Translate

понеделник, 8 март 2021 г.

Природен парк Витоша и х. Алеко бяха домакини на първото зимно издание на Нестле за Живей Активно! в София

Надпревара с шейни, снежен дартс и много други забавления мотивираха всички да бъдат активни на 6 март

 

 

„Радвам се, че стотици софиянци решиха да прекарат съботния ден в планината. Вече 16 години Нестле за Живей Активно! вдъхновява всички да бъдат активни в своето ежедневие и се радваме, че над 450 000 се включиха през годините в нашата инициатива,“ сподели Петър Стоилов – изпълнителен директор на Нестле България.

Д-р Тодор Чобанов, зам. кмет на Столична община допълни, че малко европейски столици се намират в близост до планина с условия за зимен спорт и имено Витоша може да предложи множество зимни забавления.

Столична община е предприела необходимите действия за по-добър достъп до
планината за малки и големи.  

За втора поредна година Нестле за Живей Активно! се проведе през зимата, а за първи път се проведе през студените месеци и в столицата.

„Смятам, че личният пример допринася за отношението и насърчаването към спорт всеки ден,“ коментира Олимпийският шампион по спортна гимнастика Йордан Йовчев, който призна, че все по-често предпочита тренировките навън, а отдавна е и запален скиор. В съботния ден именно той даде своя личен пример, като „яхна“ шейна, наравно с децата и показа , че винаги можем да бъдем активни, дори и през зимата. Това доказа и състезателката по хвърляне на копие Михаела Петкова, която пробва късмета си с хвърляне на снежна топка в чаша NESCAFÉ. Така заедно със стотици ентусиасти те превърнаха 6 март в най-активния ден от годината в рамките на Нестле за Живей Активно!. 

Събитието се проведе при спазване на всички мерки за безопасност, свързани с пандемията като бяха раздадени хиляди предпазни маски. То се състоя с официалната подкрепа на  Столична Община, Витоша Ски АД и фондация „София – европейска столица на спорта“.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар