Translate

петък, 7 май 2021 г.

Смъртоносната мистерия в „Отдел Издирване“ се разплита

Койна Русева и Тото от „Скандау“ стават част от криминалната поредица тази вечер от 22:00 ч. по NOVA

 

 

Коварни разкрития за миналото, опасни ситуации и напрегнати моменти ще приковат вниманието на
зрителите в новия епизод на „Отдел Издирване“ тази вечер. Разобличаването на човека, който се крие зад компанията „Евридика“, и нападението над психолога Радо Йорданов /Иван Бърнев/ шокира всички в Отдела. Опитните полицаи начело с Камен Петков /Юлиан Вергов/ не губят време и активизират светкавично издирването, но този факт няма да убегне на Петър /Роберт Янакиев/. Изкусният манипулатор решава да заведе Ралица /Ана Пападопулу/ и Катя /Калина Узунова/ на тайно място, където никой не може да ги открие. Под какъв претекст ще отведе семейството си далеч от всички и какво предстои да се случи? Ще разбере ли Ралица най-накрая каква е истинската същност на мъжа, с когото е живяла дълги години, предстои да стане ясно тази вечер от 22:00 ч. по
NOVA.

Междувременно обстоятелствата за Нера Павлович /Ива Михалич/ отново ще се променят след като „Саламандър“ предприема непредсказуеми стъпки за постигане на целта си. Агентът на Европол ще се озове опасно близо до организирания синдикат в различни държави, който дълго време опитва да разобличи. Готова ли е Нера да плати високата цена, за да се доближи до истината и ще има ли смелост да вземе тежко решение какво да предприеме в критичната ситуация?

В новия епизод към звездния актьорски състав на криминалната поредица ще се присъедини актрисата Койна Русева. Зрителите ще видят и още едно познато лице - рап изпълнителят от „Скандау“ Йонислав Йотов – Тото. Каква ключова роля ще имат двамата в голямата конспирация в „Отдел Издирване“? Това ще стане ясно тази вечер точно в 22:00 ч. по NOVA.

 

 

 

Опасна ревност избухва между Марияна и Христо в “All Inclusive“

 

 

Премеждията на веселата компания от “All Inclusive” продължават и в следващия епизод на комедията тази  вечер по NOVA. Семействата искат да се насладят на зимната си ваканция, но някои от героите са се оплели в куп трагикомични обстоятелства, които не им дават мира.

Шокиращата загуба от залозите за футболния мач кара Христо /Ненчо Балабанов/ спешно да реши как да възстанови пропилените средства, без това да стигне до Марияна /Елена Атанасова/. Тя вече е подозрително настроена към него, след като констатира, че е свалил брачната си халка. Спомените я връщат назад във времето към една негова кратка забежка, която едва не разби цялото им семейство. Опарила се веднъж, Марияна не иска да изживее втори път същия ужас и е готова на всичко, за да провери дали в съмненията й съществува доза истина. Опитвайки да избегне назряващия конфликт, Христо спешно трябва да си откупи обратно оставената в заложна къща халка, но това се оказва нелека задача, която го завихря в неподозирани проблеми и изисква определени жертви.

След недоразумението със залятата с вино сватбена рокля, напрежението между Пламен /Любен Кънев/ и Евдокия /Нели Монеджикова/ нараства с часове. Отчаяната булка е категорична – този човек няма място на сватбата след всичко, което й причини. Елена /София Маринкова/ и Чефо /Любомир Бъчваров/ напразно се опитват да я вразумят. Двамата нямат друг изход и влизат в таен заговор, за да сдобрят скараните тъща и зет. Има ли шанс планът им да сработи или отношенията между враждуващите страни са безвъзвратно погубени?

Денис /Симеон Ангелов/ не оставя Стефани /Дебора Жечева/ да скучае в Банско. Хлапето е готово да измисли какви ли не щури забавления, за да развесели гостенката от Канада. Двете деца се чувстват чудесно на снежните писти, където се учат да карат ски с помощта на Явор /Юлиян Малинов/ и Мартин /Алекс Иванов/. Неприятна изненада обаче внезапно ще помрачи радостта им. Какво ще се случи и дали ще намерят бързо и правилно решение за бедата си?

