Translate

събота, 2 декември 2023 г.

Lidl отпуска 5 пълни стипендии за второто издание на Академията за „Многообразие, равнопоставеност и приобщаване“

 

Кандидатури за стипендиите се приемат до 7 януари 2024 г.

 

 

Второто издание на Академията за „Многообразие, равнопоставеност и
приобщаване“, организирана от Съвета на жените в бизнеса в България /СЖББ/ и Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, ще бъде открито на 19 януари 2024г. Това е единствената сертифицирана обучителна програма по темата в страната, която и тази година се провежда с подкрепата на Лидл България. Като партньор на Академията, Лидл България осигурява пет пълни стипендии за желаещи за участие в Академията.

Кандидатите за стипендия следва да изпратят до 7 януари 2024г. включително, кратко мотивационно писмо на weiterbildung@lidl.bg.  В него трябва да споделят мотивацията си да се присъединят към програмата, да опишат как биха предали нататък придобитите в нея знания и умения, като посочат също данни за контакт и линк към своя LinkedIn профил. Победителите ще бъдат определени от жури, съставено от служители в Лидл България и специалисти по темата. Имената на стипендиантите ще бъдат оповестени на 12 януари 2024г. на jobs.lidl.bg и womeninbusiness.bg.

Подкрепата на Lidl за провеждането на Академията e част от цялостната програма на компанията „Lidl палитра“, която си поставя за цел да подбуди активен диалог и да насърчи действия в обществото по отношение на политиките за стимулиране на приобщаваща среда, равни възможности и недопускане на дискриминация.

Академията за „Многообразие, равнопоставеност и приобщаване“ започва от 19 януари и продължава до 12 април 2024г., като включва общо 7 модула или 56 учебни часа. В края на всеки модул има кратък изпит, а успешно преминалите участници получават в края ѝ сертификат. Сред лекторите са представители на Стопанския факултет на СУ, бизнеса и неправителствения сектор – палитра от експерти, които дават различни гледни точки, примери и практики. В програмата са включени теми като принадлежност, ползи от многообразието и приобщаването, преодоляване на неосъзнати различия, включваща комуникация и приобщаващо лидерство, правни аспекти на темата. В рамките на заключителния модул Lidl ще проведе практическа сесия с участниците за управление на заинтересовани страни по темата многообразие и приобщаване.

Общо 21 участници завършиха първото издание на Академията за „Многообразие, равнопоставеност и приобщаване“ през 2023г. В обратната си връзка 86% от тях казват, че програмата напълно е отговорила на очакванията им, а 95% - че съдържанието на обученията е било задълбочено. След завършване на Академията, участниците в нея получават възможност да се присъединят и към Алумни клуба на Съвета на жените в бизнеса в България. През ноември 2023г. Академията за „Многообразие, равнопоставеност и приобщаване“ получи специалното отличие

„Знак за качество“ на Софийския университет.

Повече информация за записването в Академията и условията за кандидатстване за стипендиите на Lidl може да намерите на jobs.lidl.bg и womeninbusiness.bg.

 

 

Кулинарни шедьоври и още по-атрактивни участници в новия сезон на „Черешката на тортата“

 

Политици, бизнесмени, авантюристи и хора на изкуството се впускат в надпреварата по NOVA

 

 

Шеметното приключение „Черешката на тортата“ се завръща в ефира на NOVA от 4 декември с нови епизоди и още по-атрактивни участници. С щипка кулинарен ентусиазъм, фантазия без граници и чувство за хумор, любимото кулинарно риалити отново ще предизвиква апетита на зрителите. Всеки делничен ден в 20:00 ч. в продължение на седем седмици, седем звездни компании ще изненадват с изкушения в кухнята под зоркия поглед на шеф Иван Манчев, за да се преборят за титлата "Най-добър домакин". С артистичност, изобретателност, впечатляващи готварски умения и уникални човешки истории, те ще демонстрират повече от един талант, за да докажат, че храната сплотява.

Бизнесдама за милиони, бивши министри, доказани журналисти, хитови изпълнители, талантливи актьори и големият победител в сезон 5 на “Игри на волята” са само част от изненадите в новия сезон на най-вкусната надпревара. Зрителите ще видят още неповторими кулинарни предложения на представители от различни етнически групи и вероизповедания, ще се разходят до райски места в планината и ще посетят пространства, наситени с уют и топлина, където добрите истории вървят ръка за ръка с отличната храна.

В първата седмица от новия сезон на „Черешката на тортата“ ще бъде цветно, щуро и много вкусно. Звездните домакини, които се впускат в приключението, са известният анестезиолог и бивш министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков; бюти експертът с нежно присъствие Виктория Естефан; попфолк фурията с много таланти Бони; музикантът и син на един от най-известните изпълнители от 90-те Илиян Михов-Баровеца - Станислав Михов-Сенто и чаровната спортна репортерка в БНТ Моника Симеонова. Кой от участниците ще стане кулинар на седмицата, гледайте в новите епизоди - всяка делнична вечер от 20:00 ч по NOVA.