Translate

неделя, 6 октомври 2024 г.

Стартира кандидатстването за финансиране по „Ти и Lidl за нашето утре“

Граждански организации, младежки групи, журналисти и регионални медии могат да подават проекти до 31 октомври

 

 

Лидл България обяви старта на седмото издание на най-голямата си социално
отговорна инициатива „Ти и Lidl за нашето утре“. До 31 октомври неправителствени организации, сдружения, фондации, организации с нестопанска цел, читалища, училищни настоятелства, младежи, журналисти и регионални медии могат да подават своите проектни идеи, с които да допринесат за по-качествен и пълноценен начин на живот на местните общности в цялата страна.

Кандидатстването за финансиране се извършва чрез попълване на онлайн формуляр, достъпен в платформата на инициативата https://ti.lidl.bg. Петте тематични области на грантовата програма са:

 #BeGreen  - Опазване на околната среда

 #BeLocal  - Култура, изкуство и историческо наследство

 #BeActive  - Активен начин на живот и граждански активизъм

 #BeFair - Социално равенство и приобщаване

 #BeVocal - Медийни и журналистически проекти.

От 7 до 27 октомври ще се осъществи етапът по фондонабирането. В този период за всяка издадена касова бележка в магазин на Lidl, компанията ще дарява по 5 стотинки. По този начин клиентите на смарт ритейлъра имат възможност да помагат само докато пазаруват. Събраната сума ще бъде разпределена за финансиране на одобрените проекти.  

Максималният размер на финансиране ще бъде както следва:

Ø  граждански организации – до 15 000 лв.

Ø  младежки групи – до 5000 лв.

Ø  регионални медии – до 7000 лв.

Ø  журналисти – до 3000 лв.

Всеки получен проект ще премине през три етапа на оценяване – административно оценяване, външна експертна оценка и оценка от служители на Лидл България. Одобрените проекти ще бъдат оповестени през януари 2025 година.

 

Cartoon Network - „Крейг край реката“ – Сезон 6

От 7 до 11 октомври – всеки ден от 16.40ч.

С повторение на следващия ден от 07.00ч. и 12.25ч.

 

 

Започват новите епизоди от Сезон 6 под заглавие: „На гости с преспиване:
Хрониките“. Премиерата е подкрепена от целодневните маратони на „Крейг край реката“ през октомврийските уикенди, включително повторения на нови епизоди.

Повечето зрители вече познават историята за тримата приятели от Хъркълтън, които се допълват идеално. Крейг е добър лидер, Джей Пи е малко разсеян, но има добро сърце, а Келси и нейният спътник - птицата Мортимър са първи във всяко приключение. Заедно, те са по-силни от всички трудности и препятствия, които срещат по пътя си. Но освен неприятностите, героите откриват и много забавления. Тяхното любимо място за приключения е Поречието, което е изпълнено с безкрайни възможности за игра.

В един от новите епизоди Крейг отсяда при Рен, която предлага да използват дименсионални шлемове, за да посещават различни светове в съня си. Бързо става ясно, че Рен използва машината, за да намери своята „перфектна“ вселена, където родителите й все още са заедно. Тя намира такава, но алтернативното й аз не показва любов към науката. Крейг и Рен се завръщат в своето измерение, като Рен вече оценява по-добре живота си.

 

 

24Kitchen - Ястия в еър фрайър с Джейми, сезон 1

Премиера на 7 октомври 2024г.

Излъчване: всеки понеделник от 13:00 часа

 

 

Джейми е във вихъра си, когато дава на хората точно това, от което се нуждаят.
Вземайки предвид най-голямата промяна в домашната кухня от десетилетия насам, а именно, че немалък процент от домакинствата притежават еър фрайър, Джейми представя два специални епизода, в които показва вкусни начини, чрез които максимално да се възползвате от вашия уред.

Въпреки, че еър фрайърът често се свързва с пържени и печени картофи, пилешки хапки, и бързи печива, „Ястия в еър фрайър с Джейми“ предлага многообразен поглед към възможностите на уреда. От вкусни, бързи и простички неща за похапване, до абсолютно впечатляващи ястия, Джейми споделя иновативни начини да използваме еър фрайъра за всякакви поводи. Той ще демонстрира как този готварски уред е спечелил своята репутация на любимо пособие, чрез любими семпли семейни храни. Разбира се, в своя характерен стил ще ги украси с допълнителен вкус и ще ни покаже брилянтни начини да обогатим нашия репертоар в кухнята.

Тази поредица ще ви предложи жизнерадостно и вкусно вдъхновение с ястия, специално предназначени за еър фрайър. Тя е подплатена и с хитри идеи и съвети, които Джейми открива докато опитва и разработва  тези рецепти.

И той не е сам -  във всеки епизод Джейми кани гост шеф, който да сподели своите топ съвети за любими ястия, готвени в еър фрайър.

Присъединете се към Джейми, който се вдъхновява и интегрира еър фрайъра в своето, и нашето ежедневие, както само той може. „Ястия в еър фрайър с Джейми“ е предаване, пълно с изкусителни блюда, приготвени посредством хитрини и трикове в готвенето, чрез които извличаме максимално потенциала на еър-файъра.