Translate

събота, 11 септември 2021 г.

Vivacom демонстрира най-голямото покритие на 5G мрежата си в страната с предизвикателство към потребителите

Участниците в Instagram играта #ТукХващам5G #5GVivacomChallenge могат да спечелят iPhone 12 Pro или преносими фото принтери Xiaomi Mi

 

 

С най-новото предизвикателство-игра в социалните мрежи Vivacom ще покаже с помощта на крайните
потребители предимствата на своята 5G мрежа, която е с най-голямо покритие в страната
* – в над 200 населени места и курорта. Играта #ТукХващам5G #5GVivacomChallenge стартира на 3 септември и ще продължи до 31 октомври включително на страницата на компанията в Instagram – @vivacombg.

За да се включат, желаещите трябва да публикуват в социалната мрежа снимка от населено място или курорт, в който има 5G покритие на Vivacom. Карта на покритието на най-голямата 5G мрежа в България може да се види тук. Заедно с това те е нужно да отбележат локацията в публикацията, а в описанието да сложат двата хаштага на кампанията – #ТукХващам5G #5GVivacomChallenge, – както и да предизвикат свой приятел да направи същото. Условие е да се последва страницата на Vivacom в Instagram – @vivacombg.

От Белоградчик до Синеморец и от Банско до Шабла – всеки участник има право на неограничен брой участия със снимки от местата, където има 5G покритие на Vivacom. Наградите за предизвикателството са 1 бр. iPhone 12 Pro и 2 бр. преносими фото принтери Xiaomi Mi. Те ще бъдат разпределени на случаен принцип и обявени с профилно име на печелившите чрез стори в Instagram на официалната страница на @vivacombg в началото на ноември.

„С тази кампания целим да покажем на практика предимствата на най-голямата 5G мрежа в страната” – казват организаторите на играта. „5G на Vivacom вече е в над 200 населени места и курорта в България и дава на потребителите възможността да използват предимствата на модерната технология, където и да се намират, и то – без допълнително заплащане към всички абонаментни мобилни планове”.

Пълните правила на играта #ТукХващам5G #5GVivacomChallenge са публикувани тук.

------------------------

*Най-голямо покритие на 5G мрежа след сравнение по публично достъпна информация към 16.08.2021г. за 5G покритието на операторите по брой населени места и курорти. 5G мрежата е достъпна за всички настоящи и бъдещи клиенти с мобилни абонаментни планове и съвместими устройства.

 

 

 

 

 

Осмият сезон на „Гласът на България“ стартира тази неделя точно в 20:00 часа по bTV

Нови правила, невероятни гласове и истории ще вълнуват зрителите всяка неделя вечер

 

 

Новият, различен и свеж сезон на „Гласът на България“ стартира тази неделя, 12 септември, точно в 20:00 часа по bTV. Завладяващи гласове, силни емоции и невероятни лични истории на участниците ще омаят зрителите пред екраните още в първия епизод на музикалната надпревара. Адвокат, рехабилитатор, работник по строежи, участник в детската Евровизия и офис-куриер-масажист са част от героите на сцената, които ще докоснат с гласовете си сърцата на четиримата треньори - DARA, Галена, Любо Киров и Иван Лечев и ще ги накарат да настръхнат, да плачат, да се радват и вълнуват заедно с тях. Емоциите ще достигнат върхове, които ще накарат някои от треньорите буквално да скочат на сцената и спонтанно да запеят и засвирят. Тримата новите ментори ще обединят усилия и ще опитат по всякакъв начин да „отмъкнат“ победата от ръцете на Мастър Иван Лечев, който три пъти до сега е треньор на победителите в шоуто. На този ранен етап обаче, единственото, което ще получат от него, е ценен съвет затова „как да избират, когато се колебаят“.

Безспорна подкрепа за участниците в „Гласът на България“ по пътя им към финала, ще бъде водещият на шоуто Иван Тишев. Очарователната Алекс Петканова и този сезон ще е водещ на дигиталната рубрика „Гласът зад кадър“ на сайта glasat.btv.bg, която следи и разказва всичко най-интересно, случващо се зад кулисите на шоуто.

