Translate

събота, 24 октомври 2020 г.

Нестле за по-здрави деца предизвика Лео Бианки и неговите близнаци Матия и Николо да готвят заедно

Шеф-готвачът Лео Бианки сготви вкусно ризото с лаврак с помощта на малките Матия и Николо по повод Международния ден на готвача

 

Любимият на всички шеф-готвач Лео Бианки сготви вкусна вечеря за цялото семейство, заедно с неговите момчета – Матия и Николо по повод Международния ден на готвача. Целият им готварски мастър клас можете да видите на  страницата на „Нестле за Живей Активно “ във Фейсбук, а Лео Бианки ще отговори на въпросите по видеото на всеки кулинарен ентусиаст. Кулинарното начинание на семейство Бианки  е част от инициативата  „Нестле за По-здрави деца“, която цели да насърчи деца и родители, да изградят култура на балансирано хранене в семейството. Майстор-готвачът даде пример на много родители как готвенето с деца може да бъде лесно, приятно, а и много полезно за тях занимание. По този въпрос Лео отправи съобщение към всички родители:

„Обичам да готвя с Матия и Николо, тъй като за мен това е възможност да прекарам повече време с тях и да ги науча на нещо полезно, което пък за тях е интересно и забавно. Смятам, че ако им бъде предоставена възможност, всички деца много ще се забавляват в кухнята. Родителите трябва по-често да стимулират децата да се включват в процеса на готвене, тъй като по този начин те ще се научат да ценят качеството на домашно приготвената храна, а и ще изградят полезни хранителни навици.“

Лео Бианки реши да приготви ризото с лаврак - полезно и вкусно ястие, което да е подходящо за семеен обяд или вечеря и лесно ще се хареса на най-малките. Рецептата от споделеното готвене на Лео и близнаците може да бъде намерена както на Фейсбук страницата на „Нестле за Живей Активно“, така и на и на сайта www.jiveiaktivno.bg.

Приготвянето на вкусна домашна храна, която да е споделена с цялото семейство, е от изключително значение за всяко едно порастващо дете. Седенето на маса, разговорите с родителите и споделената наслада от вкусни ястия е това, което изгражда на малкото дете полезни хранителни навици за цял живот. Освен консумирането, обаче, от голямо значение е и начина на приготвяне на храната и това е нещо, на което малчуганите могат да бъдат научени от рано. Готвенето изисква любов, търпение и отношение, а когато е споделено с най-малките се превръща в несравнимо удоволствие за цялото семейство.

Кампанията на „Нестле за По-здрави деца“ цели да насърчи родителите да намират повече време за приготвянето и консумирането на храната заедно с техните деца като не трябва да се забравя, че храненето е едно от най-важните семейни активности.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар