Translate

вторник, 10 септември 2019 г.

Българска патентована иновативна технология ANCOL-CTIS помага за намаляването инцидентите на пътя.


България се нарежда на второ място по смъртност при инциденти на пътя в Европа, като загубата на контрол е една от основните причини за тежките пътно транспортни произшествия. За 2018 тежките катастрофи в България са 6600. Това е повече от всички хора живущи в малък град в България. Истинската причина обаче за загубата на контрол в много случаи е неправилното налягане в гумите и не напразно от 2014 регламент на ЕС, задължава всички автомобил производители да поставят TPMS в автомобилите. За съжаление обаче TPMS само информира, а не дава пълно решение на проблема.
Системата ANCOL-CTIS е последно поколение разработка на българина Андрей Колаков, която технологично превъзхожда съществуващите до сега системи, с това тя изкарва България отново на картата на света.
Самата система предлага изключителен и цялостен контрол и управление върху налягането в гумите, във всеки един момент, при скорости между 0 и 200км/ч, дори и при спукана гума. Иновативната технология на системата Ancol CTIS е приложима в почти всички видове сухопътен транспорт използван във военната и минната техника, автобусните превози, товарните автомобили и ремаркета, трактори, комбайни и други специализирани машини в селското стопанство, като за първи път е приложима при Леки, Спортни и SUVs автомобили.

Проект: ANCOL-CTIS има за цел да допринесе за превенция на пътно-транспортните произшествия, намаляване на спирачния път, увеличаване стабилността на пътя, до икономия на гориво с до 20 %, до увеличаване живота на гумите с до 30 %, до редуциране разходите за обслужване на ходовата част, до увеличаване на сцеплението с до 80 %.

Няма коментари:

Публикуване на коментар