Играта “Истината или пиеш“ събаря и тримата участници в нея. Двамата конкуренти Емил /Явор Борисов/ и Парушев /Петър Калчев/ прекаляват с чашката и геройски заспиват, минути преди да са разбрали отговора на най-важния за тях въпрос – кого харесва чаровната певица Калина /Рада Кайрякова/. Тя им е приготвила изненада, която ще ги отведе сред тайните на местната кухня в Банско. Но кулинарното пътешествие ще има неочакван за всички завършек. Какъв е той - ще стане ясно, в новия епизод на “All Inclusive”,  довечера от 21:00 ч. по NOVA.

 

Зрението е всичко! Прегледай се!

 

 

На 10 май в Самоков започва националната скринингова кампания за безплатни очни прегледи "Зрението е всичко! Прегледай се!”.

Своеобразен старт на кампанията ще бъде даден в 11 ч. пред сградата на Община Самоков от представители на организаторите - Български лекарски съюз, Българското дружество по офталмология и Байер България.

Прегледите на предварително записалите се деца и възрастни хора ще започнат от сутринта и ще продължат до 16 часа следобяд. Възрастните хора ще бъдат консултирани безплатно в мобилен очен кабинет пред входа на Община Самоков на адрес „Захари Зограф“ № 3,  децата ще се преглеждат в сградата на Общината.

В рамките на цялата инициатива мобилен очен кабинет ще посети общо 42 населени места в страната, в периода между 10 май - 16 юли 2021 г. Инициативата цели да диагностицира най-честите социално - значими очни заболявания, да информира за важната роля на профилактиката, грижата за очното здраве и навременни очни прегледи.

 

24Kitchen - Храна и огън, сезон 1

Премиера: 7 май 2021 г. от 13:00 ч.

Излъчване: Всеки петък от 13:00 ч.

 

 

Шведският готвач и визионер Никлас Екстедт изпепелява конвенционалните правила за готвене в тази огнена поредица, връщайки зрителите към „аналоговото готвене“, описано като „висококвалифициран подход към кулинарията, който разчита на въглища вместо на готварски печки“. Никлас винаги е бил пленен от огъня и начина, по който той може напълно да промени вкуса на храната. Сега той пътува по света, за да изпита разнообразни и често древни техники, използвани в различни региони до днес. В Тексас, САЩ, той изучава изящното изкуство да готви в ями за барбекю, a в Перу се среща с водещи съвременни готвачи, които черпят вдъхновение от своите предци - инките. В тази поредица, включваща зрелищни кадри, следваме Никлас и до Страната на баските в Испания, Истанбул в Турция, Неапол в Италия, и до Финландия, който през цялото време изследва как древните огнени техники се превръщат във вдъхновение за нови хранителни тенденции.

 

Зорница и Валентин отпаднаха от романтичната надпревара „Един за друг“

Денислава и Даниел остават да се борят за голямата награда

 

 

Още една двойка се разделя завинаги с романтичното приключение на NOVA „Един за друг“. За Денислава и Даниел беше особено важно да бъдат първи в предишното двойно предизвикателство. Двамата поеха в правилната посока, но времето не им достигна и завършиха последни. Вторите номинирани за седмицата станаха Зорница и Валентин, които бяха на ръба да не завършат играта. Последвалият вот между останалите двойки доведе до равен брой гласове за оставане и генералното класиране определи емоционалното семейство от Шумен да си тръгне завинаги от шоуто.

На раздяла отпадналите участници изразиха радостта си от шанса да бъдат отново част от „Един за друг“. „Радвам се, че така се развиха нещата. Редно е Дени и Дани да продължат да се борят. Не искам никой да се отчайва, искам да гледате позитивно на случващото се и да дадете всичко от себе си. Всеки един от вас го заслужава“, коментира още Зорница.

„Предаването губи едни от най-силните и борбени играчи. За нас наистина е огромна загуба, че си тръгвате тази вечер. Може да не сте спечелили „Един за друг“, но със сигурност сте спечелили любовта на зрителите. Успех ви желая, ще ни липсвате много“, обърна се към тях водещият на Емил Чолаков.

Предстои нова вълнуваща седмица в шоуто. Какви ще са предизвикателствата за последните пет двойки, ще издържат ли на напрежението и какви изненади предстоят, не пропускайте отговорите в следващите епизоди на най-романтичното риалити в телевизионния ефир.