Translate

понеделник, 22 юни 2020 г.

Група COOL DEN представи дебютния си албум „1“


Гръндж, фънк, реге, хип-хоп, ска, пънк и рок на сцената на зала за събития „В парка“

Младата група COOL DEN представи на голям концерт парчета от първия си албум „1“ на 19 юни в зала за събития „В парка“ /Малкото НДК/. Албумът се състои от дванадесет песни – девет на български и три на английски. Забавлението, скачането и погото са гарантирани, тъй като звученето е в типичния за групата стил, събиращ с себе си гръндж, фънк, реге, хип-хоп, ска, пънк и рок. COOL DEN избират името „1“ за дебюта си заради символиката в него - числото на целта, твърдата воля, амбицията, единството и смелостта.
Вдъхновени от групи като Wickeda, No Мore Мany Мore и Джанго Зе, бихме искали да споделим с българската публика песни, които да резонират с тяхната действителност и копнежи. С доза хумор и с доза сериозност.“, сподели вокалът и китарист на COOL DEN Никола. В канала на групата в YouTube вече могат да бъде чут и целия албум, който бе официално пуснат в Youtube и Spotify на 1 юни 2020.
През есента на 2019 г. COOL DEN печели конкурс за финансиране по проект на Музиаутор към фонд „Популяризиране и развитие на българското наследство и творчество“ и успява да запише целия албум за няколко месеца. Продуцент е GEGA Sound Production -  небезивестният лейбъл, зад който седят имената на Оги Кьосовски /Контрол/, Иван Гатев /Контрол, Лок Маруху, Musicoholic и др./, Радослав Гергов – Радула /Радула, No More Many More, Fun To Mass и др./. Всички песни от „1“ са записани в Gega Studio, което се помещава в историческата локация на студиата на бившия Балкантон, където са създадени много от златните хитове на българската музика през ХХ век.
COOL DEN се сформират през 2018 година, а историята започва с една шапка на „Витошка“. „Видях Никола да свири и пее на „Витошка“ и седнах да го послушам. Споделих му, че и аз се занимавам с музика, а той веднага ме покани да изпеем нещо заедно. Песента беше „No Excuses“ на Alice in Chains и още в първите 10 секунди мина човек, който пусна 20 лв в шапката ни. А това си е цял джакпот за улични музиканти. Това приехме като знак и веднага решихме за направим група“, разказва Ивайло Петров, китарист. Бандатата сега се състои от четири млади момчета - Явор – барабани, Васил – бас китара, Ивайло – китара и бек вокали, Никола – китара и вокали. Името COOL DEN идва от основната движеща фигура в нея - Никола, неговото име, празника, посветен на името му – Никулден и една от първите песни, направени от групата-„Никулден“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар