Translate

събота, 18 ноември 2023 г.

National Geographic - Ад: Смъртоносната гореща вълна във Франция /60 мин./

Премиера: 18 ноември 2023 г. от 22:00 ч.

 

Лятото на 2003г. донесе на Франция опустошителна гореща вълна, която разтърси цялата страна. С помощта на архивни снимки и непубликувани свидетелства разглеждаме как спасителите се борят ден след ден, за да намалят щетите. Научените уроци се прилагат и днес, когато страната и цяла Европа са изправени пред нови рискове от повишаването на температурите.

 

 

Неочакван гост изненадва всички в „All Inclusive”

 

 

Щурото съревнование между Христо Чобанов /Ненчо Балабанов/ и Йордан Парушев /Петър Калчев/ се разгаря все повече в следващия епизод на “All Inclusive” тази събота от 21:00 ч. по NOVA. Докато Парушев изпъква в предизборната кампания заради добре подготвените и разнообразни събития, Христо влага по-големи усилия в това да провали кампанията на конкурента си. Това е целта му и спрямо новата активност на щаб Парушев, който организира спортен празник за жителите на с. Баня. След фиаското с певческия конкурс за имитации, Христо е твърдо решен да провокира опонента си за спортно съревнование. Въпреки притеснението на Парушев, яростното състезание все пак ще се състои. То ще включва надпревара в различни дисциплини, които тестват не само физическата подготовка, но и бързината на ума. Какви изненади очакват героите, как ще се справят с тях и кой ще победи в най-забавната битка? 

Голяма изненада ще има и за Елена /София Маринкова/. Пазена от всички заради крехкото й състояние след падането и частичната загуба на паметта, тя самата е изцяло погълната от проблемите с хладния си мним съпруг Емил /Явор Борисов/. И докато той се чуди как да й устои, тя отговаря на опитите му за дистанция с нови изкушения. Мъчението за Емил е голямо, а симпатиите му към красивата чужда съпруга се засилват. Отчаяният мъж почти се е предал на желанието й за близост, когато настъпва пълен обрат в напрегнатата ситуация. Пристига неочакван гост и преобръща всичко със своето изненадващо присъствие. Кой е той и ще промени ли отношенията между мнимите съпрузи?

Целувката на Надя /Йоанна Начева/ и Жоро /Мартин Методиев/, на която става свидетел цялата детска банда, предизвиква смут сред малчуганите. Най-вбесен е малкият Преслав /Виктор Попов/, който не крие ревността си, че Надя се сближава с друг в отсъствието на баща му. Ядосано, момчето бързо ще измисли начин да си разчисти сметките с новия й обожател. Част от хитрия план за действие ще станат и верните му приятели Сашко /Силвестър Велячки/ и Стефани /Дебора Жечева/. Ще успее ли начинанието им и какъв внезапен обрат на събитията ще изненада Жоро и Надя?