Translate

вторник, 23 ноември 2021 г.

„Библиотеката" търси най-добрата книга за 2021г.

Специални книжни награди за зрителите на БНТ 1, които ще решат коя е тя

 

 

Точно 50 дни преди Коледа, на 5 ноември, предаването „Библиотеката“ стартира кампанията за най-добра книга на 2021 година. Решението е на зрителите на Българската национална телевизия.

Във време на изборни страсти Библиотеката" кани своите любознателни и верни зрители на един различен дебат: Коя е книгата на 2021г.?

Всеки, който иска да участва в гласуването, трябва да изпрати предложението си в страниците на предаването във Фейсбук и Инстаграм на  /@bibliotekata_bnt/ или на имейл bibliotekata@bnt.bg. По желание, може да посочи и защо избира съответната книга. Единственото условие е тя да е издадена през 2021г.

Коя е книгата на годината, според зрителите на Библиотеката”, ще стане ясно в последното издание на предаването за 2021г. - на 26 декември. Някои от зрителите, които са се включили с предложения в търсенето ще получат и специални книжни награди и срещи с български писатели.

 

Последно клубно парти за ноември в YALTA CLUB

Силната месечна програма приключва с гостуването на Marco Faraone и Guy Mantzur този петък

 

 

Този месец беше парти месец, благодарение на YALTA CLUB и ноемврийската му програма. През последните три уикенда феновете се насладиха на редица имена от световната електронна сцена. Месецът приключва подобаващо с клубно парти на 26 ноември /петък/ с четирима артисти в двете зали на клуба. В Room 1 щe чуем италианеца, който издаде над 40 оригинални парчета през 2020 година, Marco Faraone, заедно със Stephen Popov, докато в Room 2 звучи музика от Liubo Ursiny и израелския диджей и продуцент, Guy Mantzur.

Клубната програма на YALTA CLUB за ноември впечатли не само с влиятелни имена като Joseph Capriati, Dubfire и Enrico Sangiuliano, но и заради актуалните имена, които видяхме за първи път в клуба като Sidney Charles, триото Mandar в пълен състав и дуото JOYHAUSER.

В последния уикенд от месеца посрещаме Marco Faraone – италианецът, който бързо се превърна в едно от най-разпознаваемите и уважавани имена на съвременната електронна сцена. Кариерата му преминава от хип-хоп, през дръм енд бейс и в крайна сметка се спира на техно музиката с която е известен днес. Уменията му зад пулта го водят до локации като Fabric, Panorama Bar и Amnesia, където пуска музика заедно с имена като Jeff Mills, Chris Liebing и Ben Klock. Към момента е базиран в Ибиса - мястото от което издаде над 40 оригинални парчета през 2020г. в 2 албума и няколко EP-та. Само след няколко дни ще станем свидетели на способностите му в YALTA CLUB, а заедно с него ще чуем и един от резидентите на клуба, Liubo Ursiny.

В същата вечер в тъмната зала на клуба ще се срещнем с един артист, който направи няколко незабравими партита през годините. Хипнотичните мелодии в продукциите и диджей сетовете на Guy Mantzur са негова запазена марка, която определено го отличава от масата и се противопоставя на жанровата класификация. Три години след последното му гостуване в клуба, Guy Mantzur ще се качи зад пулта на Room 2, заедно със Stephen Popov.

YALTA CLUB ще работи на 100% от капацитета си. Посетителите ще бъдат допускани само при представяне на един от следните документи:

  1. Сертификат за ваксинация.
  2. Документ, удостоверяващ преболедуван Covid-19 през последните 6 месеца.
  3. Документ за отрицателен PCR тест в рамките на 72 часа или документ за отрицателен антигенен тест направен до 48 часа преди събитието.

Билети за 26 ноември в YALTA CLUB може да закупите на място в клуба, както и предварително от Epaygo.bg на цена от 20 лв.

Може да направите вашите резервации на телефон +359 897 870 230

 

Cosimo за първи път в България за 14th Balkan Salsa Congress

 

 

Италиянският изпълнител Cosimo, ще гостува за първи път в България, а поводът е 14th Balkan Salsa
Congress
, който ще бъде в Боровец от 26 до 29 ноември.

В репертоара си, Cosimo има бачата и регетон песни, които са се наложили като тотални хитове и са направили изпълнителят разпознаваем по цял свят.

На 8 март 2019 година, той издава първия си албум, озаглавен „Cosimo„, в цифров формат и компакт диск, съдържащ 10 неиздадени + 2 бонус трака. Една от песните, която спечели най-голяма международна популярност за категория бачата е „Un nuevo amor“.

https://youtu.be/3jKaf7938t8


Cosimo е известен особено разпознавем по целият свят, но най-голяма популярност има в Турция, Испания, Германия, Гърция, Украйна, Китай, Аржентина, Мексико, Холандия и Русия.

Кулинарното гуру Мария Жекова дава полезни съвети и здравословни рецепти в поредица от онлайн видеа

Дигиталните събития са част от инициативата на издателство Клет България - За важните неща

 

 

На 25 ноември ще се състои онлайн уъркшоп с кулинарния виртуоз Мария Жекова, посветен на една вечно актуална и предизвикателна тема, а именно „Какво да хапна вместо дюнер и пица – лесни и здравословни рецепти“. Стартът е в 18:30 часа, като всеки, който иска да научи полезни идеи и рецепти за здравословното хранене, може да се запише напълно безплатно тук.

Началото на поредицата онлайн събития с кулинарна тематика, част от инициативата „За важните неща“ на издателство Клет България, бе на 4 ноември с темата „Сезонните продукти – какво трябва да знаем за тях и как се отразяват на здравето и бюджета ни“. Какви идеи и съвети сподели Мария Жекова тогава може да разберете от видеозаписа във Facеbook страницата на издателството.

Третото онлайн събитие от поредицата ще ни подготви за предстоящите празници и ще ни създаде празнично настроение с оригинални рецепти за коледни сладки. Уъркшопът ще се състои на 1 декември от 18:30 часа, като всеки, който желае да участва, може да се запише тук.

Събитията са част от кампания „За важните неща“, организирана от издателство Клет България. Инициативата се фокусира върху актуални теми, които вълнуват всички ни в ежедневието. Съобразена е изцяло с нуждите на учители, ученици и родители и цели да ги подкрепи в задълбочаването на добрите отношения помежду им.

Предстоят още редица уебинари, уъркшопи и онлайн семинари, разделени в три направления „Открий таланта“, „Грижи се за себе си“ и „Усмихни се“, на които ще бъдат засегнати различни актуални теми като сексуално образование, здравословен начин на живот и личностно усъвършенстване, от различни популярни лица и специалисти.

Пълната програма на инициативата може да откриете тук.