Translate

събота, 13 март 2021 г.

Нестле България част от програмата „Мениджър за един ден“

Компанията продължава да подкрепя младите хора в кариерни им път и за поредна година е част от програмата на Джуниър Ачийвмънт България

 

 

На 23 март тази година ученици и студенти от цялата страна ще влязат в ролята на “Мениджър за един ден”. В изцяло нова дигитална среда, участниците ще имат възможността за ден да станат част от екипа на водещи български и международни компании, сред които и Нестле България. Организации и компании – домакини, както и участници, могат да се регистрират на mfd.jabulgaria.org

Акцентът на инициативата „Мениджър за един ден“ тази година ще бъде поставен върху важността на добрата комуникация, от която толкова много се нуждаем във време на ограничено общуване и социална изолация.

„Вярваме, че бъдещето е в младите хора. Ние в Нестле България ще продължим да полагаме усилия в развитието на уменията и потенциала на младежите в страната и да подкрепяме тяхното кариерно израстване. Над 14 години успешно си партнираме с JA и сме абсолютно убедени, че инициативата „Мениджър за един ден“ е възможност да намериш следващата стъпка в живота си.“ - споделя Петър Стоилов, изпълнителен директор на Нестле България.

В България повече от 11 600 млади хора са подкрепени от Нестле от 2014 г. до момента в техния професионален път чрез повече от 330 стажантски програми и практики. В рамките на деня ученически екип ще получи възможността да надникне в работата на Българското звено на най-голямата компания за храни и напитки в света, ще може да зададе своите въпроси, но и да предложат своите отговори на вътрешните предизвикателства, с които бизнесът се сблъсква ежедневно.

Световният икономически форум в Давос нарежда ефективното общуване и колаборация сред ключовите умения на 21 век. Затова и фокусът на тазгодишното издание на “Мениджър за един ден” е темата за комуникацията като основа за ефективно сътрудничество и създаване на нови модели на партньорство и взаимодействие в обществото.

“Имаме нужда да върнем отново човешкото общуване в работното си ежедневие. Дори и в рамките на един ден можем да предизвикаме трансформация в отношенията помежду си и да поставим началото на нов модел за общуване - с повече разбиране и емпатия.”  - споделя Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България.

Един ден, наситен с вдъхновения и възможности, може да бъде ключов за професионалното ориентиране на младежите, както и за тяхната мотивация за успех.

В края на деня участниците ще получат още една доза вдъхновение. Отговор на въпроса “Какво можем да променим с една дума?” ще даде водещият на вечерното шоу на bTV Николаос Цитиридис като човек, който доказано може да борави с думите, така че да оставя аудиторията си усмихната.

“За мен е чест да бъда част от инициативата на JA България “Мениджър за един ден”. Tази година се очаква участниците да бъдат много повече, предвид онлайн формата на събитието и ще се радвам точно аз да съм вдъхновил поне част от тях, да бъдат по-смели по пътя към желаната професия”, споделя той.

 

Супер отбор по таекуондо, уникален представител на скоростната калкулация и ювелирни циркови номера - вдигат летвата в “България търси талант”

Златен бутон, силни емоции и много смях очакват всички пред екрана тази вечер по bTV

 

 

Зрелищно, ефектно и перфектно представен номер от супер отбор по таекуондо ще остави без думи журито и водещите на “България търси талант” тази неделя от 20:00ч. по bTV. В новия епизод таланти от неподозирани измерения ще се вихрят на сцената на шоуто с екстремно-ювелирни циркови изпълнения, изключителни, скоростни, математически изчисления, изненадващи танци с кучета, деца рокаджии и какво ли още не. Зрителите ще станат свидетели на любовната история на италианец и българка, циркови артисти, които „сродяват“ на арената и в живота двете велики циркови нации. Връзката с Италия в епизодa ще се засили и от вълнуващата история на българин, който от години живее там и е имал „късмета“ да бъде отвлечен с автобус от албански мафиоти. За радост, историята му има щастлив край, но тя силно променя философията му за живот. Номерът, който той ще представи пред звездното жури ще бъде сред най-атрактивните. Освен от Италия, в неделя на сцената на шоуто ще блесне и един наистина уникален талант от Испания. Неговото изпълнение ще бъде толкова неочаквано, че буквално ще смае всички в залата и ще ги накара да се усмихнат широко.

В един от най-забавните епизоди на „България търси талант“, сред всевъзможните таланти ще има и такъв, който толкова силно ще впечатли един от  членовете на журито, че и вторият Златен бутон ще стане факт. До сега, само Ицо Хазарта се е възползвал от това си право, още в първия епизод на шоуто, а неговият Златен бутон бе за Биба Струя от Сърбия. Рекордьорът от книгата на „Гинес“ има уникалния таланта през тялото му да преминава ток с високо напрежение. В чия чест ще бъде натиснат втория Златен бутон за сезона - зрителите на bTV ще разберат тази неделя точно в 20:00ч.