Осмият сезон на музикално шоу по bTV пристига и с нови правила, които ще навлизат в различните етапи на предаването. По време на „кастинги на тъмно“ всеки от треньорите вече ще има право да се обърне на всеки глас, които го докосне, без първоначално да се притеснява за броя на членовете на своя отбор. В последния кастинг-епизод ще има нов кръг -  „финална селекция“, където всеки от тях ще избере кои да са 14-е певци в отбора му, с които ще продължи напред. Освен това, по време на „кастингите на тъмно“ всеки от треньорите вече ще разполага и с по два блок-бутона, които може да използва срещу останалите, в търсене на най-добрия „глас на България“. Натискането им „по предназначение“ ще започне още в неделя. С тези и още новости в правилата на осмия сезон, шоуто обещава да бъде още по-забавно, с неочаквани обрати и с още повече изненади по пътя към финала.

Тази неделя, от сцената на „Гласът на България“ ще звучат едни от най-завладяващите, невероятни, мощни и уверени гласове, явявали се в предаването за последните години. Те с лекота ще „грабват душите“ и буквално „ще хващат за гърлото“ и треньорите и всички пред екрана. Понякога сълзите ще са повече от усмивките, но те ще са от щастие и радост и ще разкрият неподозирани черти от характерите и лица на топ-звездите ментори в шоуто този сезон - Любо Киров, Галена, DARA и Иван Лечев. Конкуренцията между тях и между участниците ще бъде голяма, а какво ще се случи, кой каква стратегия ще приложи и коя от тях ще бъде печелившата предстои да разберем тази есен. Гледайте „Гласът на България“ всяка неделя от 20:00 часа по bTV, следете новините на glasat.btv.bg, в социалните мрежи и you tube канала му.

„Тъгата на Кабул“ в „Темата на NOVA“

Колко предизвикателства крие пътят към свободата – тази неделя след централната емисия новини на NOVA

 

 

Мащабът на ужаса в Афганистанската държава придобива нови размери всеки ден, а ситуацията става все по-тревожна след като талибаните нападнаха и последния бастион на свободата – долината Панджшир. Място, което десетилетия е в ръцете на съпротивата и е символ на надеждата за афганистанците.

Държавата е все по-близо до хуманитарна криза, а вероятност талибаните този път да са различни няма. Въпреки обещанията, че жените ще имат повече права и дори ще са в управлението, в новия кабинет няма нито една. Западът вече е обезпокоен, че в състава на талибанското правителство влизат лица, които САЩ и ООН са обозначили като терористи.

Желанието да се спасят от рестриктивния режим на управление е естествена реакция на гражданите на Афганистан. Но докато държавите пазят границите си от очакваната вълна мигранти, избягалите от ужаса мечтаят единствено за живот без страх. Тази седмица в „Темата на NOVA” авторът Стоян Нешев и операторът Сафуан Ал Кюрди ще покажат историите на потърсилите спасение извън родината мигранти. Ще запознаят зрителите и с гледната точка на отряд доброволци, приели опазването на границата ни като патриотичен дълг. Каква е причината да се съмняват в мотивите за бягство на някои от мигрантите и как съдействат на институциите? А готова ли е държавата ни за посрещане на нова бежанска вълна и колко силна ще е тя?

Гледайте „Тъгата на Кабул“ в „Темата на NOVA“ на 12 септември, веднага след централната емисия новини. 

 

Талибаните говорят ексклузивно в „120 минути" на старта на сезона

 

Интервюто на Светослав Иванов с говорителя на новата власт в Афганистан е първото по рода си в Източна Европа

 

Обзорното актуално предаване на bTV „120 минути" открива деветия си сезон на 12 септември със
сателитна връзка с високопоставен представител на движението талибани, които през август се завърнаха на власт в Афганистан.
Ексклузивното интервю на водещия Светослав Иванов с Джавад Заргар - говорител на новата власт в страната, ще бъде първото по рода си в Източна Европа. То ще бъде излъчено в знаковата рубрика на предаването „Роуминг“, в която през годините са участвали световни знаменитости, политици и интелектуалци, сред които сър Ричард Брансън, Сесилия Саркози, Изабел Алиенде, Марко Ван Бастен, Рибал Асад, президентът на Колумбия и нобелов лауреат за мир Хуан Мануел Сантос Калдерон, Приянка Чопра и много други.

