Translate

четвъртък, 22 април 2021 г.

Безплатни консултации с водещ ортопедичен хирург

 

 

На 23 април 2021 г., специалистът по ортопедия и травматология проф. Левент Ералп ще проведе
безплатни онлайн консултации за български пациенти. Проф. Ералп е един от най-известните ортопедични хирурзи в Турция за операции за удължаване на крайници, коригиране на костни деформации, сложни реконструкции, ортопедични инфекции и остеомиелит, смяна на стави. Работи с деца и възрастни, включително особено сложни случаи и реоперации. Възможността за индивидуална консултация по документи чрез видео-връзка се предоставя от болници
Acibadem предвид усложнената пандемична обстановка, за улеснение на пациенти от България, които се нуждаят от второ медицинско мнение или от план за лечение, изготвен от специалист с международен авторитет.

Проф. Ералп е автор, съавтор и редактор на стотици международни научни публикации, включително “Limb Lengthening and Reconstruction Surgery Case Atlas” /Практически атлас за хирургия за удължаване на крайниците и реконструкция/, издаден от международното издателство за наука и технологии Springer и продадено в 1.6 милиона екземпляра. Съвременните методи в тази сфера са свързани с магнитни технологии, които позволяват удължаването на костта да се постигне с имплантиране на система с дистанционно управление. Така например, при дете с 5 см по-къса бедрена кост на единия крак, след имплантирането на системата корекцията се постига за около два месеца, без да се засяга чувствително качеството на живот на пациента в този период. Проф. Ералп е първият специалист, въвел този метод в Турция.

Един от менторите на проф. Ералп в областта на хирургичното лечение на мускулноскелетни инфекции и остеомиелит е проф. Джордж Сиерни, легенда в ортопедията в САЩ. Остеомиелитът представлява гнойно възпаление на костта, причинено от бактерии. Среща се на всяка възраст, но най-често при деца. В случай че инфекцията не се овладее своевременно, тя руши костта и  оставя отворени гнойни рани, които трудно се поддават на лечение. В тежките случаи се стига до ампутация на засегнатия крайник. Проф. Ералп прилага оперативно лечение на остеомиелит в няколко етапа, като в зависимост от случая то може да включва елиминиране на бактериалната инфекция, премахване на засегнатата кост, реконструкция за възстановяване целостта на костта.

Консултациите с проф. Левент Ералп на 23 април ще се провеждат с предварително записване на тел. 02 851 1228 /Офис София на Acibadem/ или +90 530 976 8394 /на български език, с WhatsApp и Viber/, както и на мейл адрес bulgaria@acibadem.com.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар