Translate

сряда, 24 юни 2020 г.

Лидл България намалява цените на 101 продукта от 1 юли


Промяната в цените на част от продуктите е в резултат на намалената ДДС ставка, която ще влезе в сила от 1 юли и ще се отрази върху всичките бебешки храни и пелени под собствената марка на веригата – Lupilu, пелени с марката Pampers, книги и други, попадащи в обхвата на изменението на ЗДДС. Цените на съответните продукти ще бъдат променени с разликата в ставката на ДДС, която се намалява от 20% на 9%.
Като компания, която винаги е била отговорна и последователна в своите действия, търговската верига е първата, която реагира незабавно и обявява актуализация на цените в полза на потребителя, непосредствено след информацията за предстоящо анонсиране на намалената ДДС ставка.
В допълнение веригата ще намали и цените на още редица продукти от своя асортимент от различни продуктови категории – хляб, млечни продукти, колбаси и др. С тази своя стъпка Лидл България има за цел да предложи на потребителите още по-голям избор от продукти на изгодни цени в тези все още предизвикателни времена. Така, освен по-ниски цени на всички бебешки храни, попадащи като стокови групи в изменението на ЗДДС, пелени и книги, клиентите ще могат да се възползват и от преференциални цени на хранителни продукти за цялото семейство.



„Зрителят повелява завинаги“ с „Великият понеделник“ от 29 юни


Киноманите ще могат да избират какво да гледат всеки понеделник по KINO NOVA

Безкрайни позитивни емоции и вълнуващи заглавия предстоят за осма поредна година с емблематичната за KINO NOVA кампания „Великият понеделник“ от 29 юни, а резултатът от първия филмов сблъсък ще стане ясен на 6 юли, понеделник, точно в 21:00 ч.
Тази година битката става още по-лична и за първи път за любовта на публиката ще се борят два филма. Така шансът за всеки зрител да види любимото си заглавие става по-голям, а надпреварата между лентите ще покаже всичките им качества, които са ги направили фаворити на заклетите киномани. Изцяло посветен на волята на зрителя, „Великият понеделник“ ще предложи истински приключения и непредвидимо лято за най-запалените фенове на киното.
Четири вълнуващи премиери ще се състезават за вниманието на киноманите, две от които още в първата седмица на кампанията. В нея носителят на два „Оскара“ - „Спотлайт“ за една от най-големите афери в наше време ще се изправи срещу наситената с много емоции военна драма – „Битката за Мидуей“.
Приятните изненади не свършват тук и по традиция гласувалите зрители ще участват в надпревара за специални награди. Всяка седмица двама участници ще получават брандирани тениски, а в края на кампанията двама късметлии ще се сдобият с една от големите награди – проектор, с който киното ще бъде на една ръка разстояние във всеки един момент.
Феновете на киното ще могат да изберат своя фаворит на сайта на „Великият понеделник“ https://greatmonday.bg както и на Facebook страницата на KINO NOVA от 29 юни.
"Великият понеделник" дава възможност на феновете да избират заглавието, което да гледат всеки понеделник от 21.00 ч. по KINO NOVA. През лятото на 2013 г. властта за първи път бе дадена в ръцете на зрителите, а първият сезон на кампанията бе отличен с бронзова награда Effie в категорията "Медийна реклама".




Иво Аръков и Къванч Татлъту са смъртни врагове в новия сериал „Ирония на съдбата“ по bTV


Секссимволите на българското и турското кино се изправят един срещу друг в сблъсък между справедливостта и неправдата на 29 юни от 21:00 ч.

