Translate

събота, 19 юни 2021 г.

Свежест и разнообразие в „Черешката на тортата“

Ева Тепавичарова, Венци Мицов, Велина Узунова, Краси Аврамов и Гери Дончева се изправят в кулинарно съревнование

 

 

Актрисата от малкия екран и голямата сцена Ева Тепавичарова, моделът и пиар Гергана Дончева,
очарователният инфлуенсър Велина Узунова, музикантът и общественик Венци Мицов и ексцентричният певец Краси Аврамов се впускат в кулинарното приключение „Черешката на тортата“ следващата седмица по
NOVA. Новата задача на кулинарния гуру за звездните участници шеф Иван Манчев ще бъде посветена на интересния продукт, в който може да бъде вложена много креативност – тиквичката.  

В понеделник актрисата Ева Тепавичарова превзема кулинарната сцена, избирайки перфектния пейзаж в планината, за да сервира вкусното си меню и седмичния специалитет. Уверената и много талантлива домакиня ще се развихри в кухнята със старите рецепти на баба си, за да отведе гостите далеч от реалността на големия град с вкусни ястия от миналото и нетрадиционна изненада.

Венци Мицов ще впрегне всички свои таланти във вторник, когато ще представи разнообразното си меню. Под вещия съпровод на музиканта мезетата ще станат приказни, а питиетата ще бъдат легендарни. Венци ще композира симфония от изцяло домашни продукти, като ще подходи много сериозно към задачата на шеф Манчев, за да очарова останалите участници с кулинарните си умения.

Царска почит на класическата руска кухня ще отдаде Велина Узунова в сряда. Моделът и инфлуенсър, който от 3 години живее в Москва, ще отведе компанията на кулинарно пътешествие с грандиозни блюда, приготвени с голямо старание и много любов. Тя ще предложи на участниците елегантно преживяване, което ще впечатли гостите и ще ги пренесе в Русия.  

В четвъртък музикантът, свикнал да прекарва времето си на върха на световния шоубизнес Холивуд – Краси Аврамов, ще предложи повече от ексцентрично меню. В кухнята ще цари артистичен хаос, но въпреки това артистът ще сподели щедро с гостите си не само храната, но и живота си. По време на вечерята предстоят още сензационни откровения и горещи танци.

Финал на свежата седмица ще постави Гери Дончева. Домакинята-перфекционист ще потопи групата в изискана френска обстановка, придружена с много типични за кухнята деликатеси. Амбициозната Гери ще включи във вечерята любими свои ястия, а една от емблемите във френската кухня ще предизвика кулинарен културен шок у гостите.  

Кой ще спечели първото място в надпреварата следващата седмица, не пропускайте да разберете в премиерните епизоди на „Черешката на тортата“ всяка делнична вечер от 20.00 ч. по NOVA.  

 

 

 

“BAD HABIT” - дебютен сингъл на НИКА

 

 

Той и клипа на парчето, бяха представени в YALTA клуб. Песента е по нейн текст, а музиката е създадена в съавторство с пианиста-композитор Александър Кипров-син, чийто е и аранжимента. Музикален продуцент е Роберта, а клипът е дело на Росен Михайлов.

НИКА определя себе си като артист, който чрез творчеството си търси да заразява младите с музикалните си послания и да ги мотивира да намерят своята „различност“ в един свят на унифициране. Да имат смелостта и отговорността да застанат зад своите интереси и желания, да не се подчиняват само на трендове и моди, а сами да определят своя светоглед.  

Ники Михайлова /НИКА/ е родена през 2001г. и е израснала в артистично семейство Тя е трето поколение музикант и завършва средното си образование в Национално музикално училище “Л.Пипков”. Носителка е на награди във Великобритания и Северна Македония. Занимава се и с театър, кино и изобразително изкуство. Има участие  в редица разнообразни артистични проекти, сред които: театрални и театрално-музикални _продукции, както и филми  като “Europa Saga” на  History Channel, “Cerise” и други рекламни и музикални клипове. Основната мотивация на младата певица е да се развива като съвременен артист, който свободно прескача границите между жанрове, стилове и различните видове изкуства.

