Translate

събота, 3 октомври 2020 г.

Единадесетото издание на Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг ще стартира в София на 8 октомври от 10:00ч. – в НДК, ет. 5

5 събития ще дадат шанс на хора от цялата страна да започнат работа в секторите ИТ, Комуникации и Аутсорсинг

 

Въпреки кризата, породена от пандемията от коронавирус и довела до повишаване на безработицата и осезаемо намаляване на новите предложения за работа, десетки водещи компании и в момента търсят своите нови служители и стажанти.

Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг 2020 са насочени към тези, които искат да се развиват в областта на информационните технологии и телекомуникациите и към всички, които владеят чужди езици и желаят по-добра реализация на знанията и уменията си.

За да улесни бизнеса и специалистите в търсенията им пионерът в организирането на кариерни събития у нас, JobTiger, ще осъществи четири събития на живо (в 4 академични града с технически университети) и едно изцяло онлайн - възможност безопасно и лесно да се включите от всяка точка на света.

Единадесетото издание на Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг ще стартира в София на 8 октомври от 10:00ч. – в НДК, ет. 5. Следват още три форума на живо: в Пловдив на 12 октомври  – Пловдивски панаир, Конгресен център; във Варна на 14 октомври – Rosslyn Hotel Dimyat и в Габрово на 20 октомври – Технически университет, Библиотека. Входът за всички събития е безплатен за посетители. Необходима е единствено предварителна регистрация на: it.careerdays.bg

На 21 октомври от 11:00 до 17:00 ч. часа изцяло онлайн ще се проведе и Виртуален ден на кариерата в секторите ИТ, Комуникации и Аутсорсинг. За участие е необходима предварителна регистрация със създаване на профил в няколко лесни стъпки: кратко представяне на професионалните качества и интереси и добавяне на автобиография. Онлайн профилите при регистрация са възможност не само кандидатите да избират с коя фирма да разговарят, а и самите специалисти по подбор да могат да се запознаят с уменията и знанията на кандидатите и да се свържат с тях.

Проактивното участие на работодателите е новост за онлайн кариерните форуми и иновация, която въвеждат JobTiger. Очакванията са това да доведе до още по-ползотворни контакти и разкриване на нови възможности, както за бизнеса, така и за търсещите работа.

Здравето и спокойствието на посетителите и изложителите на форумите е приоритет за организаторите и събитията на живо ще бъдат проведени при спазване на всички разписани мерки за сигурност!

Подробности за програмата на изложенията и пълен списък на фирмите, които ще търсят кадри на Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг 2020 тук: it.careerdays.bg

 

 

Moshi Moshi Sake&Sushi - Здравей, Япония!

Най-новият ресторант в сърцето на София ще се казва Moshi Moshi /Моши Моши/, което в превод означава “Здравей!”

 

С кратко и ясно меню /създадено под супервизията на японския шеф-готвач Такеши Ито/ на 8 октомври в София отваря врати Sake & Sushi ресторантът Moshi Moshi. Освен автентично суши, приготвено по метода на шеф Ито, в ресторанта ще се предлагат и умна селекция от авторски ястия, робата и темпура, изпълнени във високия стандарт на съвременната японска кухня. Менюто ще включва, както подбрани предястия, десерти и специално разработени от суши мастер Ито и шеф Константин Костов, така и мисо маринати и соеви сосове, които ще зреят на място. Освен суши рула, авторски ястия, робата и темпура, ресторант Moshi Moshi Sake&Sushi ще предлага листа с над 20 вида саке, селектирани от саке сомелиера Красимир Маринов. Традиционната японска напитка от ориз, която често се сервира със специална церемония в малки порцеланови чашки, попада в своя собствена категория. Изключително любопитна и версатилна, в Moshi Moshi тя ще се поднася изстудена, на стайна температура или загрята в зависимост от предпочитанията на клиента, сезона и собствените й характеристики.

“Това, което шеф Такеши ни предаде, е уникален метод на обработка, съхранение и 100% употреба на продуктите за суши, които в нашата кухня ще бъдат с най-високо качество. Философията на приготвянето на суши и храна изобщо, отношението към храната... В Moshi Moshi ще работим със специален бленд от няколко сорта ориз и соеви сосове, които ще зреят в наши бъчви, ще използваме различни методи за ферментация, с които шеф Ито ни запозна, и ще съчетаем всичко това с модерните начини на консумация на суши.” - споделя шеф Костов.