Translate

събота, 23 февруари 2019 г.

„Дяволското гърло“ и “Господин Х и морето” ще направят своите премиери едновременно в ефира на NOVA и на голям екран


Актьорите от най-новите продукции на NOVA ще споделят с публиката старта на дългоочакваните заглавия

Добавете надпис
И двата нови сериала ще направят своите премиери едновременно в ефира на телевизията и на голям екран в киносалоните.
На 28 февруари криминалната драма „Дяволското гърло“ ще излъчи първи епизод и ще се срещне с публиката в Синема Сити в мол Парадайз, а ден по-късно - на 1 март ще бъде показан и първият епизод от криминалната комедия „Господин Х и морето“.
Продуцентът Евтим Милошев, споделя:
-Срещата с публиката е изключително емоционална за нас. Премиерите на голям екран ни дават възможност не само да представим качеството на заснемане в мащаб, но и да видим реакцията на зрителите. Тяхното одобрение е най-важният критерий за добре свършена работа. “Дяволското гърло” се различава от
всичко правено до момента у нас, а на зрителите им предстои да се уверят, че продукцията е на световно ниво във всяко едно отношение.
„По време на медийната прожекция на „Господин Х и морето“ за първи път видяхме реакцията на по-широк кръг зрители – всички се смееха и усетиха духа на сериала. Очаквам на премиерата да е същото - хората да се забавляват и разбира се, да се запознаят на живо с актьорите“, коментира Димитър Гочев, продуцент на сериала.

„Борхестриптих“ ще се играе на 28 февруари от 19:30 часа в ДНК


Борхестриптих е вторият текст за театър на Ясен Василев. Авторът стъпва върху три разказа на Хорхе Луис Борхес – „Смърт и компас“, „Вавилонската библиотека“ и „Другият“, които наслагва един върху друг заедно с елементи от биографията на писателя.
Четиримата изпълнители – Василия Дребова, Мартина Апостолова, Цвета Дойчева и Яна Бобева, са четири различни версии на Борхес, превъплъщаващи се в различните му персонажи. В този свят между „библиотека” и „вселена” е поставен знак за равенство, а пространствата и техните обитатели са изцяло изградени от цитати.
Първата продукция на „Борхестриптих” е режисирана от автора и продуцирана от Swatch Art Peace Hotel, Шанхай в края на октомври 2014 г. Всяка от шестте сцени на пиесата се изпълнява на един от шестте етажа в историческата сграда в центъра на града, която днес функционира като резиденция за артисти от цял свят. Филмовата версия на постановката е излъчена по Star TV, Швейцария през 2015 г. в немския превод на Александър Ситцман.
Втората версия на „Борхестриптих“ е създадена по покана на Организация „36 маймуни” в рамките на ежегодната платформа за представяне на съвременна драматургия „ПроТекст“ и е показана в края на 2016 г. в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс. В тази си версия, проектът е колаборация с дигиталния артист Петко Танчев във форматa пърформанс-четене.
Проектът е в селекцията на фестивала OUT NOW за 2019 г. в Бремен, Германия, организиран от Theater Bremen & Schwankhalle.

Приключенският сериал „Орвил“с премиера в България на 27.02. по FOX


Дългоочакваният втори сезон на популярната космическа поредица на Сет Макфарлън, отличен с награда „Еми“, „Орвил“ се завръща по FOX в България на 27.02. от 22 часа.
Поредицата от едночасови космически приключения се развива в далечното бъдеще (след 400 години) и проследява „Орвил“, средно ниво изследователски космически кораб. Екипажът му, съставен от хора и извънземни, се сблъсква с чудесата и опасностите на Космоса, докато трябва да се справя и с ежедневните си проблеми.
Във втори сезон екипажът на кораба ще се запознае с невиждани досега извънземни и ще се срещне със стари врагове.  Начело с капитан Ед, (Макфарлън, „Семейният тип“, „Приятелю, Тед“) „Орвил“ ще установи първи контакт с нова цивилизация и отново ще посети планетата Моклус. Връзката на Ед и Кели (Ейдриан Палики, „Агентите на Щ.И.Т.“, „Светлините на стадиона“) също ще претърпи трансформация – всичко това сочи, че новият сезон ще е изпълнен с вълнение и приключения, както и с мистерии и романс.
В сериала участват Сет Макфарлън в ролята на капитана на кораба, Ед Мърсър и Ейдриан Палики („Агентите на Щ.И.Т.“, „Светлините на стадиона“) в ролята на негова бивша съпруга и негов първи офицер. Участват още Пени Джонсън Джералд („24“, „Шоуто на Лари Сандърс“),
Скот Граймс („Американски татко!“), Питър Мейкън („Безсрамници“, „Бош“), Холстън Сейдж („Съседи“, „Страховити истории“), Джей Лий („Американски татко!“, „Шоуто на Кливланд“), Марк Джаксън („Болница „Сейнт Ейдън“) и Чад Ел Колман („Живите мъртви“, „Наркомрежа“), както и новото попълнение в състава на сериала – Джесика Зор („Клюкарката“, „Туин Пийкс“).
„Орвил“ е продуциран от 20th Century Fox Television. Създател и сценарист на сериала е Сет Макфарлън.