Translate

вторник, 9 февруари 2021 г.

„Мракът в сърцето ми“ - сред бестселърите на „Ню Йорк Таймс“

 

 

Само броени дни след отпечатването й на английски език; обявена за „Най-очаквана книга“ на редица престижни издания като „Ентъртеймънт Уийкли“, „Мари Клер“, „НюзУийк“ и др., е в списъка с бестселъри на „Ню Йорк Таймс“.

Книгата е истинска сензация сред литературните и критически кръгове по целия свят.

„Мракът в сърцето ми“ от Ашли Одрейн е смразяващ, остро провокативен разказ, който няма да оставите до последната страница. Това е спиращо дъха четиво за най-дълбоките женски страхове, за тъмната страна на майчинството, за съмненията и фиксациите, на които никой не подозира, че е способен. Напрегнат психологически трилър, който поставя на изпитание всичко, което знаем за семейството, и повдига въпроса можем ли и доколко трябва да вярваме на инстинктите си.

Ашли Одрейн танцува по ръба на хоръра, като съчетава в романа си елементи от „Бебето на Розмари“ от Айра Левин, „Трябва да поговорим за Кевин“ от Лайънъл Шривър и „Момичето от влака“ на Паула Хоукинс. Книгата й е най-искреният и реален портрет на майчинството, който досега някой е посмявал да обрисува, а темите, които повдига, ще продължат да владеят мислите ви дълго след като затворите последната страница. Критиката единодушно определя романа като „най-красиво написаната проза, която ще прочетете тази година“.

Романът е преведен на повече от 20 езика. На български ще го намерите с превода на умелия майстор на словото Александър Маринов-Санчо и изящната корица на младата художничка Фиделия Косева, обединени под логото на издателство „Милениум“. Предстои да се появи и на голям екран, като правата за филмиране са закупени от Дейвид Хейман, носител на множество кино награди и номинации и продуцент на блокбъстъри като „Имало едно време в Холивуд“, „Гравитация“, „Семейна история“ и др.

Ще намерите интригуващото заглавие на български език в каталога на утвърденото издателство ‚Милениум“.

-.-.-.-.-.-.-.-.

Ашли Одрейн /р. 1982г./ е канадска писателка. Работила е като специалист по връзки с обществеността, а по-късно и като публицистичен директор в канадския клон на Penguin Books. Живее в Торонто, където отглежда двете си малки деца, заедно с партньора си. „Мракът в сърцето ми“ е първата ѝ книга.

Torino & Pashata казват "довиждане" с любовно заклинание

 

 

Преди да чуете 100 пъти „ДОВИЖДАНЕ“,  новата песен на Torino & Pashata,   трябва да знаете, че всяка
прилика с действителни лица и събития е романтична и не е случайна. Няма как седмицата на любовта да е истински гореща без джентълмените на модерния latino gang, а те винаги знаят как се стреля точно в сърцето и се докосва душата.

100 пъти „ДОВИЖДАНЕ“  връща вярата в най-истинското чувство; дава  куража да кажеш „стоп“, когато си лъган; разказва за силата на  мъжкото приятелство и мястото на любимото момиче в него… Цяла една история, събрана  в 2:52 минути - добра причина да засилиш музиката и споделиш ритъма на max.

-.-.-.-.-.-.-.-.

YouTube

минути след премиерата си „Довиждане“ веднага набра мощни гледания и влиза в tranding

https://www.youtube.com/watch?v=_UhYQy6lh9A

 

National Geographic - Възходът на машините, сезон 2 /10 еп. x 60 мин./

Петък, 12 февруари 2021г. от 22:00 и 23:00ч.

Премиера през февруари

 

 

 

„Възходът на машините” използва компютърна анимация, за да разглоби на съставни части някои от най-забележителните машини в света и да разкрие необикновеното инженерство в сърцевината им. От най-големия мегакамион до един от най-бързите влакове в света, сериалът представя изключителните изобретения, скрити под повърхността на невероятни машини, даващи възможност на екипите, които ги управляват, пилотират и навигират, да се справят блестящо със задачите си. Тази поредица ще промени представите ни за машините около нас, като ни отведе във вътрешността на техния авангарден дизайн и изследва какво помага на тези елитни кораби, камиони, влакове и самолети да се издигнат над всички други машини.

 

 

FOX LIFE - Анатомията на Грей, сезон 17

11 февруари 2021г., четвъртък от 22:00ч.

Премиера за България

60 мин., драма

 

 

Отличена през 2007 г. с награда „Златен глобус” за най-добра драматична телевизионна поредица и номинирана за множество награди „Еми“, „Анатомията на Грей“ е смятана за една от най-добрите телевизионни продукции на нашето време. Тази изключително динамична медицинска драма, вече в своя 17-и сезон, проследява живота на Мередит Грей и лекарския екип на болница „Грей Слоун Мемориъл“. Те се изправя пред съдбовни решения и ежедневна борба на живот и смърт. Търсят утеха един в друг, а понякога и нещо повече от приятелско рамо. Заедно откриват, че нито медицината, нито човешките отношения могат да бъдат дефинирани в черно и бяло.

В ролите:

Елън Помпео – Мередит Грей

Чандра Уилсън – Миранда Бейли

Джеймс Пикенс мл. – Ричард Уебър

Кевин Маккид – Оуен Хънт

Ким Рейвър – Теди Олтман

Джеси Уилямс – Джаксън Ейвъри

Камила Лъдингтън – Д-р Джо

Катерина Скорсоне – Амилия Шепърд

Кели Макриъри – Маги Пиърс и др.

 

 

FOX LIFE - Станция 19, сезон 4

11 февруари 2021г., четвъртък от 21:00ч.

Премиера за България

60 мин., драма

 

 

„Станция 19“ проследява ежедневието на група героични огнеборци в Сиатъл. Kато едно голямо семейство те рискуват собствения си живот, за да спасят чуждия. Най-новият сериал от изпълнителните продуценти на „Анатомията на Грей“, „Скандал“ и „Как да ни се размине за убийство?“ ни отвежда в напрегнатия, тежък и понякога сърцераздирателен свят на най- смелите спасители на първа линия.

В ролите:

Джейна Ли Ортис – Анди Херера

Джейсън Джордж – Бен Уорън

Грей Деймън – Джак Гибсън