Вижте и чуйте “BAD HABIT” тук - https://www.youtube.com/watch?v=EQ1OCJjw9ec

 

 

 

„Тайният пациент“ в „Темата на NOVA“

За стигмата ХИВ  – тази неделя след централната емисия новини на NOVA

 

 

През юни тази година се отбелязват 40 години, откакто светът за първи път чува за ХИВ. Четири
десетилетия, през които медицината не успява да създаде ваксина, но печели най-важната битка, създавайки терапия, която „приспива“ вируса в човешкия организъм и запазва живота на носителите му. Въпреки това заразените масово крият тайната за заболяването, понякога дори от собственото си семейство. Авторът Даниела Пехливанова и операторът Виктор Петров разказват повече за стигмата на вируса, която продължава и до днес.

Когато светът разбира за новата болест, причинена от безмилостен вирус, който атакува имунната система, диагнозата е равносилна на смъртна присъда. Случаи започват да се появяват в различни прослойки на обществото, а научният свят е на кръстопът. Започва денонощна работа в десетки лаборатории по света в търсене на лечение. България също не е пощадена от вируса.

40 години по-късно терапия има, но стигмата и осъждането остават. Малцина заразени се осмеляват да разкрият тайната си и да говорят открито за проблемите, за да не бъдат отритнати и неразбрани от обществото. При други страхът от разкриване продължава да е един от основните мотиви да не се изследват, което се превръща в най-големия проблем за превенцията и лечението на вируса в наши дни.

Кои са малцината, които признават пред света за болестта си и коя е българката, която донася първата жива проба на ХИВ у нас, след което става обект на преследване?

 

 

петък, 18 юни 2021 г.

Ексклузивно: KINO NOVA представя Седмицата на иберо-американското кино

За първи път събитието се провежда в телевизионен ефир от 21 до 24 юни

 

 

KINO NOVA е ексклузивен домакин на Седмицата на иберо-американското кино. Поради световната пандемия, събитието за първи път ще се проведе в телевизионен ефир от 21 - 24 юни. Това ще даде възможност на всички киномани да споделят филмовото преживяване в удобството на собствения си дом. Първокласна селекция от четири филма ще разкрие вълнуващия свят на иберо-американското кино. Избраните ленти тази година са от Испания, Бразилия, Аржентина и Португалия. Разнообразието от жанрове, високото ниво на продукциите и завладяващи сюжети могат да бъдат проследени от понеделник до четвъртък от 22:00 ч. по KINO NOVA

Старт на седмицата в понеделник /21 юни/ ще даде испанската лента „Ева през август“ /"La virgen de agosto

"/. В нея 33-годишната Ева е решила да прекара месец август в Мадрид, където наема апартамент в центъра. Летните дни преминават, ръководени от нежността и жегата на опразнения град и Ева решава да се остави да бъде увлечена от сетивата, да спре да мисли в дълбочина и да търси ситуациите, които могат да се развият по естествен начин. Предстоят ѝ повече от любопитни срещи с редица интересни хора, след
които тя никога няма да бъде същият човек.

Във вторник дебюта си по КINO NOVA ще направи биографичната драма „Скъпи Посланико“ /"Querido Embaixador"/. Бразилската продукция, базирана на реални факти разказва историята на посланика на Бразилия в Париж – Луис де Соуза Дантас. По време на Втората световна война той се противопоставя на заповедите на Жетулио Варгас и се налага да взима решения, които потенциално биха могли да изложат живота на бразилците в риск.

Историята за творчеството на аржентинския композитор Астор Пиацола ще превземе екраните на 23 юни. „Да почувстваш Пиацола“ /"Sintiendo a Piazzolla"/ се обръща към меланхоличния музикален свят и личността на маестрото с голямо международно признание, свързвайки епизоди от неговия живот с част от творбите му. Документалният филм се базира на четири периода от жизнения път на Пиацола, разчитайки на спомена на хора от най-близкото му обкръжение.

Последният филм от селекцията е португалският „Мама знае най-добре“ /"A Mãe é que Sabe"/. В четвъртък семейството на Ана Луиза ще се срещне у дома за семеен празник, където всички разговори по време на обяда ще засягат починалата й майка Жозефа. В постоянни битки и несъгласия с майка си, властна и контролираща, но с огромно сърце, припомняйки си различни моменти от миналото, Ана в крайна сметка осъзнава, че е пълно копие на Жозефа. Една комедия за любовта, конфликтите между поколенията и типичните семейни неразбирателства.