Translate

събота, 23 март 2024 г.

Като две капки вода: ФИНАЛЪТ“ – невиждано шоу на живо пред повече от 10 000 души

 

Финалът на дванадесети сезон на предаването ще бъде на 13 май в „Арена София“

 

 

Тази година NOVA и „Като две капки вода“ ще изненадат своите фенове с невиждано шоу. За първи път в историята на телевизионните предавания в България ще има финал на живо пред повече от 10 000 души. Грандиозният спектакъл ще започне на 13-и май (понеделник) в 19:30 ч. в най-голямата зала в страната - „Арена София“, а зрителите на NOVA ще могат да го проследят от 20:00 ч. в ефира на телевизията. Билетите за шоуто вече са в продажба.

„Като две капки вода: ФИНАЛЪТ“ ще събере на сцената любимите водещи Герасим Георгиев – Геро и Димитър Рачков, звездното жури – Хилда Казасян, Веселин Маринов, Димитър Ковачев – Фънки и Любо Киров. Четиримата финалисти ще се борят за победата и гласовете на зрителите за титлата „Най-добър имитатор“, но освен тях ще има и много изненади, които ще направят вечерта незабравима.

В зала „Арена София“ ще бъде изградена специална сцена по подобие на телевизионната, но в много по-големи мащаби, а внушителни екрани ще направят шоуто още по-ярко. Зрителите на NOVA ще имат възможността да гледат спектакъла на „Като две капки вода: ФИНАЛЪТ“ през обективите на десетки камери.

Билетите за събитието са достъпни през платформите:

Grabo.bg – https://bit.ly/43gdcpL

Eventim.bg - https://bit.ly/3TfdrwN

Kupibilet.bg - https://bit.ly/4cj3syW

 

 

Ранен прием за военни лекари

 

Кампанията за ранен прием на военни лекари продължава. 20 са местата за
следващата учебна година, обявени със заповед на министъра на отбраната, за курсанти по специалността „Военен лекар”.

Обучението се осъществява чрез тристранно споразумение между Военномедицинска академия /ВМА/, Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” /ВВМУ/ и Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“-Варна.

         Пълна държавна издръжка по време на следването си и гарантирана дългосрочна професионална реализация в редиците на Българската армия са само част от предимствата на програмата. 

Освен това, бъдещите медици под пагон не заплащат такси за обучение и в двата университета, имат безплатно настаняване в общежития, безплатно хранене, медицинско и униформено облекло, безплатно медицинско обслужване.

По време на следването на курсантите се изплаща ежемесечна стипендия от 750 до 800 лв., като имат възможност и за допълнителна стипендия за успех – между 150 и 200 лв.

След завършване получават две дипломи: магистър по „Медицина” и бакалавър по специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво”, възможност за специализация във ВМА, повишаване на квалификацията в България и във всички страни-членки на НАТО.

Кандидатите трябва да преминат следните изпити:

        Биология /в МУ-Варна/

        Химия /в МУ-Варна/

        Физическа годност

        Психическа пригодност

        Медицински преглед в МБАЛ-Варна към ВМА

        Английски език

Ранният прием във ВВМУ продължава до 19 април 2024 г.

За повече информация: капитан II ранг Димана Славова – 0889/ 044 111.

 

HOMO FUTURO и животът на 42-рия паралел

Бизнес лидери, учени и творци щрихират портрета на бъдещия човек

 

 

Предстои четвъртото събитие от социално отговорната инициатива „ПРЕДИ
УТРЕШНИЯ ДЕН – HOMO FUTURO“, организирана от списание BGlobal.

То ще се проведе на 27 март 2024 г. от 13:30 часа в Интер Експо Център.

HOMO FUTURO поставя на фокус бъдещия човек: как новите технологии ще променят света, настоящите и бъдещите поколения; каква е перспективата пред различните области от икономиката и живота на хората с развитието на изкуствения интелект, дигитализацията и свързаността, храните, начина на живот, производството, образованието, медицината, екологията, космонавтиката.

Достъпът е безплатен, необходима е единствено предварителна РЕГИСТРАЦИЯ 

Бъдещето – колко ясно е то? Какво ще се случи с човечеството и с хората тук, на 42-рия паралел, след средата на века? Колективен разказ за годините напред ще представят знаещи, успели, умни жени и мъже, визионери от различни поколения и професии.

Първият колективен разказ поставя фокус върху човека и възхода на технологиите и в него ще чуем Калин Димчев, Country Manager Lead в CEE Multi-Country region и Microsoft Country Manager в България.; Петър Торнев, управляващ директор на Технологичния център на „Аксенчър“ в България; Проф. Силвия Илиева, директор на институт GATE към СУ „Св. Климент Охридски“ и професор във Факултета по математика и информатика; Карел Крал, главен изпълнителен директор на „Електрохолд България“; Доц. д-р Владимир Божилов, астрофизик, зам.-декан на Физическия факултет на СУ „Св. Кл. Охридски“ и преподавател в катедра „Астрономия“; Димитър Цоцорков, председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ и на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН; Д-р инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens за България, Северна Македония и Украйна...

Те ще минат напред във времето и ще покажат развитието на изкуствения интелект, градовете на бъдещето, големите данни, алгоритмите, електричеството, космоса, виртуалната реалност.

Вторият разказ ще бъде за бъдещето. Картини като мозайка ще представят Девина Василева, сценарист, кинорежисьор и актриса; Александра Мечкова, изпълнителен директор на „Телерик Академия“; Арх. Пламен Пламенов Мирянов, управител на „Артекс проект“ и член на Управителния съвет на „Артекс инженеринг“; Иван Лекушев, съосновател и изпълнителен директор на BGO Software; Доц. Благой Бурдин, Институт по електрохимия и енергийни системи към БАН; Мартин Димитров, основател и творчески директор на комуникационна агенция Nitram, част от групата AdHub.; Анджела Родел, преводач; Мартин Иванов, основател на Институт „Либера“, Мартин Иванов, композитор, диригент, изследовател и ритъм коуч.

Нови умения, дигитално здраве, водородни коли, строителство, архитектура, книги, писане, комуникация... Много неща ще се променят, но и много ще бъдат същите. Защото все пак човекът ще си остане човек.

С това събитие списание BGlobal продължава своята социално отговорна инициатива „Преди утрешния ден“. Голямата цел на организаторите е да въвлекат все повече хора в разговора за бъдещето и той да се превърне в национален с убеждението, че това е начинът да се подготвим за него.

За още подробности и актуални новини относно homo futuro моля, следете фейсбук страницата на BGlobal и официалният им уебсайт.