Translate

събота, 17 февруари 2024 г.

Впечатляваща премиера и емблематични кино класики в третата седмица наТреска за Оскари

 

Третата седмица на кампанията „Треска за Оскари“ стартира по KINO NOVA в
понеделник /19 февруари/ от 21:00 ч. с биографичния кино шедьовър на режисьора Йоргос Лантимос – „Фаворитката“. За ролята си във впечатляващата лента звездата Оливия Колман получава „Оскар“ за главна женска роля, а филмът е номиниран в още цели 9 категории. В центъра на сюжета е борбата на две изключително амбициозни жени за любовта на тяхната кралица. В началото на 18-и век в Англия ексцентричната Ан /Оливия Колман/ се качва на трона, а нейната най-близка приятелка лейди Сара /Рейчъл Уайз/ поема управлението на страната, докато се грижи за здравето на кралицата. Новата помощница Абигейл /Ема Стоун/ печели благоразположението на Сара, докато с хитрост планира да се върне към аристократичните си корени, поставяйки началото на скандално съперничество.

Във вторник /20 февруари/ от 21:00 ч. носителката на ОскарДжулия Робъртс ни припомня колко далеч може да стигнем и колко ниско можем да паднем в името на любовта в „Сватбата на най-добрия ми приятел“. Джулиан Потър и Майкъл О`Нийл са си обещали, че ако не са намерили идеалната си половинка до 28-годишна възраст, ще се оженят един за друг. Оттогава са минали 9 години и Майкъл е открил жената, с която иска да прекара остатъка от живота си. Когато е поставена пред реалната възможност да го загуби, Джулиан осъзнава, че е влюбена в Майкъл и е готова на всичко, за да спре „сватбата на годината”.

Селекцията в „Треска за Оскари“ продължава с разтърсващия блокбъстър „Пърл Харбър“ в сряда /21 февруари/. Военната драма от режисьора Майкъл Бей завладява със спиращ дъха сюжет и наелектризиращи специални ефекти, пресъздавайки историята на действителни повратни събития от Втората световна война на фона на разтърсващи лични истории. Бен Афлек, Кейт Бекинсейл и Джош Хартнет попадат във водовъртежа на войната и любовта в един от най-тежките моменти в най-новата история на САЩ – нападението на Япония над американския тихоокеански флот през 1941г. Наситеният с дълбока емоционалност и поразяваща визия филм дава човешки измерения на трагедията, представяйки съдбите на трима души по време на историческите събития.

Неповторимият Ръсел Кроу получава втори шанс в биографичната драма „Късметлията“, която зрителите могат да гледат в четвъртък /22 февруари/ по KINO NOVA. Звездният актьор си партнира с талантливата Рене Зелуегър в номинираната за три награди "Оскар" лента, чийто режисьор е Рон Хауърд. Вдъхновен от истинската история на Джеймс Брадок, сюжетът представя необикновения живот на неуспял боксьор, който извървява дългия път до световната титла. Трудната битка към върха на един обикновен човек вдъхновява много американци по време на Голямата депресия в страната. 

В последния ден от работната седмица /23 февруари/ е време за финала на една от най-великите филмови истории на всички времена в „Кръстникът III“. Последният филм от трилогията отново е с участието на Ал Пачино в ролята на Майкъл Корлеоне. Значително остарял, той вече има само две цели – да узакони семейния бизнес и да си намери заместник. Единственият подходящ кандидат е Винсънт /Анди Гарсия/, но бурният му нрав застрашава да въвлече фамилията още по-дълбоко в престъпния свят. В класиката на Франсис Форд Копола участват още Даян Кийтън, Талия Шайър, Илай Уолък, София Копола, Джо Мантеня и много други брилянтни актьори. Лентата получава 7 номинации за „Оскар“, включително за най-добър филм.

 Фантастични приключения идват в събота /24 февруари/ с „Хобит: Пущинакът на Смог“ – от 21:00 ч. по KINO NOVA. Филмът проследява пътешествието на главния герой Билбо Бегинс /Мартин Фрийман/, който се оказва въвлечен в епичен поход за освобождаване на изгубеното царство на джуджетата Еребор, завладяно от дракона Смoг. Билбо се присъединява към група от тринадесет джуджета, предвождана от легендарния воин Торин Дъбощит /Ричард Армитидж/. Те трябва да намерят начин да се измъкнат от тунелите на гоблините, където главният герой среща създанието Ам-Гъл. Билбо Бегинс открива, че може да бъде едновременно хитър и смел, сдобивайки с ценен златен накит, който е свързан със съдбата на Средната земя.

В неделя /25 февруари/ от 21:00 ч. зрителите ще се насладят на биографичната драма „Хвани ме, ако можеш“. Историята в лентата е вдъхновена от живота на гениален фалшификатор, чийто необикновен талант му позволява да присвои милиони долари. Франк Абигнейл-младши /Леонардо ди Каприо/ се представя за пилот, педиатър и

адвокат, когато е арестуван и осъден за фалшифициране на чекове за 4 млн. долара. Агентът от ФБР Карл Хенрати /Том Ханкс/ си поставя за цел да го предаде на правосъдието, но това, което започва като игра на котка и мишка, се превръща в силно приятелство. 

 

„Лу и мъничетата“ с нови епизоди по Cartoonito

Тези сладки герои ще ни забавляват с нови преживявания

От 19 февруари – всеки ден от 16.00 ч.

 

 

Поредицата разказва за малката калинка Лу, която започва училище и се запознава с останалите мъничета. Заедно, те растат и прекарват дните си в много забавления, музика и игри.

В един от епизодите, Лу и Елоди мислят, че са счупили ценна играчка. Но как ли ще се справят с този проблем? В друга от историите Елоди се натъжава, защото Лу прави грешно предположение. Това довежда до поучителни случки за героите.

Ще видим и специалния епизод „Бубулан“ на 2 март от 16.00 ч., с повторение на следващия ден от 11.00 ч. В него Лу няма търпение да отпразнува празнина Бубулан със своите приятели и семейство, а най-вече с новия си братовчед.

 

Любо Киров се присъединява към журито на „Като две капки вода“

Дванадесетият сезон на любимото шоу се завръща в понеделник от 20:00 ч. по NOVA

 

 

Впечатляващата музикална надпревара в любимото шоу „Като две капки вода“
започва на 19 февруари точно в 20:00 ч. по NOVA. В понеделник, ден след благотворителната вечер “Като две капки вода за всяко дете”, осем нови звезди ще станат част от най-гледаното шоу за звездни имитации, за да спечелят любовта на зрителите и титлата „Най-добър имитатор“. Техни верни спътници в забележителното приключение ще бъдат чаровните водещи Димитър Рачков и Герасим Георгиев – Геро.  

Тази пролет в ролята на жури ще влезе и звездата на българския поп – емблематичният Любо Киров. Заедно с Хилда Казасян, Димитър Ковачев – Фънки и Веселин Маринов, любимият певец ще има предизвикателната задача да оценява превъплъщенията на звездите.

“Отговорността ще е по-голяма, но и забавлението няма да отсъства, защото компанията ми е много добра. Всички са приятели. За мен задачата на участниците е много трудна – трябва да направиш и визуално, и вокално превъплъщение. Наистина се изисква огромен артистизъм. Аз ще гледам да съм доброто момче в журито”, сподели Любо Киров тази сутрин в “Здравей, България”.

В дванадесетия сезон на „Като две капки вода“ Етиен Леви ще бъде безкомпромисната опора на новите осем участници в музикалните репетиции, Алекс Енева ще гарантира безупречните им танцови изпълнения, а най-новото попълнение при менторите ще е миналогодишният победител в предаването – актьорът и музикант Владимир Михайлов, който ще се заеме с тренировките по актьорско майсторство на звездите.

Преди големия старт на дванадесетия сезон на шоуто за звездни имитации, зрителите ще могат да станат съпричастни с благотворителната вечер „Като две капки вода за всяко дете“. В спектакъла участие ще вземат Софи Маринова, Маргарита Хранова, Михаела Маринова, Миро, Владимир Михайлов, Славин Славчев, Веселин Маринов и Александър Сано и малките им талантливи дуетни партньори, които се обединяват около една обща кауза – закрила на всяко дете от насилие. На масата на журито в неделя ще седнат Мария Бакалова, Христо Стоичков, Елена Петрова и Маги Халваджиян. Благотворителната вечер, която се осъществява в партньорство с УНИЦЕФ България, ще бъде излъчена тази неделя /18 февруари/ от 20:00 ч. по NOVA.

Кои ще са осемте смели звезди, които ще се впуснат в най-забавното музикално телевизионно приключение? Какви ще са първите им образи? Какви изненади са ни подготвили водещите Геро и Рачков и ще успее ли Любо Киров този сезон да отвърне подобаващо на вечните им смешни нападки срещу журито? – разберете на 19 февруари в 20:00 ч. по NOVA.