Как талибаните виждат ролята на жените в новото общество, какво за тях е „идеалната държава” и как смятат да се отнасят с хората, които европейските страни като България биха върнали към Афганистан. Това са само част от темите в специалното интервю.

С разтърсваща история започва и поредицата „Спасените“ през новия сезон на „120 минути“. Кристина Газиева ще срещне зрителите с Маргарита Грачева, чиято трагедия преживя цяла Русия. Тя е жената, която се осмели да поиска развод, а ревнивият й съпруг отряза ръцете й. Какъв е животът на Маргарита днес – всички пред екраните ще научат на 12 септември.

В главната роля тази неделя ще влезе емблематичната ТВ водеща Радина Червенова, която вече е част от екипа на „Преди обед“. Очаква ни искрен и много личен разговор за цената на щастието и смисъла на живота. Зрителите могат да задават въпросите си към нея и чрез изпращане на видеозаписи във фейсбук страницата на предаването.

През новия сезон „120 минути" ще предложи и нови рубрики с уникални сюжети от България и света, всяка неделя от 17:00 до 19:00 часа по bTV и в дигиталните платформи на медията.

 

 

SoftwareONE придобива HeleCloud, водещ независим Premier Consulting Partner за EMEA

 

 

SoftwareONE Holding AG, водещ световен доставчик на цялостни софтуерни и облачни технологични
решения, обяви придобиването на HeleCloud, базирана в Обединеното кралство компания, със статут на Premier Consulting Partner на платформата за облачни услуги Amazon Web Services /AWS/. Чрез това придобиване SoftwareONE разширява и укрепва капацитета си в AWS в региона на EMEA /страните в Европа, Близкия изток и Африка/, присъединявайки екип от квалифицирани експерти в AWS със значителни възможности за изпълнение на проекти и управлявани услуги.

HeleCloud е най-сертифицираният, независим AWS Premier партньор и е най-големият независим, единствен AWS системен интегратор и доставчик на управлявани услуги в EMEA. Основана през 2016 г. в Обединеното кралство, HeleCloud е доставчик на консултантски услуги, софтуерна архитектура, инфраструктурен инженеринг и управлявани услуги с уникални възможности за цялостно предоставяне на облачни услуги в платформата AWS, обслужващ пазарите на EMEA от три локации в Европа: Великобритания, Нидерландия и България. За да предложи следващо поколение управлявани услуги в облака, с безпроблемната си интеграция с AWS и уникалната си, базирана на резултатите, архитектура и операции в облака, възползвайки се от мощта на автоматизацията и сигурността в облака, HeleCloud спомага на клиентите по време на тяхното преминаване в AWS.

Явид Кан, AWS глобален директор на SoftwareONE, каза: „ Много сме щастливи да приветстваме HeleCloud в SoftwareONE. С водещата им позиция на пазара, това придобиване ще ни помогне да доразвием предлаганите от SoftwareONE услуги за миграция в облака, една от нашите стратегически инициативи за развитие, и да ускорим растежа на свързаните ни с AWS услуги в EMEA. С присъединяването на HeleCloud към нас ние продължаваме да разширяваме възможностите на SoftwareONE да спомогнем на нашите клиенти при тяхното преминаване към AWS, както и за цялостната им облачна и цифрова трансформация.“

Добромир Тодоров, главен изпълнителен директор и съосновател на HeleCloud, заяви: „SoftwareONE дава възможност на HeleCloud да работи в мащаб, който е в полза за нашите клиенти. Това е идеалната платформа, която спомага на всякакви по големина клиенти по света да се възползват от облака, като използват повтарящите се модели за успех и ускорители на HeleCloud за приемане към облака. Интегрирането в SoftwareONE ще позволи на нашите служители да имат даже още по-голямо въздействие. Заедно с  глобалната дейност на SoftwareONE в AWS ние ще можем да разширим своите възможности и да помогнем на повече клиенти в тяхното възприемане на AWS-облака.

Сегашният екип и служители на HeleCloud ще се интегрират в AWS дейността на SoftwareONE .

Не са оповестени финансови подробности или условия по сделката.