Translate

събота, 17 ноември 2018 г.

Книгата „Забравих да умра“ бе представена в - Книгата


Преведената на български език aвтобиография на Халил Рафати - наркоман и бездомник, който  успява да се пребори със зависимостите си и сега е милионер, развиващ бизнес за здравословни плодови сокове бе представена на 15.11. в „Книгата“от Стефан Бакалов – началник на отдел „Борба с наркотрафика“ на Митница Аерогара София, борещ се с наркотрафика у нас през последните над 20 години.
На събитието бяха изнесени и актуални данни за новите видове синтетична дрога, залавяните в България наркотици и тяхното влияние върху употребяващите ги. А своя опит сподели и журналистката Весела Тотева, която се е преборила със зависимостта си към наркотиците.
Забравих да умра“ от Халил Рафати се издава от издателска къща „Жануа’98”. Преводът е на Даня Доганова.

24KITCHEN - „Вкусът на Истрия с Давид Скоко“


Петък от 13:00 ч
Премиера на 16 ноември 2018

Давид Скоко е от Хърватия. Баща му е запалил любовта му към риболова, а тази към храната е наследил от майка си.
Шеф Скоко поддържа връзката си със своите корени в Истрия. Той е верен на местните вкусове – комбинация от хърватска традиция и влияние от съседна Италия. Ястията му са семейни рецепти с прясна риба и месо, които той интерпретира по изненадващ и новаторски начин.
Във всичките 20 епизода на Вкусът на Истрия с Давид Скоко“ зрителите ще се насладят на лесни средиземноморски рецепти и ще открият изключителните продукти, които предлага слънчева Истрия.
Кухнята на Давид е толкова привлекателна, че зрителите ще последват неговото правило „Направи го лесно“ без капка колебание!

петък, 16 ноември 2018 г.

Хомеопатичен симпозиум на Европейския комитет по хомеопатия и Международната асоциация по ветеринарна хомеопатия


Той се провежда за първи път у нас от 15 до 18 ноември в столицата, под мотото „Хомеопатията в 21 век – интегрирането и в хуманната, ветеринарна и дентална медицинска практика.
По време на форума д-р Дора Пачова ще презентира темата – „Стратегии за сътрудничество и интеграция на хомеопатията в медицинската практика в България“. Ще бъдат разгледани още „Интегриране на хомеопатията в лечебната дейност на Университетска детска болница, Мюнхен“ – Зигрид Крусе, Германия, „Интегриране на ветеринарната хомеопатия в ежедневната клинична практика в Турция“, – Бану Кантарсиоглу, Турция, „Лечение на деца, страдащи от рак – възможностите на хомеопатията„– Ерфрид Пихлер, Австрия, „Стратегии при епилепсия: Избор на хомеопатично, алопатично лечение или комбинация на двете“ – Щефан Колрауш, Германия/Испания, „Хомеопатия и интегративна медицина при пациенти с диабет тип 2: предварителни резултати от клинично проучване в Центъра по интегративна медицина“ – Росария Ферери, Италия,Приложение на ветеринарната хомеопатия в ежедневната клинична практика в Словения“ – Мириям Блатник, Словения  и др.
Още на времето Петър Димков твърди за хомеопатията, че действа на квантово ниво, което означава, че тя има предимство не само пред официалната, но и пред природната и народната медицина.
Хомеопатията е втората най-практикувана система в Европа и в световен мащаб. Хомеопатично обучение, като допълнителна квалификация се прилага в множество университети и частни учебни заведения в ЕС.
У нас, както и във Великобритания, Румъния, Унгария, Белгия и Словения използването на метода е регулиран законово. Във Франция, Белгия, Латвия, Швейцария и някои области на Обединеното кралство хомеопатичното лечение се покрива от националните, държавни здравни каси, а в други от частните застрахователни компании. В България хомеопатично лечение може да се практикува единствено от лекари. Над 3000 лекари в страната интегрират в практиката си различни алтернативни методи за лечение, включително хомеопатия. А над 2500 от тях са преминали някакъв обучителен курс по хомеопатия. Лекарите хомеопати, които практикуват основно хомеопатична терапия, са около 200, съобщи д-р Дора Пачова, председател на Асоциацията на лекарите хомеопати в България.
Все повече лекари се интересуват от метода, защото виждат положителни резултати при своите пациенти. Българското национално сдружение по оториноларингология, например, включва хомеопатично лекарство в препоръките си за лечение на рецидивиращи ангини и Националното сдружение на педиатрите от доболничната помощ одобрява хомеопатично лекарство за укрепване на детския имунитет, допълни тя.
Проучване във Франция показва, че 74% от населението е уверено, че хомеопатичните продукти са ефективни и искат здравната им каса да ги покрива, а 70% заявяват, че ги използват в лечението си като първи избор.
Интегрирането на хомепатията в неонатологията, педиатрията, онкологията, палеативните грижи и т. н. не означава зачеркване на конвенционалната медицина. Напр. в ненатологията се прилага като допълнителна терапия, когато има безпокойство при новородените, при вътремозъчно кървене 3-та степен, при задържане на урина, след операция и др.
Приложението на хомеопатията става все по-популярно и във ветеринарната медицина. Все повече нараства и броя на хората, които са заинтересувани от използването на хомеопатията, както за себе си, така и за своите домашни любимци.
И в животновъдството  все повече се прилага хомеопатията, заради продуктите, които консумираме.
Изобщо хомеопатията е едно добро решение, за да се решат глобалните проблеми на планетата ни.