за полицейска корупция и холивудска поквара в стил „ноар”. В него трима много различни полицаи от Лос Анджелис търсят истината – всеки по свой начин, докато не поемат по единствения път към истината зад тъмния свят на престъпността.
Кампанията „Треска за Оскари“ ще завърши на 12 март, когато предстои да бъдат раздадени и статуетките в 95-ото издание на най-престижните кино награди „Оскар“. Церемонията ще бъде излъчена на живо по филмовия канал
KINO NOVA в нощта на 12 срещу 13 март, а кои ще бъдат големите победители, предстои да стане ясно скоро.
 
 
 

 

„Опасно изкушение“ продължава в праймтайма на bTV

„Мрежа от лъжи“ завладява ефира на bTV Lady
 

Обичаният сериал „Опасно изкушение“ ще продължи да вълнува зрителите на bTV в праймтайм и след началото на пролетния телевизионен сезон.

Следващата и по-следващата седмица вълнуващата история, която вече година и половина приковава вниманието на българската аудитория, ще върви в сряда и четвъртък вечер от 20:00 ч., а от 8 март излъчването на сагата, проследяваща динамичната връзка на Йълдъз и Чаатай, ще продължи от сряда до петък, отново в 8 вечерта.

Мелодрамата „Мрежа от лъжи“, която за отрицателно време успя да спечели сърцата на зрителите с динамичен сюжет, непредсказуеми обрати и първокласен актьорски състав, от понеделник /20 февруари/ завладява bTV Lady.

Епизодите на поредицата с Джансу Дере и Джанер Джиндорук ще продължат излъчването си в ефира на семейния канал всяка делнична вечер в добре познатия час – 21:00 ч., и обещават да разгърнат в цялост отмъщението на главната героиня Асия срещу неверния Волкан.