Translate

четвъртък, 24 ноември 2022 г.

Професор-детектив си сътрудничи със своите студенти в премиерния корейски сериал „Полицейската академия“ по bTV Lady

Премиерната поредица представя образователната система на Република Корея, основана на сътрудничество и хармония между преподаватели и студенти
 
 
Вълнуващата история на уважаван професор
-детектив и двама негови студенти, които се срещат в полицейската академия и започват да си сътрудничат, очаква зрителите на bTV Lady в новия сериал „Полицейската академия“ /Police University, 2021г./. Епизодите на премиерната корейска поредица тръгват от 25 ноември /петък/ и ще се излъчват всяка делнична вечер от 23:00 ч. в ефира на семейния канал.
Историята:
Младият компютърен гений-престъпник Канг Сoн Хо /Чонг Джин-Йънг/ се влюбва от пръв поглед в О Канг-Хи /Кристъл Чонг/ – първокурсничка в полицейската академия на Южна Корея, чиято мечта от малка е да стане полицай. Канг е дотолкова привлечен от младата девойка, че решава да тръгне по нейните стъпки, записвайки се в същия факултет. Там двамата срещат детектив Ю Донг Ман /Ча Тае-Хьон/ – уважаван професор с над 20-годишен опит в криминалните разследвания и кибер престъпленията. Тримата обединяват усилията и уменията си, за да разобличат корупционните практики в полицейската академия, които заплашват да нанесат непоправими щети на цялата система.
За сериала:
Още със старта си „Полицейската академия“ печели сърцата на зрителите с интригуващия си сюжет и впечатляващата актьорска игра на младите актьори Чонг Джин-Йънг и Кристъл Чонг. Сериалът провокира сериозен обществен дебат относно
корупцията на всички нива в Република Корея, а критиците го оценяват изключително високо заради това, че показва хармонията между преподаватели и студенти в тамошната образователна система.

 

Социалната ангажираност е в основата на Е-Академия на издателство Клет България

Симона Стилиянова, съосновател на стартъпа Основа, разказва за устойчивия начин на живот в поредицата от тематични срещи на инициативата Е-академия
 
 
На 24.11. от 17:30 часа предстои втората среща от специалното издание на
инициативата Е-академия, в което обръщаме внимание на природосъобразните решения, които всеки от нас може да припознае. Този път гост-лектор ще бъде Симона Стилиянова, съосновател на стартъпа
Основа, който помага на бизнеса да функционира по-екологично като изготвят анализ на моментното състояние на компанията и план с конкретни инструменти и подходящи партньори за реализацията му. Автор е и на блога Zero Waste Sofia, които цели да покаже, че забързаното градско ежедневие може да бъде устойчиво без много усилия. По време на лекцията участниците ще се запознаят с актуалните данни относно климатичните промени. Повече информация ще можете да получите по време на срещата, като всички желаещи да се включат могат да се регистрират тук.
“Осъзнатото и отговорно потребление на природните ресурси е в основата на справянето с проблемите, пред които сме изправени. Промяната в нагласите ни е ключова, за да бъдем активни граждани и да не пренебрегваме значими теми като климатичните промени, които всеки от нас започва да усеща. Радвам се, че ще имам страхотната възможност да говоря с една от най-важните общности у нас - учителите - хората, които изграждат личности и променят нагласи“ споделя Симона Стилиянова.
Симона създава редица зелени инициативи като платформата Чешмите в България, отличена в конкурса на ЕК за социални иновации. Работи с български и международни компании за ефективно намаляване на парниковите им емисии и ангажиране на всички заинтересовани страни за устойчива промяна. Сред признанията за работата ѝ са отличията в класации като Forbes 30 под 30, списъкът на иноваторите в сферата на климата за Централна и Източна Европа от Ashoka Global и EIT Climate KIC CEE.
По време на лекцията Симона е подготвила идеи за практически дейности, подходящи за учениците, с които по-интересен и разбираем начин да се запознаят с темата за климата и защо е важно да сме отговорни.
През този сезон на Е-академия от издателство “Клет България” се фокусираме върху устойчивите решения и продължаваме да добавяме стойност в инициативи, които помагат на учителите и общността да се развива. Повече за предстоящите ни активности можете да намерите на сайта на издателство. 

 

 

 

DarikNews.bg навършва 17 години

Новинарският сайт продължава да се доказва като един от най-бързите и достоверни източници на информация
 
 
Един от най-популярните и доказали се новинарски сайтове в България празнува
рожден ден. В Деня на християнското семейство DarikNews.bg навършва 17 години. 
Сайтът продължава да се доказва като един от най-бързите и достоверни източници на информация. През последната година редакторите в DarikNews.bg осигуряват най-актуалните новини във всички сфери, които вълнуват българите. Сред разнообразното съдържание за читателите са важните теми от регионите на страната, българската политика и икономика, социално-обществения и културен живот, както и значимите световни събития. Следвайки тенденциите, сайтът набляга и на ценни съвети за ежедневието, поднесени от експерти в съответните области.
DarikNews.bg печели доверието на читателите си с всеки изминат ден, като поднася проверена и надеждна информация. Редакторите се изграждат все повече като автори – тенденция, която ще продължи да се развива и през следващата година.