Translate

събота, 23 март 2024 г.

24Kitchen - Историите на Маркъс Уеринг от кухнята в градината, сезон 2

Премиера: 25 март 2024 г. от 12:00 ч.

Излъчване: Всеки делничен ден от 12:00 ч.

 

 

Завръщайки се с втори сезон, Маркъс Уеринг, изключителен готвач, успешен
ресторантьор, работохолик и вече утвърден малък предприемач, засилва амбициите и плановете си в своята градина в Източен Съсекс. Той прекарва все повече време далеч от горещината на ресторантската кухня – в градината си и полетата наоколо.

През изминалата година е постигнал много напредък, но и няколко неуспеха и сега иска наистина да се задълбочи във възможностите, които земята му може да предложи – от разширяване на разнообразието от продукти, отглеждани в градината му, до животните, които пасат из полетата му – Маркъс знае, че може много повече и има какво още да научи.

Градината му процъфтява, както и пилетата, прасетата, дългокосместите крави и овцете „Лонк“, които Маркъс отглежда в малкото стопанство от миналата година. Но винаги има място за още и той има големи планове да въведе още по-голямо разнообразие от животни и продукти във фермата – от гъски до прасенца, както и много повече култури, дървета и дори уред за опушване.

Той ще посети голям брой местни производители, фермери и земеделци, тъй като намира корените си все по-силно в общността, разчита на нови приятели за споделени знания и подкрепа, както и е готов да помага, където може. Изследва невероятното разнообразие от продукти на прага на дома си – от домати и тикви до дини, отгледани в Кент.

Добрата храна е в основата на всичко, което Маркъс прави. След като е прекарал години в професионални кухни, разработвайки рецепти, винаги се е спирал на вкуса и иска да продължи да преодолява бариерите между земеделието и кухнята. Научава откъде идва храната, как расте, какви са различните методи на производство и най-важното – какво влияе на вкуса ѝ.

Вдъхновен от съставките от своята ферма и извън нея, Маркъс ще приготви невероятни ястия, които показват най-доброто от британските продукти – от вегетариански барбекюта, които празнуват даровете на неговата градина, до впечатляващи говежди ребра за специална трапеза. Освен това той ще консервира излишните продукти в конфитюри, туршии, сиропи и дори вкусни масла.

По време на поредицата Маркъс ще продължи да научава, че да имаш малко стопанство означава много труд, но и невероятна възвръщаемост под формата на приятелства и, разбира се, страхотна храна.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар