Translate

понеделник, 2 септември 2024 г.

Запиши се за най-щурия крос триатлон в България „Лъвско сърце“ в Приморско

Организаторите от Лъвско сърце призовават приключенци с добра воля да се присъединят към екипа в дните от 6-ти до 8-ми септември

 

 

Най-предизвикателният крос триатлон в България все още записва участници за
състезание от 140 км, плуване, колоездене и бягане, в едно от най-красивите кътчета у нас – плаж Перла – Странджа – Приморско и покрайнините на резерват Ропотамо.

Надпреварата ще се състои на 07.09.2024 г. на плаж Перла, Приморско. За девета поредна година професионални атлети и любители са предизвикани да преминат трасе с ултра дистанци, като паралелно с триатлона ще се проведе и полу-маратон.

Тази година организаторите са подготвили поредна иновация – лично спортно видео за всеки един участник. Това, което вдъхновява екипа да продължава с нововъведенията, е създаването на незабравимо и безопасно изживяване за атлетите. „Аз никога няма да стана достатъчно добър, за да се явя на Олимпиада – Лъвско сърце е моята лична Олимпиада.“ – сподели състезател от миналата година.

Предизвикателството да запечатат спомена от постиженията вдъхнови организаторите да намерят начин всеки да получи индивидуално видео от своята лична Олимпиада. За целта, част от екипа е разработил софтуер специално за състезанието. В процеса ще участва и професионален операторски екип, който ще улови всеки атлет като главен герой в етапите на състезанието.

Освен свои лични кадри, атлетите ще получат и кадри от изключителната красота на дива Странджа и на маршрута на състезанието. Той преминава покрай четири природни резервата и 12 тракийски светилища. Първият етап – плуване, доближава състезателите до потъналия тракийски град Ранули, който се намира в акваторията на днешния залив Перла. Във втория етап – колоездене, се прекосяват вековни гори и свещени местности. Последният етап – бягане, се осъществява покрай резерват Ропотамо през Маслен нос, светилището Беглик Таш, залив Св. Параскева и Лъвската глава.

Всички, които не са готови да се състезават, но искат да станат част от най-епичния триатлон в България, могат да се запишат за доброволци. Всеки участник, независимо доброволец или атлет, получава страхотни подаръци и спомен за цял живот. Дарявайки от времето си, доброволците стават част от кауза, която през годините се е доказала като изключително добър пример за деца и възрастни.

Организаторите от Лъвско сърце призовават приключенци с добра воля да се присъединят към екипа в дните от 6-ти до 8-ми септември. Записванията за доброволци стават през уебсайта на състезанието: https://ultra.lionheart.bg/volunteers-bg/.

 

HISTORY Channel - Спецове в заложната къща

Pawn Stars s24 /12x60’/

От 02.09., всеки понеделник от 23:00 ч.

 

 

В този формат ни се разкрива забележителният свят на бизнеса със заложни къщи, където силни образи се срещат с изумителни истории от миналото. „Спецове в заложната къща“ ще пренесе зрителите през прага на една непрестанно изпълнена с дейност заложна къща, където хората от района носят своите тайнствени, старинни съкровища, за да ги заложат и продадат. Внимателно, с ум и набито око, екипът оценява стойността на предметите, които разнообразните клиенти му носят.

 

 

Първокласно зрелище в последната седмица на „Великият понеделник“

Зрителите могат да се включат в кампанията на KINO NOVA на https://greatmonday.bg и да спечелят награди

 

 

Дванадесетото издание на „Великият понеделник“ завършва с много адреналин и неочаквани перипетии. В последната седмица на емблематичната кампания зрителите могат да избират между екшъните „Топ Гън: Маверик“ и „Спайдърмен: Завръщане у дома“ на сайта https://greatmonday.bg. Лентата, събрала повече гласове, ще бъде излъчена на 2 септември от 21:00 ч. по KINO NOVA.

Екшънът „Топ Гън: Маверик“ е първото предложение, което влиза в оспорваното съревнование. Той ще отведе зрителите в света на пилота Пийт Мичъл /Том Круз/, известен като Маверик /Том Круз/ – притежател на многобройни медали и ценител на адреналина. Том Казански -"Айсмен" /Вал Килмър/, който се е издигнал до чин адмирал, смята, че именно Маверик може да подготви елитна група от млади пилоти за опасна мисия. Едно от новите попълнения е синът на Гуус, лейтенант Брадли Брадшоу -„Рустър“ /Майлс Телър/, който негодува за случилото се с баща му при тренировъчен инцидент преди много години. 

Вторият филм за седмицата е „Спайдърмен: Завръщане у дома“. В него 15-годишният Питър Паркър /Том Холанд/ се опитва да балансира между това да бъде обикновен ученик и супергерой. Въодушевен от приключенията си с Отмъстителите, Питър се завръща у дома, очаквайки насоките на ментора си Тони Старк /Робърт Дауни Джуниър/. Появата на нов злодей - Лешояда  /Майкъл Кийтън/, поставя под заплаха всичко, което е важно за Питър. Той осъзнава, че трябва да надхвърли възможностите, които му осигурява костюмът на Спайдърмен, и да се превърне в истински герой, ако иска да защити любимите си хора. 

Почитателите на седмото изкуство ще могат да определят своя фаворит в сайта на „Великият понеделник“ – https://greatmonday.bg. На 2 септември, в 21:00 ч. по KINO NOVA, зрителите ще могат да видят кой е победителят. Кампанията „Великият понеделник“ предоставя възможност на киноманите, които участват в гласуването, да спечелят подарък всяка седмица, а в края на кампанията един от всички гласували ще получи голямата награда – проектор за домашно кино.