Translate

събота, 29 октомври 2022 г.

National Geographic - Изгубените съкровища на Египет, сезон 4 /8 еп. по 60 мин./

Премиера: 30 октомври 2022 г. от 22:00 ч.
Излъчване: Всяка неделя от 22:00 ч.
 
 
Египет е дом на най-богатият източник на археологически съкровища в света.
Камерите на поредицата проследяват работата на екипи от изявени археолози в продължение на цял сезон на разкопки. Докато пълзят в тунели под пирамидите, разкопават отдавна изгубени гробници и откриват мумии на 3 000 години, най-добрите археолози в света се надпреварват да разкрият тайните на тази древна цивилизация.
 

 

В разгара на вокалните двубои в „Гласът на България“ още осем уникални двойки ще премерят сили на сцената - в неделя

 

Новото правило на НОН СТОП КРАЖБИТЕ продължава да се прилага с пълна сила
 
 
В разгара на едни от най-емоционалните етапи в „Гласът на България“ – вокалните двубои, тази неделя от 20:00 ч. по bTV, на голямата сцена един срещу друг ще се изправят още 16 гласовити участници, разпределени в 8 двойки. Във втория титаничен епизод на двубоите с пълни сили ще се развихрят рок представителите от отбора на DARA - Дженифър Цанков и Коста Коларов, а Мария Теохарева и Филип Чолаков ще направят супер енергично изпълнение. От отбора на Галена гласовитите Александър Маринов - Компира и Мартин Неделкович ще изпълнят един от хитовете на сръбския певец и композитор Желко Йоксимович, а Соня Михайлова и Донко Марков ще просълзят не само треньорите, но и всички в залата с блестящото си изпълнение на емблематична народна песен. От отбора на Любо Киров един срещу друг ще се изправят впечатляващите Борис Лапшов и Павел Цонев, а прекрасните Надежда Богоева и Виктория Лефтериаду ще направят „честна и запомняща“ се битка, която ще звучи като дует. От отбора на Иван Лечев тази неделя ще блеснат виртуозните дами Цветелина Петрова и Ами Опенова, а Руси Тенев и Боян Боев буквално ще наелектризират сцената с песен на легендите The Rolling Stones.
За отличното представяне на участниците в този вълнуващ етап от музикалната надпревара ще се погрижат както звездните им треньори – DARA, Галена, Любо Киров и Иван Лечев, така и техните помощник треньори – прекрасните Михаела Маринова, ДесиСлава, Нина Николина и Александрина Пендачанска. Всяка от тези невероятни дами се включва в подготовката на талантите от цялото си сърце, с огромно удоволствие и ентусиазъм.
А кои от 16-те участници ще продължат напред, кои от тях ще стъпят за последен път в шоуто, кои ще бъдат „откраднати“ и кои от „откраднатите“ миналата неделя ще запазят мястото си в бекстейдж - ще стане ясно в неделя вечер по bTV. Едно е сигурно – шоуто и във вторите вокални двубои ще е на световно ниво и определено няма да е за изпускане.
„Това беше гигантско изпълнение“, ще възкликне Иван Лечев след един от двубоите, а Любо Киров ще добави емоционално: „Аплодисментите са за вас! Вие вече сте победители, но такъв е регламентът – трябва да продължи само един!“.
„Чудесна работа! Когато запявате заедно, звучите страхотно!“, ще заяви DARA, а Галена ще сподели развълнувано: „Това със сигурност е едно от най-силните изпълнения за сезона!“.
Гледайте вторите емоционални, вдъхновяващи и наелектризиращи вокални двубои в
„Гласът на България“ – в неделя от 20:00 ч. по bTV
. Повече новини за участници и треньори, и дигиталната поредица „Гласът за кадър“ следете на glasat.btv.bg, в социалните мрежи и you tube канала на предаването.
 
 

Стиляна Николова с лична изповед в „Търси се...“ тази неделя от 12:30ч. по bTV

 

 

Шампионката по художествена гимнастика – Стилияна Николова ще е специален гост в новото издание на ток шоуто „Търси се“, тази неделя по bTV. За големия й дух въпреки крехката й фигура, за силата на характера и липсата на семейството й  ще говорят най-близките й хора.

„Още когато я видях за първи път, се възхитих колко е мъничка, а колко зряло играе“, казва Илияна Раева, председател на Българската федерация по художествена гимнастика. Стилияна е родена в Кайро и там израства със семейството си. След покана на федерацията тя напуска Египет и близките си, и идва в България да се състезава за националния ни отбор. Най-емоционалната среща за гимнастичката ще бъде с нейното семейство. „Липсва ми всеки ден. Мисля я непрекъснато, защото тя е сама, без нас, без нашата подкрепа, но се справя все по-добре“, казва майка й Паулина Николова, която е треньор по художествена гимнастика в Кайро. Бащата на Стилияна – Илия Николов, също ще признае, че тя е най-голямата им гордост и че никога не се предава.

Емоционални ще бъдат срещите и със сестра й Паола, и брат й Денис, които също живеят в Египет. Те ще признаят, че Стили е направила правилния избор и се радват на успехите й, въпреки че много им липсва. „Тя е много силна, много упорита, но понякога ни е много трудно, защото знаем, че тя е сама в България. Често има нужда от нашата подкрепа, когато й е трудно, когато не се е справила и в тези ситуации й даваме сили. Най-хубавите ни моменти са когато сме заедно и тя се прибере в Кайро“, разказват брата и сестрата.

В студиото на „Търси се“ ще влезе и треньорката на Стилияна – Валентина Иванова, която тук е нейна втора майка и се грижи за нея като за собствено дете. „В началото тя всеки понеделник плачеше за майка си“, признава треньорката. Най-близката й приятелка от ансамбъла София Иванова ще разкаже, че Стили често й гостува, а по време на пандемията е живяла и у тях. Шампионката ще има и много предизвикателства, с които ще се справи по блестящ начин.