Translate

събота, 30 юли 2011 г.

Чаша гореща вода сутрин и на гладно прави чудеса


Това е един от съветите на народния лечител Петър Димков.
За прочистване на организма и кожата той препоръчвал да се пият и по няколко чаши гореща вода с капки лимон през деня - в продължение на един час и на бавни глътки, докато настъпи силно изпотяване. С него се изхвърлят натрупаните в организма млечна и пикочна киселина, които влияят вредно върху сърцето и кръвообращението. За да се изчистят, трябва поне два пъти в седмицата да се предизвиква изпотяване чрез пиене на вода.
- Час след изпотяването пийте вода със стайна температура, за да се хидратирате.
- Не пийте студена вода. Докато поглъщате топлата вода на бавни и малки глътки, дишайте дълбоко през носа, съветвал още Димков.
- Елементарно хигиенно правилно според лечителя било всеки ден по три пъти - сутрин, на обяд и вечер преди ядене, да изпиваме по чаша чиста гореща вода. Това е “вътрешна” необходима на организма баня. При храненето по стените на стомаха и червата остават мазнини и утайки, които пречат за правилното храносмилане. Горещата вода ги разтваря и регулира процесите в стомаха и червата. “Нали миете мазните чинии с топла вода?”, аргументирал се той.
----------
Модерното направление в диетологията е Детокс-изчистване на организма от всички токсини,  шлаки и активизиране на възстановителните му процеси.  Достатъчно е просто да се подложите на детокс програма в рамките на 7 до 10 дни.  Режимът е напълно подходящ за активни  хора и е съвместим с обичайния начин на живот.А най-добрата новина е, че накрая сте с около 5 килограма по-леки.
Акцентът на детокс програмата е тридневната диета, през която се приемат точно определени храни, билкови настойки, бульони. Но две седмици преди това  трябва да се настроите за режима на прочистване и да започнете подготовка на организма като постепенно изключвате от менюто си мазните, пържените и сладките храни, газираното и концентратите и увеличавате количеството на салатите от сурови зеленчуци, подправени с лимон и малко зехтин.
Изпивайте всяка сутрин на гладно чаша топла вода със сока на половин лимон-за прочистване на организма, тъй като модерните храни замърсяват червата ни не само защото са рафинирани, а и защото са слузообразуващи. По тази причина по стените на дебелото черво се „окопават” натрупвания, които и най-редовният стомах не може да изгони. Във времето, този процес води до интоксикиране на червото, а последствията са преждевременно остаряване на организма, намаляване на тонуса, необяснима умора, лошо настроение, липса на концентрация, нервни изблици, инфекции, хипертония, кожни възпаления, мигрени, алергии.
Детоксикиращият  режим на хранене:
Ден 1 и  2
от 8 до 12 часа-яжте и пийте в неограничени количества цитрусови плодове, киви, ябълки, грозде, филтрирана вода, билкови чайове.
от 12 до 20 часа-зеленчуци – цвекло, зеле, аспержи, моркови, пащърнак, зелени зеленчуци и салати, магданоз. От тях можете да си приготвяте салати, да ги готвите на пара или да ги задушавате. Основните течности отново са вода и билкови чайове.
Ден 3-24 часова детоксикация с течности!
9.00 ч. – чаша вода
10.00 ч. – чаша фреш
11.00 ч. – чаша вода
12.00 ч. – чаша прясно изцеден сок от зеленчук с добавено в него парче от суров джинджифил или една щипка ако е на прах.
13.00 ч. – чаша вода
14.00 ч. – чаша зеленчуков бульон
15.00 ч. – чаша вода
16.00 ч. – чаша прясно изцеден сок от зеленчук
17.00 ч. – чаша вода
18.00 ч. – две чаши зеленчуков бульон
19.00 ч. – чаша вода
20.00 ч. – чаша билков чай
21.00 ч. – чаша вода

Полезни съвети за трите дни на детокс диетата:
Плодовете , от които можете да си приготвяте фреш са: ябълки, грозде, грейпфрут, портокал, киви, лимон, ананас, круша, папайя.
Зеленчуци, от които можете да си приготвяте сокове и бульони са: моркови, цвекло, целина (стъблото), краставици, спанак, маруля, зеле, пшеница, покълнала пшеница
Рецепта за приготвяне на детоксикиращ зеленчуков бульон за деня, в който се предвижда да се приемта само течности
Продукти:
————–
2 моркова
1 корен целина
1 малка глава червено цвекло
1 голям картоф
1 глава лук
1-2 скилидки чесън, магданоз
Начин на приготвяне
Всички зеленчуци се нарязват на ситно. В голяма тенджера – поне 3,5 литра вместимост и в никакъв случай алуминиева се кипва вода и след завиране се слагат зеленчуците. Оставя се да се вари на слаб огън и стои под похлупак половин час. Накрая се прецежда и бульонът е готов за консумация.
През следващите 2-3 дни се прилага схемата на хранене на първите два дни.
Според научните изследвания петдневното прочистване стартира процесите на възстановяване и обновяване. А 10-дневното гарантира обновяване на кръвотока и е признато за отлична профилактика срещу редица болести.

Няма коментари:

Публикуване на коментар