Translate

четвъртък, 9 август 2018 г.

NIVEA подсказва на какво ухае лятото


В разгара на лятото NIVEA предлага три нови, неустоимо свежи универсални крема NIVEA Soft Mix Me, с които вълнуващите летни моменти ще се превърнат в незабравими спомени.
Продуктите от серията NIVEA Soft Mix Me притежават леката формула на добре познатия универсален, хидратиращ крем за ежедневна употреба NIVEA Soft. Серията Mix Me предоставя възможността всеки да създаде свой уникален, индивидуален аромат, тъй като кремовете могат да се използват както самостоятелно, така и в комбинация с останалите. Те се миксират директно върху кожата, като попиват бързо и я хидратират ефективно. Кожата остава мека, нежна и с неустоим аромат.
NIVEA Soft Mix Me Chilled Oasis е с охлаждащ ментов аромат на свежи зелени листа, които напомнят за бленуван, освежаващ оазис.
NIVEA Soft Mix Me Happy Exotic има лек и фриволен аромат на тропически плодове, който пренася на мечтани екзотични плажове и дестинации. 
NIVEA Soft Mix Me Berry Charming носи наситен, дързък аромат на червени плодове, подсказващ за дълги романтични летни вечери.
С NIVEA Soft Mix Me всеки може да избере уханието на своето лято.

LG с изградена стратегия за определяне на бъдещето с помощта на изкуствен интелект в нова лаборатория в Северна Америка


Лабораториите на LG стимулират развитието на модерните технологии свързани с изкуствения интелект

Глобалните иноватори от LG Electronics Inc. (LG) са готови да определят бъдещето на изкуствения интелект за потребителите и бизнеса през следващите години благодарение на създадената от тях нова голяма лаборатория в Северна Америка, която си партнира с лидери в академичните среди и стартиращите фирми. 
Стартира работата си новата лаборатория на LG Electronics за изследвания свързани с изкуствения интелект в Канада, разширение на новоразработената вече такава в Силициевата долина в Санта Клара, Калифорния. Поддържайки виждането на LG, че изкуственият интелект е ключова перспектива за растеж, северноамериканските лаборатории допълнително подобряват възможностите на марката за глобални изследвания, които досега включваха изследователски центрове в Южна Корея, Индия и Русия.
В допълнение, LG влиза в партньорство с Университета в Торонто, който е световно признат с резултатите си в областта на машинното самообучения и изкуствения интелект.
„Изкуственият интелект ще окаже влияние върху живота на всички, променяйки начина, по който живеем, работим и си почиваме“, каза президентът и главен технически директор на LG Electronics – д-р И. П. Парк. „Ранното внедряване на изкуствения интелект в устройствата днес поставя началото на утрешните умни градове, домове и бизнес, всички те с възможности, за които никой дори не е мечтал все още“. Той допълни, че лабораториите в Северна Америка и партньорството на LG с университета в Торонто ще играят ключова роля в създаването на технологии, определящи бъдещето.
По време на петгодишното си изследователско партньорство с Университета в Торонто, което е в размер на няколко милиона долара, LG ще надгради стратегията си, наречена Open Platform-Open Partnership-Open Connectivity, за да разшири екосистемата свързана с изкуствения интелект. Новата лаборатория ще се възползва от опита на изследователите от Университета в Торонто, които от своя страна сега ще имат възможност да работят рамо до рамо с разрастващите се американски и канадски LG екипи. Допълвайки работата си, целта на LG е да си сътрудничи и инвестира в стартиращи компании в Северна Америка.
Президентът на Университета в Торонто – Мерич Гертлер гледа на LG като на вълнуващ, нов партньор за изследвания в областта на изкуствения интелект. „Университетът в Торонто е развълнуван да си партнира с иновативна глобална компания каквато е LG тъй като нашите изследователи продължават да напредват в тази сфера. Наличието на такива водещи, международни фирми в нашата иновативна екосистема подсилва възможностите за нашите преподаватели, студенти и стартиращи компании в цяла гама от дисциплини“
В отговор на вижданията на Президент Гертлер, д-р Парк заяви: „Всички решения свързани с изкуствения интелект на база подробни изследвания ще революционизират нашето взаимодействие със света, който ни заобикаля по нови, безпроблемни начини, които използват контекстуални данни като биометрия, емоции, жестове и, разбира се, глас.“ Той обясни и трите основни стъпки в стратегията на LG във връзка с изкуствения интелект:
Първата е свързана със способността да се развиват с течение на времето - колкото повече използвате нашите продукти, толкова повече те се променят, за да посрещнат вашите специфични нужди. Втората е интеграцията на изкуствения интелект по отношение на различни точки – да има безпроблемно, последователно потребителско изживяване по отношение на цялото продуктово портфолио на LG – от свързани уреди и телевизори до коли и смартфони. Третата е откритостта: нашата стратегия е да осигурим най-доброто преживяване на нашите клиенти свързано с изкуствения интелект като използваме възможностите на водещи партньори, обясни
д-р Парк.

Чия заплата е по-висока? На постоянните служители, назначени директно от работодателя, или на фрийлансърите?


