Translate

събота, 26 февруари 2022 г.

Концерт на The Killers по БНТ 1

 

 

На 27 февруари /неделя/, веднага след късна емисия новини „По света и у нас“, БНТ 1 ще излъчи
концерта на американската рок група The Killers
Live From The Royal Albert Hall“.

През юли 2009г., The Killers подарява на феновете си незабравимо концертно изживяване във величествената лондонска зала Роял Албърт Хол, където представя най-големите си хитове на живо. Няколко месеца по-късно, The Killers издават зрелищното си двудневно участие там в аудио и DVD формат под заглавието – Live from The Royal Albert Hall. Видеото запечатва интимните моменти на бандата с техните верни почитатели и изпълненията на песни като All These Things That I’ve Done, Human и Somebody Told Me.

 

Трафиканти с Мариана ван Зелер, сезон 2 /10 еп. по 60 мин./

Премиера: 27 февруари 2022г. от 22:00 ч.

Излъчване: Всяка неделя от 22:00 ч.

 

 

Журналистката Мариана ван Зелер, носителка на награди „Пийбоди“ и „Дюпон“, отново се потапя в
недрата на подземния свят.
В този втори сезон Ван Зелер 8в 10-те епизода на поредицата/ разкрива схемите на романтичните измамници и проследява коридор за трафик на метамфетамин от огромна картелна лаборатория в Синалоа през границата и до американските потребители. Тя поема на диво пътешествие из черния пазар на трева в Калифорния, който се е разраснал неимоверно след легализирането на марихуаната преди четири години. В друг епизод проследява канал за нелегален износ на коли, откраднати в САЩ. Автомобилите се товарят в контейнери и се доставят в западна Африка, където търсенето е огромно. Ван Зелер пристъпва и в потайния свят на незаконните престъпни рокерски банди, познати още като клубовете на 1%, където интереса ѝ събуждат поредица от случаи на насилие, упражнявано от мотористи. Освен това тя проучва тъмните кътчета на черния пазар за нелегалната пластична хирургия, в който алчността и социалните медии подтикват пациенти да се подлагат на опасни операции в евтини хотелски
стаи. Докато Америка се опитва да превъзмогне спомените си за господството на бялата раса, Ван Зелер бърза да изобличи едно подземно движение, решено да наложи още по-жестоко бъдеще. Тази организация си служи с идеологии, опасни колкото наркотиците и оръжията, една от които отговорна за масови убийства по целия свят.

 

 

„От другата страна на огледалото“ в „БГ киновечер“ по БНТ

 

 

На 27 февруари /неделя/ от 21:00 ч., БНТ 1 ще излъчи филма „От другата страна на огледалото“ в
неделната поредица „БГ киновечер“.

„От другата страна на огледалото“ пресъздава живота и геройството на съветската разузнавачка от български произход Кръстана Янева. Тя не е родена за разузнавач и не е школувана в професията. Тя е обикновен човек, който трябва да постигне победа преди всичко над самия себе си и да извърши саможертва.

Сценарият на От другата страна на огледалото е дело на Антон Дончев, а режисьор е Иля Велчев. Оператор е Константин Джидров, а музиката е на Митко Щерев. В ролите зрителите ще видят Рената Дралчева, Юрий Ангелов, Ириней Константинов, Гроздан Гецов, Райна Василева, Любомир Бъчваров, Катя Зехирева, Албена Хаджиева, Петър Слабаков, Венелин Пехливанов, Илия Георгиев, Велко Кънев и др.

Филмът се излъчва по повод 75 години от рождението на режисьора Иля Велчев.

 

 

Втори златен бутон за сезона в новия епизод на ”България търси талант“

Световна интернет сензация от Япония и супер свежи таланти на обща възраст 333 години грабват сърцата на зрителите в неделя вечер по bTV

 

 

„Изтокът среща запада“ в забавна „екшън-драма“ с участието на жури и водещи в новия епизод на
„България търси талант“. В продължение на тази среща, световно известен комедиен артист от Япония ще даде уникален, весел старт на епизода в неделя вечер, точно в 20:00 ч. по
bTV. Истинска сензация в интернет, с милиони гледания на номерата му, комедиантът ще прикове зрителите пред екраните със своето изумително „драматично-романтично“ изпълнение и с посланието си за добро настроение.

А то няма шанс да бъде друго, с появата на сцената и на следващите най-неочаквани таланти. Сред тях ще блеснат - симпатична поп-пънк група с чудновата „анти секс песен“ и прелестни певици с „гласчета-звънчета“, които хем ще докажат на родителите си, че „не са си давали парите напразно“, хем ще изпълнят целта си – да станат известни!

В новия епизод, чаровен сватбен водещ ще омае журито със своя „фокус на надеждата“, а щастието да стъпи директно на финала в „България търси талант“, ще се усмихне на един от талантливите претенденти. Неговото изпълнение ще въздейства толкова силно и емоционално, че ще накара един от журито да натисне втория златен бутон за сезона.

Артист от Украйна, носител на три световни рекорда, ще се яви с ефектен номер в шоуто, с тайната надежда да срещне тук любимата си актриса от сериала „Съни бийч“, а уникална група свежи таланти на обща възраст 333 години, ще грабнат всички в залата и пред екраните с енергия, настроение, усмивки, а и с каузата си.

В неделната вечер, зрителите ще станат свидетели на „сериозни“ и абсолютно забавни, шеметни битки, а сцената ще завладеят всякакви таланти - от римски легионери до такива с гайди, корони, Батман, Моцарт и какви ли още не герои. Някои от тях ще се опитат да „подкупят“ един от членовете на журито в лицето на Николаос, а други ще „напълнят душата“ на професор Кантарджиев с номер, който ще го канара да възкликне: „Момичета, браво! Имате душа и ни я показвате!“.

За да си „напълните душата“ и да се заредите с добро настроение и вие – не пропускайте новия, супер свеж епизод на „България търси талант“, тази неделя от 20:00 ч. по bTV. Вижте и какво се случва зад кулисите на шоуто, с водещ Крис Захариев и „Още от България търси талант“, на www.talent.btv.bg.

 

Българка учи световноизвестния колоездач Бърнард Кол да играе ръченица в „Децата на Другата България“

Как едно момиче от Пазарджик минава през Виетнам, за да се установи в Австрия – зрителите ще научат тази неделя

 

 

Българската шампионка по спортни танци - Весела Димова, е първата героиня в пилотния епизод от новия сезон на документалната поредица „Децата на Другата България“. Как българката научава световноизвестния колоездач Бърнард Кол да играе ръченица, ще научат зрителите на bTV тази неделя /27 февруари/ от 16:30 ч.

„Тя изглежда крехка и нежна, но зад изящната й физика се крие железен характер“, казва Кол пред журналиста Георги Тошев за Весела. Колоездачът и шампионката се срещат в последния сезон на най-известното телевизионно риалити шоу в Австрия „Dancing Stars“, където се класират четвърти. Весела успява да помогне на известния спортист да се реабилитира пред обществото, защото, макар и трети в генералното класиране в „Обиколката на Франция“ за 2008г., той е принуден да се оттегли заради допинг скандал. „Беше обезверен и не искаше публичност. Нашата среща и представянето ни в шоуто го върнаха на голямата сцена“, споделя Димова.

Българката от малка обича предизвикателствата. Родена в Пазарджик, тя се запалва по танците, когато е само на 6 години. И така - животът й поема в нова посока. Следват състезания, смяна на партньори, нов клуб в друг град, докато стига до националния отбор на България. С тогавашния си партньор Христо Гръчки печели медали и титли на национални и световни шампионати. Следват частни уроци с чуждестранни преподаватели и една неочаквана покана от екипа на телевизионното състезание „Dancing Stars“ във Виетнам.

Без да се замисля много, Весела заминава. „Нямах представа къде отивам и в каква ситуация попадам, но знаех, че няма връщане назад и трябва да докажа на себе си, че ще се справя“, спомня си шампионката по спортни танци. Със здравословна доза усилия, успява да се превърне в звездата на шоуто. Въпреки триумфа в азиатската страна, Весела решава да учи в Европа. Избира Виена. Следва икономика, като паралелно с това работи като преподавател по танци.

След дипломирането си, Веси започва работа в банка, но любовта към танците надделява: „Танците се оказаха наистина любов и се радвам, че не я изоставям. Щастлива съм, че те ми показаха един друг път на


развитие. Разбира се, шанс е, че попаднах в телевизията, защото „
Dancing Stars“ ме направи популярна и ми позволява днес да избирам проектите си, да пътувам. Така открих йогата, Изтока, един нов път на развитие и поглед навътре към мен самата“.

Какво още се случва в живота на талантливата Весела Димова – зрителите ще видят във филма на журналиста Георги Тошев, оператора Борис Пинтев и режисьора Калояна Климентова.