Translate

сряда, 24 юли 2024 г.

Допълнителен прием за военни лекари

 

На 25 юли 2024г. /четвъртък/ изтича срокът за подаване на документи във Висшето военноморско училище за допълнителен прием на желаещите да се обучават по специалността „Военен лекар”.

Кандидатите за медицински офицери ще трябва да преминат през следните изпити:

·        26 юли: Инструктаж на кандидатите

·        26 юли: Изпит-тест по английски език

·        26-28 юли: Проверка на психофизиологичните качества

·        27 юли: Изпит за физическа годност

·        29-31 юли: Медицински прегледи

Резултатите ще бъдат обявени на 1 август.

Повече информация можете да получите от: к-н II р. Димана Славова /0889 044 111/ и старши лейтенант Ивелина Янчева /0889 857 131/.

Курсантите-военни лекари получават държавна издръжка и гарантирана дългосрочна професионална реализация като офицери в Българската армия.

Издръжката включва: без такси за обучение и двата университета, безплатно настаняване в общежития, безплатно хранене, медицинско и униформено облекло, безплатно медицинско обслужване и задължително застраховане срещу смърт и неработоспособност вследствие на злополука. Те имат възможност за ползване на почивната и спортната база на Министерството на отбраната.

Освен това, курсантите получават ежемесечна стипендия от 750 до 800 лв. и имат възможност за допълнителна стипендия за успех от 150 до 200 лв. Успешно завършилите получават диплома за висше образование на образователно-квалификационна степен „бакалавър“ по „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво” от ВВМУ „Никола Й. Вапцаров” и „магистър” по медицина. Следва гарантирана професионална реализация като офицери в структурите на ВМА. По време на следването си те имат възможност за обучение по чужд език, съгласно стандарт на НАТО и получаване на сертификат, както и възможности за обучение и специализации в университети на страни от Европейския съюз, както и по програма Еразъм.

 

Дивият север променя всичко в “Игри на волята”

Шестият сезон посреща пет племена на три чисто нови арени

 

 

Най-мащабният риалити формат в България - “Игри на волята”, ще преобърне представите за зрелищни битки. Тази есен в ефира на NOVA стартира дългоочакваният шести сезон на екстремното приключение. Зрителят ще попадне в суровия свят на Дивия север, за да бъде очарован от непоказваната досега красота на тази част от българското Черноморие. Цели пет племена ще влязат в грандиозен сблъсък за територия с встъпването си във формата, а арените вече са три - още по-екстремен тест и за най-опитните атлети.

Дивата природа и нечовешките условия ще бъдат тежко изпитание за новите претенденти. Играчите в този сезон са по-силни, амбициозни и дръзки, но пътят до наградата от 100 000 лева става все по-труден. Любимите водещи на българските зрителите Ралица Паскалева и Димо Алексиев ще посрещнат 40 нови участници, устремени към победата, а кастинг битките за сезон All Stars ще продължат с пълна сила.

През септември ще се завърне и официалният подкаст “След Игрите”, който миналата година достигна впечатляващите над 40 милиона гледания. Той ще продължи да среща феновете с участниците от хитовия риалити формат с повече епизоди и с нов водещ, който ще бъде представен през септември.

Кои ще са новите претенденти за голямата награда и какви изненади са подготвили боговете на “Игри на волята”? Гледайте екстремното риалити от септември по NOVA.

Всичко за “Игри на волята” 6 може да откриете в сайта, както и в официалните  Facebook страница, Instagram профил и TikTok профил на предаването. Официалният подкаст на екстремното риалити “След Игрите” можете да гледате в Nova Play, Vbox7 и YouTube.

 

 

LG призовава програмисти да участват в LG webOS Hackathon 2024

Избраните финалисти ще получат финансиране за разработване и стартиране на свое приложение за игри или лайфстайл за LG Smart телевизори

 

LG Electronics /LG/ обяви покана за участие в ежегодния международен webOS хакатон, с фокус върху решения базирани върху изкуствения интелект и услугите за игри. Програмисти от целия свят са поканени да кандидатстват и изпратят своите приложения в състезание за значителна парична награда и възможност да представят работата си пред ръководството на LG в Сеул, Южна Корея, този септември.

Като уеб-ориентирана платформа с лесен за използване пакет за разработка на софтуер за Smart телевизор, webOS позволява на програмистите да създават услуги приложения от трети страни за милиони домове по целия свят. Платформата предлага на програмистите средства да създават приложения и услуги, които да използват медии, устройства, сигурност, мрежи, функционалности за Smart телевизор и други. През този хакатон програмистите ще имат възможност да създадат и пуснат своето приложение на LG Smart телевизорите, директно достигайки със своя бизнес крайните потребители.

Платформата webOS, която захранва LG Smart телевизорите, включително всепризнатия LG OLED TV, вече повече от десетилетие, е харесвана именно благодарение за лесния си потребителски интерфейс с безпроблемна навигация и персонализация, за да осигури на потребителите първокласното развлекателно изживяване, което се очаква от продуктите на LG. Сега, с постоянно растяща екосистема от глобални партньори, платформата webOS е готова да стимулира следващото поколение иновации в услугите.

Освен това LG се ангажира да разшири екосистемата на webOS, като си партнира с лидери в гейминг индустрия. Това сътрудничество има за цел да предложи на клиентите широка гама от услуги за игри, съобразени с различните предпочитания и интереси, като същевременно подобри възможностите за игри на своите изключителни OLED телевизори. LG Smart телевизорите на световните пазари вече разполагат с все по-голям набор от услуги за игри и семейни игри в облака.

За да участват в хакатона, кандидатите трябва да подадат своите заявления онлайн. Кандидатурите вече са отворени и ще приключат на 26 юли. След приключване на процеса на кандидатстване, участниците ще бъдат поканени на уебинар, за да научат повече за API и подробностите за хакатона. Финалистите ще бъдат уведомени до средата на септември.

За повече информация относно хакатона, включително подробни графици на събитията и условия, посетете weboshackathon.lge.com. 

Хакатонът ще започне с виртуален уебинар в средата на юли. Участниците ще изберат да създадат игра или приложение за лайфстайл услуги, използвайки уеб или Flutter рамка, като ще имат възможност да получат допълнителни точки за използване на изкуствен интелект. Приложението, сценарият и демонстрационното видео трябва да бъдат изпратени до 26 август. След това избраните печеливши разработчици ще бъдат поканени в Сеул, за да представят идеите си пред висши ръководители на LG на 27 септември.

За първите три места в хакатона е обявена парични награда, като първото място носи 100 000 щатски долара, наградата за второ място е 80 000 щатски долара, а за трето място - 50 000 щатски долара. Победителите ще получат също така техническа подкрепа преди пускането на приложението им, както и възможности за промоция на устройствата след пускането му. Печелившите приложения трябва да са готови за пускане в LG Content Store до края на юни 2025г.

„LG webOS Hackathon 2024 има за цел да привлече творци от цял свят, които създават иновативни лайфстайл решения“, споделя Крис Джо, старши вицепрезидент на отдел „Платформи“ в LG Home Entertainment Company. „LG се ангажира да засили вниманието си към геймърската общност в световен мащаб, като си партнира с програмисти, за да развие следващото поколение таланти, използвайки платформата за разработчици на LG.“