Преобладаващата част от служителите (78%) все още вярват, че да работиш като постоянен служител, назначен директно от работодателя, е по-добре отколкото да си външен сътрудник, т.е. фрийлансър. Основната причина за това е гаранцията, че редовно ще получават заплата. Това показват резултатите от международното проучване Paylab Data Research, което се проведе през май и юни 2018 сред 42,800 души в 11 европейски държави.
Освен гарантираните редовни доходи, по-голямата стабилност на работното място, която осигурява постоянният трудов договор, също е от решаващо значение. Само 6% от отговорилите, най-вече ИТ специалистите, виждат работата като фрийлансър като по-добър вариант за трудово правоотношение. В работата на свободна практика хората най-много харесват по-голямата свобода и гъвкавост.   
Работата за агенция, т.е. наемане чрез компания подизпълнител се възприема като най-лошата форма на заетост.
Общо 11% от респондентите са посочили, че не знаят как да оценят ползите от различните форми на заетост.
Сред най-големите предимства да бъдеш постоянен служител (и да получаваш заплата, от която работодателят удържа данъци и осигуровки) отговорилите на проучването посочват освен постоянния доход и по-голямо чувство за сигурност. Последното се дължи на редовните социални и здравни осигуровки, стабилност и гарантирани социални обезщетения в случай на безработица, пенсиониране, заболяване или отпуск за отглеждане на дете. Работата като постоянен служител се свързва и с по-голяма защита от трудовото законодателство и в някои случаи от синдикатите. Ако работодателят иска да уволни служителя, той дължи предизвестие или плащане на обезщетение. Някои постоянно назначени служители имат допълнителни финансови възнаграждения, включени в трудовите си договори, като 13-та заплата и годишни бонуси.  
На трето място респондентите ценят най-много работната среда, която работодателят им осигурява. Други ценени ползи на постоянната заетост включват кариерното развитие и гарантираният платен отпуск.
Графика: Paylab попита респондентите според тях кое е най-голямото предимство да бъдеш служител, назначен директно от работодателя, т.е. част от постоянния състав на компанията, в сравнение с това да си външен сътрудник.
На практика фрийлансърите могат да работят за много компании едновременно, да издават фактури за услугите си и да водят собствено счетоводство. Според изследването Paylab Data Research това се счита за по-изгоден начин на работа от едва 6 % от служителите. Подобни нагласи преобладават особено сред ИТ специалистите, както и експертите в областта на финанси и счетоводство, строителство и недвижими имоти, мениджмънт, администрация и маркетинг.
В кои сектори най-много се предпочита работата като външен сътрудник/фрийлансър?
  1. Информационни технологии
  2. Икономика, финанси, счетоводство
  3. Строителство и недвижими имоти
  4. Мениджмънт
  5. Администрация
  6. Маркетинг, Реклама, ПР
Според участвалите в проучването, най-големите предимства на фрийлансинга са мобилността и гъвкавото работно време. Това е свързано главно с по-благосклонния подход към присъствието на работа в определено време, което е по-характерно за работата като постоянен служител.
Третото най-ценено предимство е възможността за работа за няколко компании едновременно, следвана от способността самостоятелно да се взема решение за работното натоварване, както и по-голямото чувство за независимост. 
Графика: Paylab попита респондентите според тях кое е най-голямото предимство да бъдеш външен сътрудник, т.е. фрийлансър, който издава фактури за услугите си, вместо постоянен служител.
От началото на месец август 2018 г. всеки, който има нужда от повече подробна информация за адекватността на заплатата, която получава или предлага на пазара на труда, може да закупи анализ на възнаграждението за конкретна позиция в Zaplatomer.bg.
За разлика от традиционните скъпи проучвания, които боравят само с официални данни от компаниите за заплащането, докладът за заплати от Zaplatomer.bg е изготвен с данни, въведени анонимно от самите посетители, които по този начин посочват пълния, реален размер на доходите си под формата на заплати, бонуси и нематериални придобивки. Данните обхващат заплати по позиция, регион, образование, трудов стаж, големина на компанията, бизнес сектор; данни за месечната заплата и общата заплата, включително бонусите; анализ на финансовите придобивки и годишните бонуси; информация за средната заплата и нематериалните придобивки.
При събирането на данните се преминава през строги етапи на прецизиране на информацията, а данните са валидни 12 месеца. Paylab оперира на редица локални пазари (предимно в Европа) чрез свои партньори. Във всяка държава се използва една и съща методология и се задават едни и същи въпроси на респондентите. Zaplatomer.bg сравнява заплатите на потребителите анонимно, като освен възможност за закупуване на доклад, им предоставя и безплатен анализ и съвети. Потребителите на сайта са хора, които обмислят промяна в кариерата и търсят релевантни източници на информация.
В Zaplatomer.bg работодателите могат да ползват онлайн приложение за анализ на една, пет или неограничен брой длъжности, както и възможност за поръчка на специално изготвен персонализиран доклад.
Засега най-голям интерес към анализ на заплатите проявяват работодатели от сектори като информационни технологии, производство, търговия на дребно, дейности, свързани с наемане на работа и консултиране, хотелиерство.
Докладите от Zaplatomer.bg, които включват анализ на заплата, са подходящо решение за компании, които имат нужда от бърз, ефективен и достъпен анализ на възнагражденията.