Translate

събота, 23 март 2024 г.

HOMO FUTURO и животът на 42-рия паралел

Бизнес лидери, учени и творци щрихират портрета на бъдещия човек

 

 

Предстои четвъртото събитие от социално отговорната инициатива „ПРЕДИ
УТРЕШНИЯ ДЕН – HOMO FUTURO“, организирана от списание BGlobal.

То ще се проведе на 27 март 2024 г. от 13:30 часа в Интер Експо Център.

HOMO FUTURO поставя на фокус бъдещия човек: как новите технологии ще променят света, настоящите и бъдещите поколения; каква е перспективата пред различните области от икономиката и живота на хората с развитието на изкуствения интелект, дигитализацията и свързаността, храните, начина на живот, производството, образованието, медицината, екологията, космонавтиката.

Достъпът е безплатен, необходима е единствено предварителна РЕГИСТРАЦИЯ 

Бъдещето – колко ясно е то? Какво ще се случи с човечеството и с хората тук, на 42-рия паралел, след средата на века? Колективен разказ за годините напред ще представят знаещи, успели, умни жени и мъже, визионери от различни поколения и професии.

Първият колективен разказ поставя фокус върху човека и възхода на технологиите и в него ще чуем Калин Димчев, Country Manager Lead в CEE Multi-Country region и Microsoft Country Manager в България.; Петър Торнев, управляващ директор на Технологичния център на „Аксенчър“ в България; Проф. Силвия Илиева, директор на институт GATE към СУ „Св. Климент Охридски“ и професор във Факултета по математика и информатика; Карел Крал, главен изпълнителен директор на „Електрохолд България“; Доц. д-р Владимир Божилов, астрофизик, зам.-декан на Физическия факултет на СУ „Св. Кл. Охридски“ и преподавател в катедра „Астрономия“; Димитър Цоцорков, председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ и на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН; Д-р инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens за България, Северна Македония и Украйна...

Те ще минат напред във времето и ще покажат развитието на изкуствения интелект, градовете на бъдещето, големите данни, алгоритмите, електричеството, космоса, виртуалната реалност.

Вторият разказ ще бъде за бъдещето. Картини като мозайка ще представят Девина Василева, сценарист, кинорежисьор и актриса; Александра Мечкова, изпълнителен директор на „Телерик Академия“; Арх. Пламен Пламенов Мирянов, управител на „Артекс проект“ и член на Управителния съвет на „Артекс инженеринг“; Иван Лекушев, съосновател и изпълнителен директор на BGO Software; Доц. Благой Бурдин, Институт по електрохимия и енергийни системи към БАН; Мартин Димитров, основател и творчески директор на комуникационна агенция Nitram, част от групата AdHub.; Анджела Родел, преводач; Мартин Иванов, основател на Институт „Либера“, Мартин Иванов, композитор, диригент, изследовател и ритъм коуч.

Нови умения, дигитално здраве, водородни коли, строителство, архитектура, книги, писане, комуникация... Много неща ще се променят, но и много ще бъдат същите. Защото все пак човекът ще си остане човек.

С това събитие списание BGlobal продължава своята социално отговорна инициатива „Преди утрешния ден“. Голямата цел на организаторите е да въвлекат все повече хора в разговора за бъдещето и той да се превърне в национален с убеждението, че това е начинът да се подготвим за него.

За още подробности и актуални новини относно homo futuro моля, следете фейсбук страницата на BGlobal и официалният им уебсайт.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар