Translate

събота, 25 март 2023 г.

Сезон 5 на E-Fest приключва след броени дни

 
 
При огромен интерес протича Сезон 5 на онлайн конкурса
E-Fest. Крайният срок за
подаване на заявки изтича съвсем скоро на 31 март.
Оценяването става в две категории – певческо изкуство /народно и поп пеене/ и авторска музика. Тази година сред участниците има изключително много талантливи автори на музика, които представят свои нови песни. Някои от тях за първи път се представят пред публика. Със своя нова песен се включи и популярната певица Тони, която представя в E-Fest песента "Ела и ме спаси" по текст и музика на Тони и аранжимент на Щерион Пилидов.
По традиция в конкурса участват и много млади, но изключително талантливи певци и автори на музика, чиито изпълнения достигат до многохилядна аудитория. Броят на харесванията на изпълнението на страницата на конкурса във Фейсбук определя наградата на публиката.
Тази година в конкурса наградният фонд е на обща стойност 10 000 лева. Освен за наградата на публиката, която е парична премия, участниците се борят за разпределение на златни, сребърни и бронзови медали, грамоти и изключително атрактивни специални награди, сред които професионален аудиозапис, професионален видеоклипо в студио за виртуална реалност, професионален студиен микрофон, уикенд за двама в хотели във Варна, ваучери за наем на чисто нови електромобили и други.
В журито са популярната певица Елица Тодорова, младата надежда на Пайнер Здравко Мандаджиев и победителят в „Гласът на България“ Атанас Кателиев.
Конкурсът е под патронажа на Министерство на културата.
 

Графа и Стефания Колева гостуват в „Събота вечер с БНТ“

 

Тази събота, 25 март, от 21:00 ч. в шоуто „Събота вечер с БНТ“ лъчезарният водещ
Орлин Павлов ще посрещне актрисата, която е спечелила с ролите си десетки хиляди български сърца – Стефания Колева, а към тях ще се присъедини и драматургът и режисьор Николай Гундеров. Театралната сцена ще се смени с музикална, защото гост в шоуто ще бъде и един от любимите изпълнители на България, Владимир Ампов – Графа.
Неповторимата Стефания Колева е любима българска актриса, позната на зрителите както от театралната сцена, така и от малкия екран. Тя ще разкаже за представленията „Извънредно положение“, „Извънредно любовно“ и „Извънредно неудобно“, в които участва заедно с Богдана Трифонова и Здрава Каменова. Разговорът ще ги отведе и до темата за майчинството, за хората, които са повлияли на нейната личност, и за най-хубавите ѝ спомени със Стефан Данаилов.
Режисьорът Николай Гундеров е носител на международни и национални награди за театър, между които „Аскеер“ и „Алеко Константинов“ за най-добра комедия. Заедно със Стефания Колева ще разкажат подробности за театралната комедия „От всички страни“, която предизвиква вулкан от недоразумения и комични парадокси под режисурата му. А в края на разговора зрителите ще разберат „защо вратовръзките пречат на хората?“.
Следващият гост в шоуто „Събота вечер с БНТ“ ще бъде изпълнителят, без който българската музика нямаше да бъде това, което е, както и без неговите песни – Графа. Той ще разкаже за най-новия си проект „Вековна гора“, който се реализира съвместно с „Мистерията на българските гласове“. Влади Ампов ще сподели за любимите си проекти зад граница, с кои награди се гордее най-много и за това колко мащабно мечтае.
Специалният гост за финалното изпълнение в шоуто ще бъде Дани Левън, който ще изпълни най-нова-
та си песен пред зрителите на „Събота вечер с БНТ“.

Стая със загадки в новия епизод на „Един за друг”

„Супердвойката на седмицата“ ще спаси двама от номинираните участници
 
 
Романтична версия на „Мисията невъзможна“ очаква участниците в
предизвикателството за двойки в новия епизод на романтичния формат „Един за друг“. След първите две индивидуални игри, начело на временното класиране са Габриела и Десислав, следвани от Радина и Петър. Първите номинирани участници са Димана и Христо, и Александрина и Феодор. Двойките имат шанс да се спасят, ако спечелят тандемното изпитание, но ще успеят ли, не пропускайте довечера по
NOVA.
За да се справят успешна с новата задача, партньорите ще се освобождават взаимно от плен, ще решават пъзели и ще събарят стени. Всичко това и още много изненади очакват двойките в стая със загадки, или т. нар. Escape room. Участниците трябва да намерят начин да разгадаят тайните на своеобразна атомна подводница, за да се измъкнат и да спечелят играта. Те ще разполагат с 13 минути за целта, а работата в екип и добрата комуникация ще бъдат решаващи. Успехът в играта носи не само победа, а и финансов бонус в размер на 2000 лв.
Супердвойката на седмицата ще има специална привилегия - да спаси една от номинираните двойки и така да гарантират оставането им в предаването. Кого ще изберат и ще има ли разочаровани, не пропускайте в новия епизод на семейния риалити формат „Един за друг“.
Кои двойки ще се изправят в битка за спасение? Кои участници ще се изправят едни срещу други в елиминация? Кой за кого ще гласува и кой ще си тръгне, гледайте в новия епизод на най-романтичното предаване, тази вечер в 20:00 ч. по NOVA.