Translate

сряда, 1 март 2023 г.

LACUNA COIL НА MIDALIDARE ROCK IN THE WINE VALLEY

Италианската „готик метъл“ банда Lacuna Coil ще изпълнят обещанието си от миналата година и идват за третото издание на фестивала в долината на виното
Blind Guardian СА ко-хедлайнер на Midalidare Rock In THE Wine Valley
Бандата идва в България с най-големите си хитове
 
 
Отличените с наградата
Best Live Act за 2018-а, на Metal Hammer Golden Gods Awards, Lacuna Coil се включват в Midalidare Rock in the Wine Valley 2023. Италианците не успяха да се включат в изданието през 2022, но обещаха да го направят тази година и изпълняват обещанието си.
Най-популярната италианска метъл група има множество награди, сред които Best Live Act през 2018-а на Metal Hammer Golden Gods Awards, Best International Band през 2016-а на Metal Hammer Awards /Германия/ и Best Album през 2012-а на Female Metal Voices Fest Award. Основната вокалистка на групата Cristina Scabbia е била специален гост в песни на артисти от ранга на Megadeth, Apocalyptica, Alter Bridge, Tarja Turunen и много други.
Lacuna Coil са създадени през 1994-а година в Милано, Италия и се отличават със своя готик стил и мелодичен женски вокал. Групата е продала над два милиона копия от деветте си студийни албума в целия свят. Последният албум на бандата е Black Anima от 2019-а, който излезе само година след издаването на първата им книга Nothing Stands in Our Way през 2018-а година. „Изключително сме заети. Имахме много концерти между албумите Delirium и Black Anima, издадохме книга и достигнахме до празнуването на 20-годишния юбилей от излизането на дебюта ни. Направихме голяма промяна във визията ни, както и шоуто ни се качи на ново, по-високо ниво“, споделя вокалистката Cristina Scabbia.
Lacuna Coil за група с множество фенове в България и сме сигурни, че чакането ще си заслужава. Те се включват на 01 юли, вторият ден на фестивала. Съвсем скоро ще обявим и хедлайнера за този ден“, разказват от организаторите.
 
Blind Guardian СА ко-хедлайнер на Midalidare Rock In THE Wine Valley
Бандата идва в България с най-големите си хитове
 
Германците Blind Guardian ще са ко-хедлайнер на втория ден /1 юли/ на фестивала Midalidare Rock In The Wine Valley 2023. В ранните си дни, групата залага на спийд метъл, а днес немската формация се смята за една от най-популярните и влиятелни мелодично-прогресивни метъл групи в света.
Blind Guardian започват кариерата си скромно в Крефелд, Германия, като спийд метъл група Lucifer's Heritage през 1984г. След като се преименуват на Blind Guardian през 1987г., издават метъл класики като "Tales From The Twilight World" /1990/, "Somewhere Far Beyond" /1992/, "Imaginations From The Other Side" /1995/ и "Nightfall In Middle-Earth" /1998/ - албуми, които създават силна връзка между метъла и фентъзи литературата, която няма равна на себе си.
Култовото списание „Metal Maniacs“ определят Blind Guardian като "една от малкото групи, които постоянно създават над 10-минутни епоси, които никога не омръзват". Групата е създала каталог от класически парчета, с които може би само Iron Maiden могат да се сравняват.
------
Blind Guardian днес са:
Hansi Kürschвокал
André Olbrich – китара и вокал
Marcus Siepen – ритъм китара и вокал
Frederik Ehmke – барабани
--------------------------------------
Midalidare Rock In The Wine Valley ще се проведе от 30 юни /петък/ до 2 юли /неделя/ 2023г. Билетите са в продажба в мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, Билетен център на НДК, Технополис и Български пощи.
Деца до 12 години влизат без билет!
Цените на билетите на този етап са:
-  95 лева – еднодневен билет за 30 юни с хедлайнер Scorpions
-  95 лева – еднодневен билет за 1 юли с Blind Guardian и Lacuna Coil
-  95 лева – еднодневен билет за 2 юли с хедлайнер Helloween
-  150 лева – тридневен билет за целия фестивал
Пълна информация за Midalidare Rock In The Wine Valley
 
 

 

Легендарният Black Coffee на живо в София през април

 

Музикалният продуцент и диджей, носител на Грами, пристига в България за SOLAR SOFIA
 
