Translate

събота, 24 октомври 2020 г.

Популярни лица от родния шоубизнес специални гости в MasterChef

 

Втора елиминация за хоби-готвачите в предаването

 

Тази неделя в кухнята на MasterChef ще влязат популярни лица от света на шоубизнеса в България. Тяхното специално гостуване в ресторанта на шоуто ще накара участниците да надскочат себе си и както винаги - да се преборят с времето.

В неделната вечер хоби-готвачите ще имат за задача да приготвят агнешко за основно ястие и десерт за 12 гости за 60 минути. Предводители на двата отбора ще бъдат Димитър и Добата, които направиха неочаквано успешен тандем миналата неделя по време на стрес теста в шоуто. И двамата хоби-готвачи са решени да се докажат, защото за всеки един от тях това ще бъде трета битка начело на отбор. Разликата е, че този път не капитаните, а хоби-готвачите ще избират своя отбор и капитан. В отборната битка няма да вземат участие Виолина и Краси, които се представиха най-зле на стрес теста и отидоха на директна елиминация.

Гостите, които ще дегустират храната и ще определят победителя в отборната битка са – Катето Евро, Николаос Цитиридис, Иван Лечев, Михаела Филева, Графа, сем. Александра и Даниел Петканови, Сашо Кадиев, Славена Вътова, Любен Дилов – син, Pavell & Venci Venc’,

След като резултатът от отборната битка стане ясен, 3-а души ще се присъединят към Виолина и Краси. Както повелява традицията, елиминацията ще започне с проверка на знанията. Победителят, обаче, ще получи правото да реши съдбата на останалите. А те ще трябва да направят торта, за която знаят само основните съставки, но не и как те се миксират. Кой ще бъде вторият участник от хоби-готвачите в топ 10, който ще напусне шоуто, зрителите ще видят на 25 октомври от 20.00 часа.

20 години Здраве Медицина Чудеса

Среща с вдъхновяващи истории и герои

 

Популярната
телевизионна водеща и специалист невролог д-р Неделя Щонова подари на почитателите на своето авторско здравно предаване, което се излъчва в ефира на bTV, незабравим мотивационен спектакъл, в който главни герои бяха вдъхновението, доброто и силата на човешкия дух.

Както традицията на предаването повелява среща в столичния ивент клуб 2020 EVENT SPACE си дадоха здравето, медицината и чудесата, безкрайната енергия и ентусиазъм на популярната телевизионна водеща.20-годишният юбилей на нейната интерпретация за вечната мъдрост „Здрав дух в здраво тяло“, се случи и със специалното участие на Intelligent Music Project и Рони Ромеро – вокалистът на „Рейнбоу”.

Стартът даде дъщерята на д-р Щонова – Лили, която нарисува майка си с думи и припомни, че от много години живее успоредно със своя голям брат „предаването на мама“, а след нея за професионалния старт на доктор Щонова в ефира на bTV разказа продуцентът на „Преди обед“ – Георги Тошев. „Неделя е вдъхновение. Неделя е човек с характер. И истиснки професионалист!“, коментира той и остави многобройната публика да тръпне в очакване на главната героиня на събитието – самата доктор Неделя Щонова. Ректорът на МУ София – академик проф. Лъчезар Трайков и научен ръководител на нейния дисертационен труд я представи така: “Неделя Щонова е толкова неща – лекар, невролог, докторант, телевизионен водещ, автор, творец, пианист, майка. И това, което свързва всички нейни превъплъщения и черти на характера е думата креативност и думата хармония. Тя прави нещата неусетно, тя те хваща за ръката и ти не усещаш как с лекота минавате заедно през този процес на съзидание. Тя беше много посветен докторант, направи икзлючително иновативна дисертация, която защити блестящо.При това в най-тежката катедра. И в най-престижния университет. И мисля, че ако някъде тя трябваше да защити дисертация, това е МУ София, защото тя го заслужава и защото той я заслужава”. Аплодирана от колегите си в публиката – професор доктор Иво Петров, академик професор доктор Лъчезар Трайков, проф. Иван Стайков, българският политик и юрист Огнян Герджиков, академик Андреа Андреев, телевизионната водеща Мира Добрева и издателят Илиян Андонов, който обяви предстоящата премиера на книгата на Неделя Щонова в началото на другата година, звездата на вечерта представи един незабравим авторски спектакъл – вдъхновение за стотиците хора в публиката. Двучасовото преживяване, в което се включиха и героите в някои от незабравимите истории в нейните предавания, напомниха, че най-голямото чудо на света е човекът, а най-ценното му притежание – неговият живот.С нагледни слайдове и видеоклипове, доктор Щонова предаде на публиката своя магнетичен заряд и апетит към живота.Изненадани почитателите й аплодираха още няколко от многобройните й таланти – пеенето и танцуването. С любимите песни от репертоара на Лили Иванова и „Пойнтър Систърс“, телевизионната водеща и доказан медицински специалист в областта на неврологията предаде на публиката своя заряд и познание – фокусът на нашето внимание, определя качеството на нашия живот. И за финал тя изпя своя авторска песен – като музика, текст и аранжимент, наречена “Бъди Икар в съдба на бис”.

