Translate

събота, 29 януари 2022 г.

Теленор България става Yettel от 1 март

 

 

Теленор България съобщава, че от 1 март компанията ще се нарича Yettel /„Йеттел“/. Промяната на името е част от по-широката инициатива за ребрандиране в България, Унгария и Сърбия, където телекомуникационните дружества, част от PPF, оперират под марката Telenor.

„Нашата бизнес стратегия е съсредоточена върху три ключови цели. Първо, искаме да предоставяме на нашите клиенти най-доброто обслужване. Второ, да оперираме с най-съвременни телекомуникационни мрежи и трето, да постигнем най-високи нива на ефективност и рентабилност. Силният бранд е от решаващо значение за постигане на нашата визия“, заяви Марек Слачик, изпълнителен директор на телекомуникационния, медиен и технологичен бизнес на PPF Telecom Group за Централна и Източна Европа.

„Днес започваме нова глава в историята на трите пазара в портфолиото на PPF Telecom Group, надграждайки солидната позиция, създадена от много успешния бранд Telenor. Амбицията ни е да сме още по-близо до нашите клиенти, създавайки допълнителна стойност чрез новия бранд Yettel.“

Yettel е модерен бранд. Той включва най-новите тенденции, като в същото време отчита все по-нарастващата роля на технологиите в живота на хората. Създаден на база на потребителските представи и пазарните проучвания, той цели да подобри живота на клиентите с иновативни продукти и услуги.

„Yettel е ново име, нова дума. През 2022г. планираме вълнуващи нови продукти и услуги, като стратегическият ни фокус остава същият: да растем и да развиваме българския пазар чрез използването на технологии от следващо поколение в полза на нашите клиенти, като се стремим да внесем положителна промяна в бизнеса и обществото“, каза Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на Теленор България.

Теленор започва прехода към новия си бранд от днес, като целта е той да приключи във всички аспекти до края на март. Промяната на марката ще бъде неусетна за клиентите, като от тях не се изискват никакви

действия. По време на прехода към новия бранд Теленор ще отговаря на всички въпроси на клиентите си в кратки срокове. Официалното и пълно разкриване на бранда Yettel ще стане на 1 март. Дотогава за повече информация, моля, посетете www.telenor.bg/yettel.

 

 

Новият сезон на “Шоуто на Николаос Цитиридис” се завръща в ефира на bTV в понеделник

“Минаваме през всичко с усмивка” е мотото на пролетния сезон на шоуто

 

 

Новият сезон на “Шоуто на Николаос Цитиридис” се завръща в ефира на bTV в понеделник вечер, 31
януари 2022г., точно в 22:30 часа
. Пролетният сезон ще стартира под мотото “Минаваме през всичко с усмивка”, а водещият и екипът му ще дадат всичко от себе си той да бъде най-забавният и запомнящ се досега.

“Всеки сезон е нова тръпка, а този, който предстои, искаме да бъде най-успешният и вярваме в това, защото всеки път го правим”, заявява Николас Цитиридис броени дни преди старта и добавя:

“Не искам да правя гръмки обещания за фурор, изненади, вълнение, пируети и салта. Сигурен съм само, че с екипа ще дадем най-доброто от себе си на пълни обороти, след зимната ни пауза”.

Пролетният сезон на шоуто ще стартира с много смях, а ексклузивен гост в понеделник вечер ще е Ицо Хазарта. Той ще гостува за първи път на Николаос, в новото си амплоа на депутат, а зрителите ще станат свидетели и на символично “предаване на щафетата” помежду им, преди началото и на новия сезон на “България търси талант“. В него Николаос ще бъде в ролята на жури.

Във вторник вечер е ред на рождения ден на Николаос Цитиридис, който ще отпразнува подобаващо 28-ата си годишнина в ефир. Специален гост ще е обичаната Росица Кирилова, а екипът на шоуто готви изненади не само за зрителитe, а и за водещия.

В първата седмицата ще има още много музика и звездни гости в лицето на сръбската мегазвезда Миле Китич и поп-фолк певицата Диона. Зрителите ще се забавляват и с първия за годината, епизод на “Николаос +”, в който Рая Пеева и Николаос ще си задават неудобни и смешни въпроси. Двамата ще трябва да са много да внимателни с отговорите, защото ги очаква неприятно наказание.

Петият сезон на “Шоуто на Николаос Цитиридис” обещава отлично настроение за всички пред екраните, всяка делнична вечер по bTV. Най-актуалните личности на деня, наред с най-интересните, смели, забавни и провокативни хора, които няма да “срещнете” на друго място, но има какво да споделят, ще са все така добре дошли в късното шоу на bTV. Традиционният монолог на водещия и забавната поредица „Николаос +“ ще продължат да радват феновете на очарователния и пълен с разностранни таланти Николас. А музикантите от бенда на шоуто и Прея,  са готови за шумен и весел старт.

Гледайте „Шоуто на Николаос Цитиридис“  в понеделник, 31 януари, в 22:30 ч. по bTV, а веднага след ефир не пропускайте и дигиталното продължение на шоуто в неговия You Tube канал, на www.btvplus.bg и във всички платформи на bTV Media Group. Последвайте шоуто и в социалните мрежи - Facebook и Instragram.

