Translate

четвъртък, 1 октомври 2020 г.

Bridgestone Blizzak LM005 оцененa като най-добра в класа си в теста за зимни гуми ADAC 2020

 

-Най-голямата автомобилна асоциация в Европа ADAC, отличи Blizzak LM005 с най-добрата оценка от всички профили в теста;

-Това е поредното признание, което водещата зимна гума на Bridgestone получава след редица награждавания;

-Blizzak LM005 е първата зимна гума, която е с етикет от ЕС– клас „А“ за сцеплението при мокра настилка за пълната гама.

 

Най-добрият продукт на Bridgestone за зимния сезон - Blizzak LM005, е победителят в теста за зимни гуми на ADAC за 2020 г. Създадена да осигури на шофьорите изключителен контрол и безопасност при предизвикателни условия, Blizzak LM005 впечатлява с представянето си при всички зимни пътни условия със своите балансирани характеристики на сухи и заснежени настилки и управление върху мокри настилки.

С тези характеристики, експертите от ADAC - най-голямата автомобилна асоциация в Европа, дадоха на Blizzak LM005 общ резултат 2.0 - най-добрата оценка от всички профили в теста, и го определиха за победител в класирането на 15-те тествани профила.

Изключителните характеристики и производителност на Bridgestone Blizzak LM005 са резултат от най-модерните иновации в инженерството на гуми.

Гумата е произведена с Nano ProTech™ материала на Bridgestone, който има високо съдържание на силициев диоксид, за да поддържа гумата мека при ниски температури за максимално сцепление и да оптимизира производителността в мокри и снежни условия. Тя също така е проектирана с уникален зиг-заг модел на шарката на протектора за подобряване на оттичането на вода и подобряване на сцеплението с пътя. Синергията между тези характеристики показва отлични резултати, като LM005 е първата зимна гума, получила етикет на ЕС клас „А“ за сцепление на мокра настилка за цялата си гама.

С ниското си съпротивление при движение и разход на гориво, както и с ниския шум от гумите и пътя, Blizzak LM005 е и по-устойчив избор за клиентите. Енергийно ефективната гума не само подпомага водача от гледна точка на пробег и икономия на разходите, но също така означава по-малко емисии. Тези екологични характеристики бяха признати от ADAC, който даде на Blizzak LM005 отлични оценки за ниското съпротивление при движение и разход на гориво.

По време на разработването на Blizzak LM005, Bridgestone направи проучване сред 20 000 шофьори в цяла Европа относно техните изисквания за първокласна туринг зимна гума и предизвикателствата, с които се сблъскват при ежедневната им употреба. Констатациите бяха ясни: те очакват гума, която съчетава отличен контрол на мокри настилки със силни показатели на сняг и лед. Blizzak LM005 на Bridgestone отговаря на всички тези изисквания, с отлично спиране на сняг и на сухи и мокри пътища, като вече спечели няколко награди в независими тестове през 2019 година.

Гумата Blizzak LM005 на Bridgestone е тествана от ADAC на VW Golf GTI с размер 205/55 R16, с който са оборудвани много от най-популярните модели автомобили на пазара.

Към този момент Blizzak LM005 се предлага в 171 размера за леки автомобили и SUV/4x4 от 14 до 22 инча. Иновативната технология DriveGuard Run Flat на Bridgestone е интегрирана в 24 големи размери /16 до 18 инча/ на Blizzak LM005, за да се противодействат при внезапни повреди на гумите, позволявайки на автомобилите да продължат да се движат до 80 км при максимална скорост от 80 км/ч. в случай на спукване на гумата.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар