Translate

четвъртък, 13 юни 2024 г.

С #ПредизвикайЛятото, “Нестле за Живей Активно!” стартира национален летен конкурс

Нощният волейболен турнир на инициативата се завръща на варненския плаж

 

 

Над 60% от българите над 18-годишна възраст страдат от наднормено тегло, а при децата между 5 и 19-годишна възраст цифрата е 32%. Също така, през лятото се наблюдава масова дехидратация при  близо 40% от мъжете и около 20% от жените, което крие сериозни рискове за здравето. Ето защо “Нестле за Живей Активно! Лято 2024” се завръща не само с още полезни съвети за оптимална физическа активност и балансиран начин на живот, но и с национално предизвикателство #Предизвикай Лятото!, което цели да активира приятели и семейства от цялата страна да покажат как те превръщат движението в активно забавление. Всеки, който желае, може да се включи в предизвикателството като заснеме на телефона си своя начин да активира лятото и сподели видеото в социалните си мрежи под хаштаг-а на предизвикателството #ЖивейАктивно2024 или на имейл: nestleforliveactively@gmail.com.

Националното дигитално предизвикателство е активно от 25 юни до 5-ти август, като няма никакви ограничения за броя видеа, с които да се участва. Участниците наградени с първо място ще спечелят билети за концерт на група „Молец“, а 9 от останалите споделени аудио-визуални материали ще спечелят награди с продукти на Нестле България. Победителите ще бъдат избрани на лотариен принцип.

“С #ПредизвикайЛятото искаме да дадем думата на хората да споделят с нас как се движат, какъв е техният начин да се поддържат физически активни, дори и в горещите летни дни. След толкова години и множество издания, през които сме достигнали до над 600 000 души и сме успели да ги вдъхновим към по-балансиран начин на живот, сега е време да чуем техния глас. Искаме да разберем какво ги мотивира, какви предизвикателства срещат и как успяват да преодолеят пречките по пътя към активния начин на живот,” каза Нели Ангелова, директор Комуникации Нестле Югоизточен пазар.

Освен националното дигитално предизвикателство, и това лято инициативата ще стъпи на варненския плаж от 26-ти до 28-ми юли с републикански волейболен турнир за професионалисти “Нестле за Живей Активно!”. А всички останали фенове на плажния волейбол и нощните забавления ще могат да се включат на 27-ми юли във второто издание на нощния любителски турнир “Volleyball Night League”. С любезното партньорство на Община Варна, Министерство на младежта и спорта и ВК Energy, “Нестле за Живей Активно! Лято 2024” кани жители и гости на морската столица да създадат своите волейболни двойки и да вземат участие в турнира.

Почетните посланици на инициативата в лицето на олимпийския шампион Йордан Йовчев и ВК “Марица” ще се включат активно в надпреварата и още по-активно в забавлението.

 

Футболно съзвездие по БНТ в студиото на „Трето полувреме“ за УЕФА ЕВРО 2024

 

Едни от най-известните български футболисти и треньори ще бъдат ексклузивни гост-коментатори в специалните студийни програми на БНТ – „Трето полувреме“ – за УЕФА ЕВРО 2024 от 14 юни до 14 юли. Сред звездите, които водещите Илиян Енев и Радостин Любомиров ще посрещат, са Красимир Балъков, Илия Груев, Валери Божинов, Благой Георгиев, Велизар Димитров, Станислав Ангелов, Владимир Манчев, Велислав Вуцов, Христо Янев и други.

Предаването „Трето полувреме“ – запазена марка на БНТ и лидер във футболните прогнози и анализи, ще започва час преди първия съдийски сигнал на 27-те мача от УЕФА ЕВРО 2024, които ще бъдат излъчвани пряко в ефира на БНТ 1 и БНТ 3. В „Трето полувреме“ ще бъде отделено внимание на УЕФА ЕВРО 2024 в социалните мрежи, като най-забавните и интересни видеа, снимки и постове ще бъдат представяни от Андреа Банда Банда.

От 14 юни до 14 юли БНТ ще осигури на почитателите на футбола богата студийна програма. Всеки делничен ден по време на европейското първенство – от 9:10 ч. до 9:30 ч. по БНТ 1 и БНТ 3 – водещата на „Сутрин с УЕФА ЕВРО 2024“ Тереза Мутафчиева ще приветства в студиото популярни личности като музиканти, актьори, инфлуенсъри. „Сутрин с УЕФА ЕВРО 2024“ зрителите ще видят прогнозите на талисмана на БНТ за УЕФА ЕВРО 2024 – носатото мече.

Денят по БНТ 1 и БНТ 3 ще продължава с „Днес на УЕФА ЕВРО 2024“ от 11:30 ч. до 12:00 ч. с водещ Иво Бързаков. Тук ще бъдат обсъждани предстоящите мачове, както и отзвукът след срещите от предишния ден. УЕФА ЕВРО 2024 по БНТ ще приключва с 30-минутен обзор с начален час 23:55, който по традиция ще включва играта „Кадър на деня“ с ежедневна награда за зрителите – официалната топка на шампионата.

Репортерите Десислава Францова и Бюлент Мюмюнов заедно с операторите Станислав Златев и Асен Цветков ще бъдат специалните пратеници на БНТ в Германия, които със своите свидетелски разкази ще предават обстановката, емоциите и страстта от грандиозното събитие.

Всички 51 мача от УЕФА ЕВРО 2024 ще бъдат излъчвани онлайн на сайта BNTNEWS.BG/SPORT и в приложението BNT NEWS, като ще бъдат коментирани от осем от най-добрите спортни журналисти с опит в отразяването на големи футболни форуми. Четирима от тях ще пътуват за Германия – Стефан Георгиев ще коментира срещата на откриването на 14 юни, Никола Ибришимов – финала на 14 юли, Ивайло Ангелов и Илиян Енев.

Гледайте „УЕФА ЕВРО 2024“ по БНТ 1 и БНТ 3, онлайн на BNT.BG и BNTNEWS.BG/SPORT, както и в мобилното приложение BNT NEWS за iOS или Android

 

Kaufland се включва във форума на Bulgaria Wants You в София

Светла Цапарова, ръководител направление „Организация продажби“, ще представи лидера в ритейла на изложението на 14 юни

 

 

Kaufland България ще вземе участие в предстоящото издание на работодателския
форум Bulgaria Wants You в София, който ще се състои на 14 юни /петък/ в НДК.
В изпълнение на своя стратегически ангажимент за подкрепа на професионалния старт на младите поколения, лидерът в ритейла е генерален партньор на инициативата от създаването ѝ през 2020г. На изложението в столицата Kaufland ще се включи с кариерен щанд и лектор, който да даде пример за своето кариерно израстване. Целта на форума Bulgaria Wants You е да помогне за задържането на българите в родината, като им предостави атрактивни възможности за развитие от утвърдени работодатели и им представи едни от най-предпочитаните  за работа компании у нас.

Събитието „Кариера и живот – защо в България“ ще предостави шанс на участниците да се срещнат с успели личности и хора от бизнеса в България, които да ги мотивират с пример да се развиват в родината. Светла Цапарова, ръководител направление „Организация продажби“ в Kaufland България,  ще разкаже за своя вдъхновяващ път в компанията. Тя започва работа в ритейлъра през 2011г. като финансов ревизор, през годините преминава през няколко филиала и след това отговаря за част от хипермаркетите на компанията в Североизточна и Централна България като „Директор регион“, за да израсне до настоящата позиция – ръководител направление „Организация продажби“. Светла Цапарова ще сподели с присъстващите и актуалните работни позиции на компанията: възможности в различни направления като продажби, търговска дирекция и разнообразни позиции в отделите „Информационни технологии“ и „Право“.

Като безспорен пазарен лидер и най-големият частен работодател в страната с почти 7500 служители, Kaufland демонстрира грижа към своя екип чрез разнообразни инициативи и обучения, насочени както към развитие на меки умения, така и на професионалната квалификация, с мащабна инвестиция над 650 хил. лв. само за 2023г. Благодарение на тези програми и стратегията за развитие на вътрешните таланти, 80% от ръководителите във веригата са вътрешно развити и повишени. Политиката на компанията е да предоставя всеобхватна подкрепа за всеки член на екипа както в личен, така и професионален план, за да постигне удовлетвореност от работата, но и подкрепа за психическото и физическото им здраве.

През годините веригата се ангажира непрекъснато с това да подпомогне професионалния път на младите хора чрез множество стажантски, практикантски или дуални програми за старт в кариерата. Компанията създаде и първата по рода си Бизнес академия Kaufland– УНСС. Тя е посветена на студенти, които искат да създадат успешна кариера в сферата на модерната търговия и тази година се провежда за втори път. Потвърждение на мисията на ритейлъра към обучението на младите хора е и  подкрепата за най-големия кариерен форум - Bulgaria Wants You.  

Форумът е безплатен, като за него се изисква предварителна регистрация тук: https://bulgariawantsyou.com/bg/events/sofiya

Повече за работодателската политика на Kaufland можете да научите на kariera.kaufland.bg.