Епизодите с ексклузивно съдържание от рубриката “Още от България търси талант” с водещ Крис Захариев са достъпни на: https://talant.btv.bg/more, а за още емоции и усмивки от “България търси талант” – можете да последвате и you tube канала на шоуто на: https://www.youtube.com/channel/UCowR09DSIfpBTN4B1vLuyEQ

 

 

Съдбата на хората с психично заболяване зависи от подкрепата

Документалният филм „Един от нас“ е част от информационната кампания „Живей, не страдай“

 

По статистика на СЗО близо един милиард души по света имат психично разстройство и всеки човек може да бъде засегнат. Пациентите с шизофрения и под наблюдение в България са 25 849. От тази група близо 3000 души се нуждаят от подкрепа в общността. От тях 1000 са настанени в институции за дългосрочни грижи, а 230 пребивават дългосрочно в държавните психиатрични болници. В България около 80 000 човека годишно получават тежко психично разстройство – шизофрения, психоза, тежка депресия

 

 

Документалният филм „Един от нас“  ще бъде излъчен по БНТ на 14 март /неделя/ от 17.30 часа. Той е част от информационната кампания „Живей, не страдай“ в подкрепа на хората с психични заболявания. Пеперудата е емблема на кампанията „Живей, не страдай“. Тя е символ на трансформацията и на психичното здраве. Зад каузата стоят Фондация Глобална инициатива в психиатрията, Фондация Светът на Мария, Световната здравна организация - България, Националният център по обществено здраве и анализи и Портал на пациента.

Лице на кампанията и „разказвач“ в документалния филм „Един от нас“ е актьорът Любомир Ковачев. Той говори за стигмата, която поставяме на хората с психично страдание: „Това са хора, които познаваме и които пред очите ни се променят. Но се отдръпваме, когато един от нас се смее без видима причина или е облякъл дрехите си наопаки, като го наричаме ненормален“.

Как ще се развие съдбата на човек с психична болест зависи от подкрепата на обществото и адекватното лечение. Често, хората изпадат в криза, когато тяхното най-близко обкръжение вече не може да ги подкрепя. Героите в документалния филм „Един от нас“ работят в социални предприятия и са реални хора с психично заболяване.  Лекувани адекватно и навреме са овладели болестта си. А с подходящата подкрепа са успели  да продължат живота си пълноценно, да работят и да поддържат приятелства. Те са като нас, едни от нас. И не бива да забравяме, че всеки пети човек в някакъв момент от живота си би могъл да бъде засегнат от психично страдание.

 

Сейшелите отварят граници за всички държави от 25 март

Turkish Airlines възобновяват полетите си от Истанбул до столицата Виктория

 

 

 

Република Сейшели отваря границите си за посетители от всички държави, независимо от техния ваксинационен статус, считано от 25 март 2021 г., съобщи Министърът на външните работи и туризма Силвестър Радегонде.

Посетителите ще трябва единствено да представят отрицателен PCR тест, направен 72 часа преди заминаването, като те няма да подлежат на изисквания за карантина и на допълнителни ограничения при пристигането си.

„Това е прекрасна и дълго чакана новина за хилядите туристите от България, които проявяват интерес към пътувания до прекрасните Сейшели“  - каза Почетният генерален консул на държавата в България Максим Бехар. „През всичките тези безкрайни месеци на локдаун имах стотици обаждания от нетърпеливи туристи, голяма част от тях със закупени билети и резервации. Сега вече мога да им кажа – гответе се и правете своите планове“, допълни той.

От бюрото на турските авиолинии Turkish Airlines съобщиха също така, че компанията възобновява полетите си от Истанбул до международното летище на Сейшели, разположено  на основния остров Махе, на който е и столицата Виктория.

Новите мерки обявени от министър Радегонде осигуряват свободен достъп на посетителите до общите зони в хотела, включително барове, басейни, спа центрове и детски клубове.

Въпреки това, посетителите все още ще трябва да се придържат към други мерки за обществено здраве, въведени с оглед на пандемията, които ще включват носене на маски за лице, социално дистанциране, редовно измиване на ръцете.

Министър Радегонде заяви също така, че решението за преразглеждане и облекчаване на мерките при влизане в страната е станало възможно с оглед на успешното развитие на кампанията за ваксинация, която стартира по-рано през годината. Предполага се, че до тази дата цялото население на Република Сейшели, което е около 85 000 души за всичките 115 острова на държавата в Индийския океан, ще бъде ваксинирано.

Засега единствената държава, която е изключена от този списък е Южна Африка и нейните граждани нямат право да посещават страната до следващо искане за преразглеждане.