На
25 февруари, точно в 21:00 часа MasterChef 5 се завръща в ефира
на bTV
Безспорният авторитет
Андре Токев ще търси в ентусиастите мисленето на професионалисти, Силвена
Роу ще изследва и характерите на новите гладиатори в кухнята, а гениалният творец
Петър Михалчев ще поощрява и критикува със страст, но по заслуги.
Петият сезон на MasterChef се
реализира от продукционния екип на bTV. Той ще посрещне нова „порция“ перспективни хоби-готвачи в чисто нова кухня, която
ще ги провокира с пъстри цветове, уютни кътове за почивка, нов ресторант и
няколко пъти по-голям склад с богата палитра от продукти.
В първия епизод от
кулинарното приключение, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев ще посрещнат харизматичната топ кулинарка Chef Силвена Роу, за да опитат заедно емблематичните
ястия на стотици хоби-готвачи, мечтаещи за своята престилка.
Chef Силвена Роу, с опит от Лондон до Ню Йорк,
от България до Дубай, в най-вълнуващите времена за кулинарната професия, се
завръща у дома, за да промени и обогати живота на хората с храната. А общата им
цел е една – да открият следващия MasterChef на България
във вълнуващите битки на
арената на добрия вкус.
За да получат мечтаната престилка и
тя да ги отведе до престижната титла и наградата от 100 000 лева, кулинрите
трябва да приготвят толкова впечатляващо ястие за 1 час, че да получат
одобрението и на поне двама от топ гурманите. А те търсят прочит на традиционната
кухня в модерен и амбициозен вариант, и то в перфектната комбинация между вкус
и елегантност.
Сред новите гладиатори в
кухнята има дама - магистър-фаармацевт, полицай – тежки престъпления, модел,
художник, таекуодист и ветеринар на диви животни. Най-младият хоби-готвач тази
година, който иска да спечели титлата MasterChef, е само на 16 години. Както и в досегашните сезони, „гладиаторите“ ще представят
своите виждания за първокласна кухня и често ще надминават нивото на
дългогодишни професионалисти.
Строгото и вдъхновяващо
жури ще бъде изкушено от леки като перо профитероли с крем англез и „юнашка“
порция от готвача на цар Борис III. Андре, Петър и Силвена ще опитат фламбе с ракия, миди Сен Жак с
кървавица и даши бульон, бургер с чипс от земна ябълка, севиче, шакшука и
телешко Уелингтън. Вълнението, признанието, гордостта и увереността в
собствените възможности ще се редуват с разочарование, упоритост и
неудовлетворителна възбуда. Но в MasterChef няма място за компромиси, конкуренцията е огромна, а достойните за
доверието на журито – малцина. Топ професионалистите ще изпратят някои с апела
да пазят, защитят и докажат заслужените престилки, а други - с пожеланието да
продължават да работят върху способностите си и никога да не се отказват от
страстта си.
„MasterChef е шоуто, което се превърна в институция, промени
кулинарната култура в България и даде отражение дори на градския речник. С него
bTV
създаде тенденция, зададе
критерий за качество и промени обществените нагласи към професията готвач“,
коментира Маргарита Александрова, директор „Програма“ на bTV Media Group.

MasterChef
ще пусне най-запалените
си фенове и зад кадър, в специалните ексклузивни видеоматериали, които ще бъдат
достъпни на сайта masterchef.btv.bg.
На
25 февруари, точно в 21:00 часа MasterChef 5 се завръща в ефира
на bTV.
Няма коментари:
Публикуване на коментар