Translate

събота, 1 януари 2022 г.

Мащабно европейско турне ще предшества премиерата на „В Сърцето на Машината“

 

 

Още преди официалната си премиера на голям екран филмът „В Сърцето на Машината“ се радва на
сериозни успехи и силен интерес не само у нас, но и зад граница. В началото на месеца продукцията триумфира в три категории на международния кинофестивал
AFIN в Австралия, които затвърдиха приза за най-добър филм от фестивала „Златна роза“ от тази есен.

Филмът на Мартин Макариев ще бъде представен предпремиерно в мащабно турне, което ще премине през над 20 града в Германия , Англия, Шотландия, Ирландия и Франция. Активната подготовка вече тече, като на прожекциите ще присъства част от екипа и актьорите. Европейската обиколка ще стартира на 3 февруари 2022г. от Хамбург и ще продължи през Бремен, Мюнстер, Саутхемптън Нюкасъл, Париж, Кьолн, Манхайм, Карлсруе, Франкфурт, Лондон, Нюрнберг, Щутгарт, Кеймбридж, Манчестър, Бирмингам, Дъблин, Глазгоу, Лийдс и Единбург.

На фестивала AFIN в Австралия филмът триумфира в категориите за най-добър звук, монтаж и актьорски състав. Александър Сано, който беше номиниран за главна мъжка роля, се конкурира за наградата с Джейсън Съдейкис /"Тед Ласо"/ и Шей Уигъм /„Престъпна империя“, „Вълкът от Уолстрийт“/.

На Сано партнират редица утвърдени актьори като Христо Шопов, Ивайло Христов, Юлиан Вергов, Христо Петков, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Валери Йорданов и Башар Рахал. Ключово участие взима също македонската театрална и кино звезда Игор Ангелов. Освен с качествения звук филмът изпъква с 4K и HDR /High Dynamic Range/ формат на картината, което поставя „В Сърцето на Машината“ на световно ниво. Оператор е Андрей Андреев, сценарият е на Борислав Захариев, а музиката е на виртуозният Виктор Стоянов, работил с екипа на легендарния Ханс Цимер.

Впечатляващата продукцияВ Сърцето на Машината“ проследява историята на група затворници, обединени от невероятна случайност, която ще се окаже съдбовна за всеки един от тях. Сценарият се ражда като идея преди повече от десет години и е вдъхновен от действителни събития, случили се у нас в края на 70-те години.

„В Сърцето на Машината“ обещава незабравимо филмово изживяване и се очаква да завладее големия екран в началото на 2022 година. Филмът се реализира от „Форуърд Пикчърс Ентъртейнмънт“ с продуценти Александър Пенев и Мартин Макариев и се разпространява от „Силвърнойз Фрейм“ на Александър Сано. Постпродукцията е на ImmerseFX, a монтажът е дело на Никола Миленов.

Линк към YouTube трейлър:

https://www.youtube.com/watch?v=A4m8o9lAnj8

 

 

 

National Geographic - Непознати води с Джереми Уейд /3 еп. по 60 мин/

 

Премиера: 2 януари 2022 г. от 22:00 ч.

Излъчване: Всяка неделя от 22:00 ч.

 

 


Джереми Уейд изследва най-забележителните реки, езера и морета на планетата, за да разкрие тайните на тези необикновени места
.

 

FOX - Скалата: Ранни години, сезон 1

Премиера: 2 януари от 20:00 часа

Излъчване: Всяка неделя от 20:00 часа

Времетраене: 30 мин.

Жанр: Комедия

 

 

Световната суперзвезда  Дуейн „Скалата“ Джонсън ни поднася „Скалата: Ранни години“ – една дръзка,
вълнуваща и вдъхновяваща поредица, базирана на необикновените истории от неговите младежки години. С участието на самия Дуейн Джонсън във всеки епизод, тази комедия за съзряването изследва детството, тийнейджърските години и юношеството му, като разкрива ключови моменти и връзки, които са го формирали като личност и са му помогнали да измине пътя до международната слава и признание.

 

„НепознатиТЕ“ с нов ден и час на излъчване

 Тази неделя от 13:30 часа Мариус Куркински среща Николай Хайтов

 

 

Авторската документалната поредица „НепозантиТЕ“ на журналиста Георги Тошев ще се излъчва в нов ден и час от 2022 година. Зрителите ще могат да го гледат всяка неделя от 13:30 часа, веднага след предаването „Търси се“ /с начален час 12:30/.

На 2 януари /неделя/, bTV ще излъчи филм за срещата на Мариус Куркински с героите и света на писателя Николай Хайтов. Сюжетът разказва за трудния и сложен път на актьора и режисьор с автора на „Диви разкази“.

През какво минава Куркински, кой му помага и как успява да представи творчеството на Хайтов пред днешната публика, зрителите ще разберат от филма на режисьора Явор Веселинов, оператора Румен Василев и сценариста Георги Тошев.

До началото на март в „НепознатиТЕ“ ще бъдат представени някои от най-интересните и гледани филми от поредицата, която вече 12 години е част от ефира на bTV.

„Щастлив съм, че вече толкова дълго време bTV Media Group създава авторско българско съдържание, което разказва историите на забележителни личности. Срещите с тях са вълнуващи, изпълващи със смисъл телевизионния ефир. Благодарен съм, че bTV създава фонд „Памет“ чрез филмите от „НепознатиТЕ“, в който са съхранени свидетелства и срещи с личности, които променят света“, споделя Тошев.

На 9 януари зрителите ще научат подробности от сложния път на световноизвестната певица с български корени Силви Вартан. В годината, в която светът отбелязва нейната 60-годишна творческа дейност, Георги Тошев разказва за срещите й с Бийтълс, Азнавур, драматичната любов с Джони Холидей и емоционалното й завръщане в България през 1990 година.

Сред филмите, които са включени в специалната селекция на „НепознатиТЕ“ до 6 март, са още епизоди, посветени на цигуларя Андре Рийо, историята на Deep Purple, тайните връзки на Людмила Живкова с Рьорих, Ванга и влиянието на Дънов. Отбелязва се и 100-годишнината на великата Стоянка Мутафова. Заедно с екипа, зрителите ще пътуват до Индия по пътя на Шанбала и ще чуят възхитителните Соня Йончева и Пласидо Доминго.

„НепознатиТЕ“ са в ефира на bTV всяка неделя от 13:30 часа.

 

 

FOX CRIME - Лео Матей - Специален отряд, сезон 3-4

Премиера: 2 януари от 13:00 часа

Излъчване: Всяка събота и неделя 13:00 часа

 

 

Лео Матей е капитан на специален отряд за защита на непълнолетни в Париж. Той е добре обучен и
много състрадателен, но преди всичко е силно загрижен за безопасността и благополучието на децата и тинейджърите и ако трябва ще заобиколи нормите на закона заради тях.

Матей е израснал в приемни домове, след като е бил изоставен като дете. Неговата силна отдаденост да защитава непълнолетните е подбудена от личната му трагедия. Неговото единствено дете изчезва, когато е на 8 години, което го подтиква да се премести от криминална служба в Отряда за защита на деца. 8 години по-късно, разследване го отвежда до детето му, което е травмирано от дългите години на изолация. Сега Матей продължа да се занимава със специални разследвания...и отново се научава какво е да си баща.

В ролите: Самюел льо Биан, Лионел Астие, и др.