Translate

събота, 3 октомври 2020 г.

Moshi Moshi Sake&Sushi - Здравей, Япония!

Най-новият ресторант в сърцето на София ще се казва Moshi Moshi /Моши Моши/, което в превод означава “Здравей!”

 

С кратко и ясно меню /създадено под супервизията на японския шеф-готвач Такеши Ито/ на 8 октомври в София отваря врати Sake & Sushi ресторантът Moshi Moshi. Освен автентично суши, приготвено по метода на шеф Ито, в ресторанта ще се предлагат и умна селекция от авторски ястия, робата и темпура, изпълнени във високия стандарт на съвременната японска кухня. Менюто ще включва, както подбрани предястия, десерти и специално разработени от суши мастер Ито и шеф Константин Костов, така и мисо маринати и соеви сосове, които ще зреят на място. Освен суши рула, авторски ястия, робата и темпура, ресторант Moshi Moshi Sake&Sushi ще предлага листа с над 20 вида саке, селектирани от саке сомелиера Красимир Маринов. Традиционната японска напитка от ориз, която често се сервира със специална церемония в малки порцеланови чашки, попада в своя собствена категория. Изключително любопитна и версатилна, в Moshi Moshi тя ще се поднася изстудена, на стайна температура или загрята в зависимост от предпочитанията на клиента, сезона и собствените й характеристики.

“Това, което шеф Такеши ни предаде, е уникален метод на обработка, съхранение и 100% употреба на продуктите за суши, които в нашата кухня ще бъдат с най-високо качество. Философията на приготвянето на суши и храна изобщо, отношението към храната... В Moshi Moshi ще работим със специален бленд от няколко сорта ориз и соеви сосове, които ще зреят в наши бъчви, ще използваме различни методи за ферментация, с които шеф Ито ни запозна, и ще съчетаем всичко това с модерните начини на консумация на суши.” - споделя шеф Костов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар