Translate

петък, 2 декември 2022 г.

6-мa финалисти стъпват на големия финал на “Гласът на България” – тази неделя на живо по bTV

 

Жаклин Таракчи, Соня Михайлова, Десислава Латинова, Калоян Николов, Виктор Стамболов и Александър Петров получиха най-много от гласовете на зрителите по време на полуфинала
 
 
Ясни са 6-мата финалисти в деветия сезон на „Гласът на България“, които получиха
най-много от гласовете на публиката в
sms гласуването по време на полуфинала в неделя вечер, на живо по bTV. Жаклин Таракчи от отбора на DARA, Соня Михайлова и Александър Петров от отбора на Галена, Десислава Латинова от отбора на Иван Лечев и Калоян Николов и Виктор Стамболов от отбора на Любо Киров ще стъпят на сцената на големия финал на музикалното шоу - тази неделя от 20:00 часа, на живо по bTV. При сериозна конкуренция от изключителни, емоционални изпълнения, 6-имата успяха да грабнат сърцата на зрителите и заслужено ще пеят в най-очаквания епизод за сезона.
Броени часове след полуфинала, финалистите вече репетират усилено за предстоящото грандиозно шоу в неделя вечерта. Всеки от тях е готов и ще даде всичко от себе си, за да грабне титлата „глас на България“ и наградата от 50 хиляди лева, които имат все по-ясни очертания пред тях.
И по време на големия финал всичко ще бъде в ръцете на зрителите, които чрез sms гласуване ще определят победителя в деветия сезон. От екипа на шоуто подготвят много изненади, както за зрителите, така и за самите участници, а какви са те – ще стане ясно в неделя вечер по bTV.
И това не е всичко - големият финал в „Гласът на България“ и този път ще предложи неповторимо изживяване не само за всички в залата и пред екраните, а и за всички онлайн потребители. Те ще могат да проследят развръзката на сезона, на 4 декември от 20:00 часа, чрез специалния 360-градусов лайв стийм на glasat.btv.bg.

 

Държавен фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ представя спектакъла ДИВИ ЯГОДИ

19 години след премиерата му и с нови симфонични аранжименти
 
 
За четвърти път тази година ДФА “Филип Кутев” ще сътвори грандиозен спектакъл в зала
1 на НДК. На 04 декември ще имаме възможност да се насладим на концерт, който ще бъде финален от поредицата тържествени концерти, включени в изключително успешното, национално турне на ансамбъла по случай 70 годишния му юбилей
Ще имаме възможността да се насладим отново на динамичния спектакъл “ДИВИ ЯГОДИ”, 19 години след премиерата му. 
Този концерт представя Държавния ни ансамбъл в нова светлина. Вестник “Индипендънт” отделя специално внимание на статия от продуцента Джо Бойд, който разяснява, че Държавният ни ансамбъл не се вписва в клишето, което преследва уравниловката на фолклорното богатство.  
Акцент на спектакъла е фолклорът на различните етнически и религиозни групи. Определен за етноспектакъл, "ДИВИ ЯГОДИ", вплита колорита на различните етноси, населяващи нашата красива родина и показва едновременно познатата и непозната България, чрез таланта на главния хореограф на ДФА “Филип Кутев” - Ивайло Иванов.
Музиката ще бъде изцяло преаранжирана и редом с фолклорните инструменти от оркестъра ще зазвучат цигулки, виола, виолончело и клавир, по музика на композитора, диригент, и директор на ДФА “Филип Кутев” - Георги Андреев. Само преди дни той бе отличен с престижната награда "Кристална лира 2022" за върхови постижения в областта на българското музикално-изпълнителско и танцово изкуство. 
“ДИВИ ЯГОДИ” е представен с огромен успех в залата на ЮНЕСКО в Париж, както и на музикалния фестивал за етнопрограма в Барбикън център - Лондон
Концертът се организира от OLDBG и е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд Култура по проект „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“. Официален медиен партньор БНР.
Билетите за концерта са с атрактивни намаления за ученици, групи и семейства с деца и могат да бъдат закупени от мрежата на eventim, електронен билетен център НДК, както и билетен център НДК. 
 

 

Рачков и Геро разменят местата си в големия финал на „С Рачков всичко е възможно“

 

Най-забавните участници от сезона се качват на сцената на предаването
 
 
Тази събота от 20:00 ч. по
NOVA е големият финал на първия сезон на „С Рачков всичко е възможно“. Всяка събота любимият водещ събираше на сцената на предаването осем български звезди, които се изправяха пред най-забавните предизвикателства. В шоуто участваха над 60 известни личности, които с широка усмивка се впускана в оригиналните игри.
В края на есенния сезон, Димитър Рачков ще се присъедини към участниците и за първи път ще изпробва всички игри, а неговото място на водещ ще заеме един от най-колоритните образи в шоуто –  Герасим Георгиев - Геро.
В щурите предизвикателства Геро ще посрещне още седем от най-забавните звезди, които вече са се качвали на сцената на шоуто – Борислав Захариев, Елена Атанасова, Станимир Гъмов, Елен Колева, Румен Угрински, Криско и Милица Гладнишка. С опита си от предишните предавания, те ще се хвърлят в приключението с още по-голямо желание и страст.
Димитър Рачков лично ще опита всички предизвикателства на сцената, а резултатът ще бъде по-забавен от очакваното. Веселите „Таратанци“ ще подгреят звездите за „Ко каза, ко?!“, а веднага след това част от тях ще влязат в необичайно балетно училище с ръководител Милица Гладнишка. Зрителите на NOVA ще видят и как ще се справят участниците в „Счупен телефон“, „Бабо, разкажи ми приказка“, „Усмивката на зъболекаря“ и „С други думи“.
На финала всички заедно ще влязат в Лудата стая и ще се пренесат в един на пръв поглед обикновен апартамент, в който двамата приятели ще гледат мач. Но какво ще се обърка? Кой в каква роля ще влезе? Ще се справи ли Рачков с всички игри? Кой в кое предизвикателство ще участва? Какви изненади ще има на големия финал на „С Рачков всичко е възможно“? - разберете тази събота от 20:00 ч. по NOVA заедно с Борислав Захариев, Елена Атанасова, Станимир Гъмов, Елен Колева, Румен Угрински, Криско и Милица Гладнишка, Герасим Георгиев – Геро и Димитър Рачков.