Горещо лято очаква зрителите на bTV с новия сериал „Ирония на съдбата“ /Çarpışma/ с участието на едни от най-обичаните турски и български актьори у нас – Къванч Татлъту /„Перла“, „Забраненият плод“, „Искрите на отмъщението“/ и Иво Аръков /„Фамилията“, „Скъпи наследници“, „Съни бийч“ и др./. С драматичен сюжет, спиращи дъха екшън сцени, изпепеляваща любовна история и първокласен актьорски състав, епизодите на премиерната поредица обещават да пленят всички пред екрана от 29 юни, всяка делнична вечер от 21:00 ч.
„Получих предложението благодарение на прекрасното ми партньорство с bTV и нямам търпение да се включва и в други подобни проекти. Турските продукции са много мащабни, при тях се работи със замах и с голяма свобода. Срещнах страхотни професионалисти, а Къванч Татлъту е изключително талантлив и добър човек, с когото станахме приятели“, коментира Иво Аръков. В „Ирония на съдбата“ той се превъплъщава в ролята на Иван Сокуров – руски мафиот, израснал по затворите, враг номер едно на героя на Татлъту
Историята:
Кадир Адълъ /Къванч Татлъту/ е дългогодишен началник на отдел „Борба с организираната престъпност“ към полицейското управление в Истанбул. Щастливият му семеен живот се разрушава за един миг, след като внезапно губи съпругата си и детето си при странни обстоятелства. В отчаянието си, потиснат от чувството си за вина, той решава да сложи край на живота си като предизвика катастрофира. В момента, в който натиска газта обаче, Кадир неволно преплита още три невинни човешки съдби със своята – тези на Зейнеп /Елчин Сангу/, Керем /Алперен Дуймаз/ и Джемре /Мелиса Аслъ Памук/. Сблъсъкът помежду им е зловещ, но въпреки че привидно предвещава фатален край, всъщност дава шанс за едно ново начало.
Зейнеп е приятелка на Кадир от детството. Двамата израстват заедно в сиропиталище и дори са на път да се оженят, но Кадир решава да последва мечтата си и да се отдаде на полицейската служба. След сблъсъка, между двамата отново прехвърчат искри, но дали раните от миналото, нанесли жестоки поражения на сърцата им, ще могат да бъдат заличени, зрителите ще разберат само в епизодите на „Ирония на съдбата“ по bTV. Катастрофата среща съдбоносно и Керем и Джемре – двама млади от коренно противоположни социални прослойки, между които пламва истинска любов, изпълнена с многобройни перипетии.
Актьорите
Освен звездата Къванч Татлъту, в „Ирония на съдбата“ участват и редица други популярни имена, сред които Елчин Сангу, позната на публиката с емблематичната си роля на Дефне в
„Любов под наем“, както и младите надежди на турското кино и телевизия – Мелиса Аслъ Памук /Асу от „Черна любов“/ и Алперен Дуймаз /Али от „Горчива любов“/, за които участието в поредицата е трамплин към успеха както на местно, така и на международно ниво.

Книгата „Прегръдката на Амазония“


Филип Лхамсурен живее, за да пътува. В биографията си на изследовател записва три големи експедиции, отвеждащи го в най-дивите територии на планетата. Първото му голямо пътуване е на изток към монголските му корени, след него прекосява десет хиляди километра до Памир, а през 2015 година се отправя към необятната Амазония. Преживял детските си години в бежански лагер и интернат, обучавал се в редиците на Френския чуждестранен легион, така неговият живот е белязан да странства сам и далеч от утъпканите пътища на света и да разказва за тях в книгите си „Душата на човека“ и „Забравените пътища“. Стилът му е жив, див, проницателен, а любовта към природата го води до прозрения, които съвременният човек има огромна нужда да осъзнае.
„Животът не изисква да бъдеш последователен, търпелив, стремителен; животът изисква да осъзнаваш последствията на всеки свой избор.“
„Амазонската джунгла буквално ме погълна. Стъпките, които оставях след себе си, изчезваха за секунди в гъстата растителност. В безбройните потоци откривах пределите на собствената си устойчивост. Под вечната сянка на дърветатa изпитвах неудържим страх и дълбока тъга, детско любопитство и опияняващо възхищение, срещах и лице в лице унищожаването на нашия свят.
Тази експедиция ми отне пет години, няколко пъти щях да загина в джунглата. Нараних любимите си хора, открих приятелства, опитаха се да ме убият, изживях всичко сам, но не бях самотен. В основата на всяко мое действие стоеше връзката с Природата. Връзка, която днес е в огромна опасност, защото човечеството не изпитва отговорност към земните си корени.”
--------
Книгата „Прегръдката на Амазония“
Формат: 60/90/16 /145/210 мм/
Обем: 480 с.
Корица: мека
Цена: 27,90 лв.