 
Година след триумфалното награждаване на
Black Coffee с „Грами“ за най-добър
денс/електронен албум, световноизвестният диджей и продуцент пристига в България по покана на
YALTA CLUB. Феноменът от Южна Африка ще бъде част от SOLAR SOFIA на 13 април, за един от култовите си сетове и едно шоу, което ще остане в историята на клубната ни сцена. Зад пулта на зала 3 на НДК ще бъде и Fiona Kraft – диджей с отличителен стил, който бързо спечели подкрепата на артисти като Black Coffee и Luciano. Във вечерта ще се включи и Liubo Ursiny, а билетите за събитието вече са в продажба.
Когато става дума за Нкосинати Мапумуло, известен още като Black Coffee, думата „пионер“ вече не е достатъчна. През 2022г. той влезе в историята за пореден път, като стана първият африканец, спечелил „Грами“ в категорията „Най-добър денс/електронен албум" със „Subconsciously" от 2021г. Също така, той се завърна на Белия остров за пълно лятно резиденство в култовия клуб „Hï Ibiza“, като запълни сезона си със списък от таланти от най-високо ниво, включително Kerri Chandler, Seth Troxler, DJ Minx и TSHA. Black Coffee успя и да продуцира две песни от новия албум на Drake „Honestly, Nevermind" – хип-хоп звездата дори се появи изненадващо на една от най-желаните вечери на Black Coffee в „Hï Ibiza“.
Както продукциите му, така и сетовете му на живо са повече от впечатляващи. Black Coffee преминава неусетно през огромен брой жанрове и завладява публиката, независимо дали е на резиденцията си в Ибиса, на сета си за „Cercle“, който събра над 40 милиона стрийма, или на най-големите фестивали по света.
Освен легендарния хедлайнер на събитието, YALTA CLUB канят и впечатляващ съпорт диджей в очите на Fiona Kraft. Базираната в Испания артистка дебютира през 2019г. със сингъла “Arenaz” за Tinnit Music. През 2021г. песента ѝ “Nomad” печели признанието на редица влиятелни имена и благодарение на отличителния ѝ стил, има възможността да споделя пулт с имена като BlackCoffeе, Miss Kittin, Guy Gerber и много други. Графикът ѝ за изминалата година включи концерти в цяла Европа и в клубове като Hi Ibiza, Magazzini Generali в Милано и Watergate в Берлин, където ритмичните и прогресивни миксове, които създава моментално запълват дансинга.
В четвъртък, 13 април, в зала 3 на НДК ще посрещнем Black Coffee така, както заслужава, заедно с Fiona Kraft и Liubo Ursiny.
Билетите за SOLAR SOFIA са в продажба в YALTA CLUB, OMV и в мрежата на Eventim.bg.

За първи път Национални дни на кариерата стартира с радио предаване на живо

 

Най-мащабният кариерен форум в страната предлага възможности за нова работа и стаж
 
 
За 22-ра поредна година
Национални дни на кариерата ще представи водещи
работодатели, отворените им позиции и кариерни възможности. Шест академични града - София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Русе, Габрово и Виртуален ден ще съберат над 100 компании от различни сектори. Вече 70 фирми заявиха участие за седемте събития.
Национални дни на кариерата 2023 стартира в София на 1 април, събота, в Гранд Хотел „Милениум“. Събитието се разраства и предлага още интересни възможности за изложители и посетители.
Нов елемент във формата е партньорството с радио ENERGY, които ще гостуват на Национални дни на кариерата 2023 с излъчване на живо от Гранд Хотел „Милениум“. Кариерният форум ще сподели емоциите от събитието със слушателите в ефира по време на специално предаване, а от екипа на радиото ще се погрижат за доброто настроение и музикално оформление в деня. Освен музика от 10:30 до 13:30 ще се излъчват на живо и интервюта, и разговори с посетители и изложители.
Успоредно със забавната част през целия ден посетителите ще се включват в презентации на тема „Талантът“. Допълнителни възможности за развитие на професионален потенциал, споделяне на опит от професионалисти и практически съвети за кариерно развитие. 
Кът Професионално образование и обучителни организации е чудесна възможност за среща с представители на професионално ангажираните компании в тази сфера. Освен нова работа и стаж посетителите ще могат да разберат за възможностите за развитие на професионални умения и компетенции в зала Нютон.
Startup зона /в партньорство с BESCO/ с фокус над startup системата в страната и възможностите за развитие и привличане на професионалисти в нея. В специално пространство може да се проведат срещи с  представители на едни от най-интересните и проактивни стартъпи.
След София турнето на Национални дни на кариерата 2023 продължава:
-         Велико Търново - 4 април - Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, пети корпус;
-         Виртуален ден - 5 април - Онлайн на платформата на Brazen Technologies;
-         Габрово - 6 април - Технически университет;
-         Пловдив - 8 април - Пловдивски Панаир, Конгресен Център;
-         Варна - 8 април - Хотел-галерия „Графит“;
-         Русе - 11 април - Русенски университет „Ангел Кънчев“.
Регистрацията за участие е безплатна:
·        За събития на живо: https://www.scanfactor.com/login/
·        За виртуалния ден: https://app.brazenconnect.com/events/0JZVp
От Национални дни на кариерата е започнал професионалният път на над 53 000 човека. Форумът се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger.
Партньори на Национални дни на кариерата са Тракия Икономическа Зона, Технически университет – Габрово, Русенски университет „Ангел Кънчев“, JobTiger.tv, HRIndustry.bg
С подкрепата на Baristo, Таткова градина, Аз мога тук и сега, ISIC България, 9 Academy, AIBEST, BESCO, сп. Мениджър, b2b Media, Кариери, Международна награда на херцога на Единбург, Eventiplier, Advent Group и Legion Run.