Публиката получи и лимитирано мини издание с есенцията на споделеното от нея познание за живота, което предшества премиерата на дебютната й книга „Съдба на бис“, която ще се появи в началото на 2021-а, в каталога на издателство „Книгомания“.

 

Станимира се раздели с „Игри на волята: България“


Тежка елиминационна битка определи следващия участник, който напуска приключението „Игри на волята: България“. Станимира загуби всичко, за което се е борила от началото на екстремното шоу, въпреки че с всички сили се сражаваше за оцеляване със съотборника си Александър. Шансът, обаче, не беше на нейна страна и студентката по право се раздели с племето на Рибарите.  

В двубоя за съюзници съдбата на Станимира и Александър се крепеше на раменете на съответно Милен и Николай. Силата и издръжливостта на двамата решиха изхода на сблъсъка и бившият играч на Ловците заслужено спечели тежката игра. По този начин Станимира получи предимство в елиминациите, което ѝ осигури ценно време, за да се справи с изпитанието по-бързо от Александър.

Елиминационната битка изправи участниците пред серия от сложни задачи, за да разкрият тайната на шевицата – шифърът на българската душа, която беше скрита в пъзел. Достигането до нея изиска безупречна концентрация и умения в гребането до шамандура, където ги очакваше брадва, а след това голяма доза търпение и сила в разсичането на дебела греда. Предимството за Станимира направи възможно подреждането на по-малко части от ребуса във финалната фаза. Въпреки спечеленото преимущество от Милен и множеството грешки на Александър, притеснението й изигра лоша шега.

„Разочарована съм, че напускам племето си и играта, но в никакъв случай не съм разочарована от представянето си. „Игри на волята“ е най-голямото предизвикателство, което съм поемала през целия си живот. За мен беше чест да участвам! Научих се на много неща и съм благодарна, че имах възможността да излизам на терена“, коментира преживяването Станимира.

В понеделник играта загрубява и за последен път на Арената излизат три племена. Отборът, който загуби битката за неприкосновеност, ще изчезне от картата на „Игри на волята“ и ще бъде погълнат от другите два. Кое племе ще се разпадне и ще се наложи да се сражава под чужд флаг и командването на враговете, който го победиха?

 

БЛС: Дискотеките трябва да бъдат затворени! Нужни са балансирани и последователни мерки! Болниците трябва да остaнат отворени!


БЛС е силно обезпокоен от стремглавия ръст на случаите на Ковид-19 у нас. Ситуацията в България вече не е спокойна! Всеки ден чуваме за поредната болница или населено място останали без медици. Лекарите и специалистите по здравни грижи са на ръба на психическото и физическото оцеляване.  Бройката на заразените медици не спира да расте: 1831 са с потвърден коронавирус, а 21 загубиха битката с коварната болест.

На този фон докато продължава да се прави реверанс към футбола, към дискотеките и нощните заведения, излиза заповед, с която се преустановява плановият прием и плановата оперативна дейност в лечебните заведения в областите със заболеваемост над 120 души на 100 хил. население. Мярка, която е категорично прибързана, защото нарушаването на нормалната лечебна дейност трябва да е последното наложено ограничение.

БЛС е категоричен, че противоепидемичните мерки трябва да бъдат последователни.

Нужна е балансирана строгост, за да съумеем да приобщим обществото към тях, защото осем месеца след началото на епидемията у нас обществото ни е разделено. Трябва да бъдем разумни!

БЛС не иска икономиката да спира и държавата да бъде затворена. Напротив - нормалният ритъм на живот трябва да бъде запазен доколкото това е възможно. Там, където могат да бъдат спазвани противоепидемичните мерки е от особена важност работният процес да продължи. Заведенията за хранене, ресторантите, кафетата при спазване на необходимото отстояние и при осъществяването на редовен контрол не е нужно да бъдат затваряни. За тези 8 месеца бизнесът свикна с “новата реалност”.

В дискотеките и нощните заведения, на стадионите обаче спазването на мерките е невъзможно и всички ние сме свидетели на това.

Затова, ние, българските лекари, призоваваме в най-кратки срокове за:

- затваряне и спиране на посещенията в нощни заведения и дискотеки;

- всички колективни и индивидуални спортни мероприятия, по време на които не може да бъде осигурена необходимата дистанция и спазване на противоепидемичните мерки, да се провеждат без публика. 

Времето на компромиси изтече! Наша, на лекарите и специалистите по здравни грижи е отговорността да се грижим за живота и здравето на хората, Ваша, на управляващите, е отговорността за вземането на тези решения. Решения, които да подпомогнат за съхраняване на здравето на медиците и на българските граждани.