Translate

събота, 24 април 2021 г.

bTV Media Group закупи правата за последния етап на „Деласпорт Балканска Лига по Баскетбол” за сезон 2020/2021

RING ще излъчва пряко надпреварата във финалната четворка

 

 

На 27 и 29 април в ефира на спортния канал на bTV Media Group RING, ще бъдат излъчени последните
срещи от най-престижното балканско баскетболно клубно първенство – „Деласпорт Балканска Лига по Баскетбол”, което се провежда в Холон, Израел. Прякото предаване на най-горещата фаза на сезон 2020-2021 в баскетболната лига ще започне с два двубоя. На 27 април от 17:30 ч. един срещу друг ще се изправят Берое – Академик Пловдив, а от 20:00 часа - Апоел Холон – Апоел Гилбоа. Срещата за определяне на третото място и финалът ще бъдат излъчени пряко в същите часове, но на 29 април.

Заедно с двата български тима към Израел ще пътува и екип на спортна редакция на bTV. Това са журналистът Петър Бакърджиев и операторът Николай Кънчев. Те ще проследят с преки включвания всичко най-интересно около участието на българските отбори в надпреварата – първите им реакции след пристигането и настаняването, подготовката им, както и емоциите и организацията около самото събитие.

От основаването си през 2008 година, Балканската лига не престава да върви смело напред и да се разраства, включвайки отбори от целия Балкански полуостров. Част от международната надпревара са били тимове от България, Македония, Черна гора, Румъния, Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина, Косово, Албания и Израел. Българските отбори, участвали в турнира, са завоювали общо 5 пъти титлата до този момент.

Всички срещи ще се излъчват пряко по RING, на сайта btvnovinite.bg и на платформата VOYO.BG.

 

Галерия „Леседра“ празнува тридесет годишен юбилей със серия изложби

Една от първите частни галерии в България става на 30 години

 

 

Създадена в края на 1990 г. галерия Леседра започва своята дейност на 6 май /денят на Св. Георги – патрон на галерията/ 1991-а година с изложба на скулптура Димитър Рашков и вече 30 години представя съвременно изобразително изкуство на творци от цял свят. Създадена от Георги Колев, „Леседра“ носи древното римско име на село Лесидрен, от където галеристът е родом и където той строи арт селище, което ще събира художници от България и чужбина. „Такива селища са силно развити в Европа и Америка. Това, което правим ние е малко познато в България, но съм уверен в успеха му. Цялата база се строи по стар възрожденски обичай от камък и дърво, което усложнява строежа, но придава уникален вид“, разказва Георги Колев.

В навечерието на своя тридесет годишен юбилей галерия „Леседра“ ще представи самостоятелна изложба на художника Хайнц-Петер Колер от Швейцария. Тя ще се проведе между 26 април – 30 май, 2021. Включени са 18 произведения, предимно акварели – една много любима техника на художника. „Хайнц-Петер Колер е ученик на известния швейцарски художник Макс фон Мюлен, но успява да развие и наложи своя собствен стил. Акварелите му варират от размери колкото пощенска марка до такива от 2х2 метра. Колер рисува вече над шест десетилетия и е определян като един от най-важните артисти в Швейцария“, споделя Георги Колев.

На 17 юни се открива 20-та международна изложба графика малък формат и продължава до края на септември. В нея традиционно всяка година участват повече от 200 автори от цял свят. Специално представяне тази година имат студенти от Националната художествена академия, катедра графика, както и две художнички от САЩ – Моника Якобс и Брук Мола.

След това през месеците октомври и ноември, галерия „Леседра“ продължава своя арт маратон с български автори, част от които са в началото на старта на дейността преди 30 години - Димитър Рашков, Иван Попчев, Добромир Иван, Д-р Гатев, Милко Павлов, Веско Велев, Милослав Бонов-Мибо. Както и автори, които повече от две десетилетия участват в пленерите и проектите на Леседра – Петър Дочев, Румен Скорчев, Христо Стефанов, Михаил Петков, Димитър Лалев, Николай Майсторов, Иван Нинов, Йордан Кисьов…

 

 

Милко Калайджиев в непознато звучене, а Йоко Захариев представя разголени разкази от сцената

Музикално-комедийният голям взрив е тази „Събота вечер с БНТ“

 

 

Тази събота /24 април - 21:00ч. по БНТ 1/, очаквайте едно широко усмихнато шоу с много позната музика
- в много непознато звучене.

В „Събота вечер с БНТ“, Митко Павлов събира всички пиленца пред екрана, защото на гости ще бъде мустакатият магнит за пернати и музикален динозавър - Милко Калайджиев. От Милко ще получим признания - кои от неговите пиленца са му оставили перушина в леглото и дали бройката е достатъчна да напълни възглавница.

Още забавление ни очаква и с Йоко Захариев, която ще разкаже как и защо се е озовала по бельо на сцената, пред публиката.

На гости на Павлов ще е и виртуозът Николай Николов. Той ще ни смае с богатството от звуци и музикални стилове, които може да извади от – забележете – гъдулка! Ще чуем още една твърде различна интерпретация на „Белите манастири“ в дует с Йоко Захариев. 

 

 

„Голата истина за група „Жигули“ прегази „Годзила срещу Кинг Конг“

Най-новият филм на Виктор Божинов е заглавие номер 1 в родния бокс офис с близо три пъти повече зрители от втория

 

 

Най-новият филм на Виктор Божинов „Голата истина за група „Жигули“ продължава да отбелязва
рекорди в родното кино. След като в края на миналата седмица комедията се завъртя на рекорден брой екрани, днес бяха представени и първите резултати от бокс офиса - филмът е номер 1 в България със 17 826 зрители, следван от „Годзила срещу Конг“ със 6 655 зрители.

Резултатите на „Голата истина за група Жигули“ са постигнати при ограничения от 30% зрители в салоните. При изчисления върху стандартната база, извън настоящата ситуация, прогнозите за лентата надхвърлят 30 000 зрители. Това я поставя и на първо място сред родните заглавия за последните 10 години.

Изключително сме щастливи от успеха. Благодарим на зрителите за доверието и се надяваме, след като капацитетът на киносалоните е вече на 50%, все повече хора да могат да гледат филма“, споделя режисьорът на актуалното заглавие Виктор Божинов. 

 

379 дни с Милен Цветков

Историята на една очаквана любов - под редакцията на Георги Тошев

 

Тази книга е разказ за Милен. Субективен, личен поглед на жената до него в последните му години тук. Срещнах се с Милена след смъртта на Милен. Тя разказа за тяхната красива история. Милен сподели с мен за Милена два месеца преди да си тръгне. Нарече я „голямата ми любов“. Беше искрен. – Георги Тошев

 

 

На 19 април се навърши 1 година, откакто обичаният журналист Милен Цветков загина в нелепа катастрофа в София. Книгата „379 дни с Милен Цветков. Историята на една очаквана любов“ /от Книгомания/ излиза в негова памет. Книгата е под редакцията на журналиста Георги Тошев.

Милена Иванова е човекът до Милен Цветков в последните няколко години. 379 дни е тяхното съжителство заедно, но историята на любовта им е започнала по-рано, когато Милена гостува за първи път в студиото на „Часът на Милен Цветков“. И за двамата тази любов е чакана и мечтана, но минава през перипетии.

В книгата ще прочетете спомените, които Милен Цветков е разказвал на Милена за детството си, навиците и принципите в живота си, за работата си в различните телевизии, за колегите, от които е научил много за журналистиката /като Бригита Чолакова/, и за други, от които се е разочаровал; за професионализма и колко е важно доверието, за топлата връзка с децата си, за планината, за пътуванията до Гърция.

Въпреки че Милена е нумеролог, 19 април не предвещава, че ще се случи нещо лошо – денят е Великден, Милен Цветков се е чувствал щастлив, успява да чуе за празника по телефона всички, които обича… но повече не се връща при любимата жена.

„379 дни с Милен Цветков“ показва обичания журналист такъв, какъвто е – през погледа на Милена Иванова като партньор, както и през погледа на най-добрия приятел от детските години Марио Райчев, и колегите от Нова тв Ани Иванова, Тара Нури и Иво Тодоров, журналистите Георги Милков и Ники Кънчев.

От днес книгата се разпространява по книжарниците. Част от приходите ще бъдат дарени на фонд „За децата на Милен Цветков”.

Част от приходите ще бъдат дарени на фонд „За децата на Милен Цветков”

Можете да разгледате специалната стори-страница за „379 дни с Милен Цветков“ с интересни факти и цитати от книгата тук!