Translate

петък, 13 септември 2019 г.

„120 минути“ със Светослав Иванов се завръща на 15 септември по bTV


Седмият сезон на предаването залага на утвърдена формула, с която задава стандартите в обзорната публицистика

Най-гледаното обзорно актуално предаване в българския ефир, с водещ Светослав Иванов, се завръща от 15 септември по bTV. Задълбоченият прочит на важните събития в България и по света и безпогрешният нюх за точни събеседници по темите, които наистина имат значение, стоят в основата на успешната формула и през седмия сезон на „120 минути“.
В първото издание на предаването зрителите на bTV ще видят разтърсващата история на бивш служител на реда, който губи половината си лице след поредица от грешки. Има ли възраст за обществената служба – репортерът Димитър Иванов ще покаже най-младия и най-възрастния кмет в България.
За последните събития в журналистическата гилдия и шпионския скандал между България и Русия – коментира журналистът Йово Николов. Зрителите ще видят и ексклузивно интервю с Мишел Гилън, една от най-известните водещи на американската телевизия CBS, която доброволно слиза от екран и напуска медията, за да поведе поход срещу лошите новини.
Министърът на образованието Красимир Вълчев ще открие учебната година от студиото на Светослав Иванов. Освен старта на училището, на 15 септември отбелязваме и 100 години от рождения ден на българския писател, драматург и публицист – Николай Хайтов. Синовете му Здравко и Александър гостуват в „120 минути“.
Броени часове преди старта на шоуто, което влезе в рекордите на Гинес – „България търси талант“, Ицо Хазарта и Дани Петканов ще повдигнат завесата към най-колоритните и впечатляващи таланти, които ще видим в шестия сезон на предаването в ефира на bTV.
Верни на стремежа си да разглеждат събитията в дълбочина и да изваждат на повърхността онова, което е останало скрито в океана от информация, Светослав Иванов, продуцентът Марта Евтимова и екипът на „120 минути“ ще продължат да развиват публицистичния жанр и да задават стандарти за продуциране на обзорно актуално предаване.

Първият елиминационен дуел във „Фермата: Нов свят“ ще бъде мъжки


Победителят в сезон 4 и вокалист на Д2 Дидо изненада чорбаджиите в първата специална вечер на народното творчество

Д. Калайджиев
Капитан Станислав Борисов и бизнесменът Димитър Калайджиев ще се изправят един срещу друг в събота в първия елиминационен дуел във „Фермата: Нов свят“. До номинацията на 32-годишния военен се стигна след победата на отбора на чорбаджиите в първия ратайски двубой в историята на шоуто.
Новият елемент в сезон 5 изправи двата ратайски тима в битка за имунитет от дуел. Победата в състезанието бе отвоювана от чорбаджиите, а фермерът на седмицата от отбора на сиромасите – Красимир Джунов, избра Станислав да представи тима на Арената за дуели в събота вечер.
Младият военен влезе за първи път в чорбаджийската ферма, за да избере срещу кого от богатите ще се изправи в елиминационна битка. Имунитет сред мъжете чорбаджии имаха Иван Милин като фермер на седмица и Ивайло Шопски, като победител в първата ратайска битка. Изборът на Станислав се спря на по-младия от него Димитър Калайджиев, който получи и правото да подреди точките за всяка от битките.
„Не се притеснявам, имам комбинативно мислене, мога да импровизирам и съм спокоен, бил съм на арени в други ситуации в живота си“, коментира предстоящия дуел бизнесменът Димитър, докато опонентът му се похвали, че е по-добре физически и психически подготвен, благодарение на опита си в армията. 
След напрежението от избора на дуелист и усилената работа в стопанството, чорбаджиите получиха време за заслужена почивка и една неочаквана среща - победителят от сезон 4 на „Фермата“ и вокалист на група Д2 – Дидо, изненадващо се появи в богатата ферма, заедно с бесарабската българка Лилия Семкова, позната на зрителите от миналия сезон на шоуто. Двамата бяха гости на първата специална вечер на народното творчество, бит и мъдрост. Тя ще се провежда всяка седмица с различна тема, благодарение на която героите от двете ферми ще научават любопитни подробности за българските народни песни и обичаи, ще се запознават със спецификите на кулинарията и билките от различни краища на България. Началото на тези вечери бе поставено с изпълнение на емблематична българска песен – „Я кажи ми, облаче ле бяло“ и разказ за нейната история.
„Текстът на тази песен всъщност е стихотворение на Ран Босилек, написано по времето, когато той прави докторантура по право в Брюксел, и е публикувано в неговата стихосбирка „Чик-чирик“, която излиза през 1921 г. Това стихотворение се превръща в емблематична песен за всички хора, които са далеч от родината си“, разказа Дидо на чорбаджиите. Последвалия дует между Дидо и Лили разплака голяма част от фермерите, които със сълзи на очи се включиха в изпълнението.
На сбогуване с чорбаджиите Дидо им пожела да не забравят хубавите неща в България и любовта към българското да покълне в сърцата им.
През първата седмица от шоуто двата отбора се запознаха и с един участник със специален статут – Мъдреца в сезон 5 Орлин Горанов. Той е единственият, който има право да минава от двете страни на стената, разделяща стопанствата на сиромасите и чорбаджиите. Певецът остана очарован от посрещането и на чорбаджиите, и на сиромасите във „Фермата: Нов свят“. С богатите той проведе сериозен разговор за смисъла на разделението и им сподели, че най-голямата битка на всеки от нас е с егото. Изпълнителят на „Светът е за двама“ си тръгна вдъхновен от посещението при бедните, които въпреки липсата на храна и покрив над главата, показаха бодър дух и сплотеност. За разлика от тях, чорбаджиите не успяват да
Ст. Борисов
сформират задружен отбор и първата им седмица бе изпълнена с конфликти. В повод за скандал се превърна и гласуването за това дали да бъде заколено агне от обора. След като повечето от богатите фермери гласуваха против, Митко Караиванов и Ивайло Шопски си обявиха война.
Кой ще успее да защити мястото си във „Фермата: Нов свят“ и кой ще си тръгне от шоуто още в края на първата му седмица? Гледайте елиминационния дуел в събота, 14 септември, от 20.00 часа, по bTV.