„Само защото бяха българи“ по БНТ 1 на 31 януари

Документалният филм на Милена Милотинова и Любомир Станоев разказва за процеса на макeдонизация

 

 

В понеделник /31 януари/, от 22:00 ч. БНТ 1 ще излъчи документалния филм „Само защото бяха българи“ за процесите на македонизацията в Пиринска Македония, а своите спомени разказват близки на загиналите в тези събития българи. 

Преди почти дванайсет години журналистката Милена Милотинова и операторът Любомир Станоев снимат документален филм за БНТ в бивша Югославска Република Македония. Потресаващи разкази за жертвите по време на македонизацията излизат наяве, а за тях разказват близките на загиналите. Филмът изследва процесът във Вардарска Македония около и след 1944 година. Македонската кървава Коледа започва на 6 и 7 януари 1945г. с избити без съд и присъда голям брой хора от интелигенцията с българско самосъзнание. Осъществени са и други гонения и репресии на българите във Вардарска Македония, която е в рамките на Югославия по времето на Тито, а и след него.

 

 

„Си сме българи!" - специално предаване за 150 години от рождението на Гоце Делчев в „История.БГ“ по БНТ 1

 

 

 Този понеделник /31 януари/ от 21:00 ч., „История.БГ“ представя на зрителите специалната тема за 150 годишнината от рождението на Гоце Делчев - „Си сме българи!"

Предаването е посветено на легендарната личност на Гоце Делчев - ранни години и формиране на българско самосъзнание, израстване като личност и революционер, революционна дейност, героична кончина. Темата ще постави важният въпрос за значението на Гоце Делчев за съвременните българи?

В студиото на „История.БГ“, участници и коментатори ще бъдат проф. дин Светлозар Елдъров от Институт по балканистика – БАН, доц. Наум Кайчев от СУ Св. Климент Охридски" и Македонски научен институт, както и доц. Георги Георгиев от Институт по история на БАН и Македонски научен институт.

Щраусовото яйце се превръща в препятствие в „Черешката на тортата“


Искра Донова, Гергана Стоянова, Магдалена Христова, Алек Алексиев и Свилен Ноев се изправят в неравна битка със седмичната задача на шеф Манчев

 

 

Фаталната жена от сериала „Братя“ Искра Донова, един от най-разпознаваемите български гласове
Гергана Стоянова, атлетът Магдалена Христова, актьорът Алек Алексиев и вокалистът на група „Остава“ Свилен Ноев ще се борят за аплодисментите на зрителите тази седмица в „Черешката на тортата“. Амбициозната задача на строгия съдник шеф Манчев за ястие с щраусово яйце обещава истинско зрелище, което ще предизвика звездните домакини и ще ги изправи в битка с екзотичния продукт.

Старт на седмицата ще даде кулинарният дебют на треньорката по лека атлетика Магдалена Христова. Спортната фурия ще вложи сърцето и душата си в подготовката на вкусно и добре обмислено меню, което ще поднесе с широка усмивка и финес. Нетипичният начин на сервиране на храната ще се погрижи за непринудения дух на вечерта, а интересните откровения на масата ще разкрият какво е  общото между спорта и социалните мрежи.

Кулинарни изкушения от българската кухня, но поднесени по нетрадиционен начин, ще предложи Гергана Стоянова във вторник. Жената, с глас като визитна картичка, ще бъде въоръжена с много хумор и голяма доза самоирония, а главният герой в менюто на организираната актриса ще предизвика смесени реакции у гостите. По време на вечерята атмосферата ще бъде нажежена до червено, а специалният подарък с висок градус ще допълни доброто настроение на веселата компания.

В сряда идва ред на любимата актриса от сериала на NOVA „Братя“ – Искра Донова. Този път тя влиза в образа на кулинар, за да демонстрира своите заложби с гозби, вдъхновени от нейното семейство. Специални домашни сарми и два уникални десерта ще превърнат вечерята на Искра в пир за сетивата. Актрисата ще разкаже любопитната история за първата си магична среща със сцената, а изненадата й със специално послание ще докосне сърцата на всички.

Кулинарната надпревара продължава в четвъртък с чаровния актьор с безбрежен поглед и талант Алек Алексиев. Той ще пазарува в любими квартални магазинчета, където го очакват вкусни деликатеси, а по време на готвенето отношенията с най-новия му приятел – яйцето Сеньор ще преминат през драматични обрати. Още с влизането Алек ще предизвика физиката на гостите си, а след това ще се погрижи усмивките да не слизат от лицата им.

В петък фронтменът на „Остава“ Свилен Ноев ще докосне душите на компанията с рок музика и вкусна храна. Няколко недоразумения ще заплашат вечерята, но той ще се изправи срещу тях, демонстрирайки истинско хладнокръвие и непоколебимост. Рок вечерта ще премине под мотото на забавни музикални истории от репертоара на Свилен и отговор на въпроса колко малко е необходимо, за да превърнеш гостите си в истински фенове.

Кой ще се справи най-добре в приготвянето на щраусовото яйце и чия вечеря ще събере най-много точки – гледайте в премиерните епизоди на „Черешката на тортата“ всяка делнична вечер от 20.00 ч. по NOVA.