Две жени ще се борят за оставане в „Игри на волята: България“


„Прабългари“ загубиха битката и номинираха Анита

Втората номинациоанна битка в „Игри на волята: България“ изправи едни срещу други племената на „Траки“ и „Прабългари“. Участниците се състезаваха в отбор, завързани по двойки. Трябваше да преминат трасе и да намерят 6 колони вкопани в пясъка, да ги изровят една по една и да пренесат обратно. С тях образуваха стълба, по която най-достойният воин трябваше да се качи. Това беше Александър, който победоносно развя знамето на „Траки“.
Племето „Прабългари“ номинира Анита /с мотиви – викаща по време на играта и отрицателно настроена/, която утре ще се изправи в елиминационен двубой срещи Амелия – Мира от „Славяни“.
Тази вечер е второто издание на „Игри на волята: студио“, което се излъчва всеки петък от 22:00 часа. В него Александра Сърчаджиева, заедно с постоянните си коментатори – Ваня Джаферович и Георги Милков ще правят анализ на седмицата и случващото се в предаването. Освен тях, всяка седмица ще има и гост коментатори. Този петък това ще са Маги Вълчанова и Симона Пейчева, които освен, че ще коментират, но минаха и през част от елиминационната битка на Амелия-Мира и Анита.
Как ще се справят в битката Амелия-Мира и Анита, коя ще победи и кой ще е първият напуснал „Игри на волята: България“, ще разберем утре вечер от 21:00 часа.

четвъртък, 12 септември 2019 г.

Венета и Николета се срещат в „Папараци“ на 15 септември в 21.30 часа


Тази есен единственият телевизионен таблоид у нас "Папараци" се завръща по-бляскав и разтърсващ от всякога. На 15 септември точно в 21.30 часа Венета Райкова ще посрещне в студиото куп звезди от родния хайлайф, с които ще говорят за лятото, любовта и …още нещо.
Вярна на обещанието си да направи най-добрите си интервюта и разследвания, след които нищо в телевизионният ефир няма да е същото, Венета ще посрещне в студиото не друг, а своята предшественица – Николета Лозанова.
„Искам да кажа, че не съм мислила дори и секунда, дали да приема поканата или не. Дори според мен много закъсняхте с нея. И между другото се чувствам прекрасно сред екипа на „Папараци“, явно е вярно, че старата любов ръжда не хваща“ твърди Лозанова по повод гостуването си на Венета.
На 15 септември на стола срещу водещата в студиото на „Папараци“ ще седне и певицата Луна, която ще покаже годеника си Горан.
Темата за любовта, летните емоции и бейби бума сред родните звезди  ще бъде в основата и на „коментарното студио“, което този сезон ще бъде част от „Папараци“. В него Елизабет Методиева, Жени Калканджиева и Антония Петрова ще обсъждат най-горещите теми и събития на лятото и любопитни подробности около разделите на светските двойки – Кубрат Пулев и Андрея, Теди Велинова и Ангел Енчев, Златка Димитрова и Миро и Райна, която въпреки раздялата с половинката си грее от щастие. На живо от Милано ще се включи и Златка Димитрова с коментар на събитията в личния й живот. Любовта на Меглена Каканашава и половинката й Румен Рончев също ще попадне в обектива на „Папараци“. Зрителите ще станат свидетели на романтичен обяд на влюбените, по време на който те изпадат в много интимни, на моменти дори смешни сцени.
По темата с бейби бума у нас, трите дами ще отделят специално внимание на наследника на Златка Райкова и Благой Георгиев, за когото разполагат с любопитна и ексклузивна информация.

„Огън в белите дробове на планетата“ в - „Темата на NOVA“


Какви последствия крият пожарите обхванали горския пояс на Земята, вижте тази неделя след централната емисия Новини

В много райони на планетата бушуват апокалиптични пожари в мащаби, които трудно можем дори да си представим. Огнени фронтове на площи, колкото цели държави. Аляска, Амазония, Сибир, Индонезия, Централна Африка. Под заплаха са дъждовните гори около екватора, пред заличаване на огромни популации от цели животински видове.
В „Темата на NOVA“ тази неделя ще се разходим в сърцето на джунглите, където пламъците продължават да изпепеляват всеки ден обширни горски масиви. Ще опитаме да си представим мащабите на пожарите, като ги погледнем през очите на сателитите. Ще дадем думата на огнеборци, екозащитници, лесовъди, климатолози, държавници, както и на хората, които са преки жертви на стихиите.
Ще бъде потърсен отговор на един основен въпрос: До колко пожарите, обхванали горския пояс на планетата ще оставят трайна следа в историята на човечеството? Дали огънят ще
засили ефектите на глобалното затопляне и как хората ще понесат последиците от огнения ад?
Гледайте “Огън в белите дробове на планетата“ с автор Николай Василковски в  „Темата на NOVA“ тази неделя, 15 септември, веднага централната емисия новини.