Translate

четвъртък, 21 юли 2022 г.

FOX CRIME - Криминални случаи - Барселона, сезон 2

Премиера: 22 юли от 22:00 часа

Излъчване: Всеки петък от 22:00 часа

 

 

Барселона може истински да се гордее със своя експертен и атрактивен криминален екип, ръководен от Ксави Бонет и очарователния му партньор Фина Валент. Ксави - независим, импулсивен, енигматичен с добре разработена мрежа от контакти от тъмната страна на града; Фина – самотна майка и самоуверена красавица. Те са по петите на заговорниците, престъпници и измамниците, които предпочитат да правят тъмните си сделки след залез слънце. Работата им ги отвежда дълбоко в сърцето на този средновековен град. Със загадъчни мистерии, които предстои да бъдат разкрити, като например студент, който умира от отравяне и не оставя почти никакви улики, както и още много предстоящи убийства. Ксави и Фина имат доста работа за вършене, преди това и други престъпления да бъдат безмилостно спрени.

В ролите: Клеменс Шик, Ан Шефер

 

 

Актьорският курс на „Лий Страсбърг“ в България приключи

Актрисата Бояна Авджиева спечели стипендията покриваща едногодишно обучение в „Института по театър и кино Лий Страсбърг”

 

 

Преди броени дни в София се състоя официалното закриване на първия актьорски уъркшоп на
световноизвестния „Институт по театър и кино Лий Страсбърг“. Уъркшопът е не само първият по рода си за България, но и за целия Балканския полуостров.

По време на финалната вечер, гостите имаха възможност да станат част от един по-различен формат и да наблюдават на живо как се провежда актьорски клас в световноизвестното “Actors studio” в Лос Анджелис.

Вместо представяне на завършени сцени, публиката стана пряк свидетел на директната работата между актьор и режисьор. Това акцентира една от основните философии на “Метода”, а именно, че един образ никога не е завършен и работата на актьора никога не трябва са спира.

На финала на церемонията, Кристина Верославова, организатор на курса, обяви носителят на стипендията, покриваща едногодишно обучение в „Института по театър и кино Лий Страсбърг”. Талантливата актриса Бояна Авджиева бе избрана сред 16те участници и ще има възможност да поеме по стъпките на едни от най-великите артисти на всички времена.

Някои от най-известните ученици на “Метода’’ на Страсбърг са: Ал Пачино, Мерилин Монро, Джеймс Дийн, Робърт Де Ниро, Анджелина Джоли, Скарлетт Йоханссон, Лейди Гага и много други.

Проектът е подкрепен от Столична Община-Програма Култура. Партньор е Международно Висше Бизнес Училище София, което предоставя невероятната си база за провеждането на занятията. Зад актьорския курс на Лий Страсбърг в България като партньори застават и БТВ Медиа Груп, Съюза на Артистите, L’europeo и фондация ‘’I Can Too”.

 

 

LG OLED evo Gallery TV – когато ярките цветове срещнат изтънчения дизайн

 

 

Перфетното зрителско изживяване е това, което радва всички сетива и е създадено с мисъл за всеки
аспект от живота на потребителите. Точно както е разработен и новият
LG OLED evo Gallery Edition – телевизор от ново поколение, с което LG Electronics обещават да удовлетворят всяка нужда на своите зрители. С фокус върху изтънчения дизайн и стилното интериорно послание на серията, Gallery Design моделите са перфектният избор за потребителите, които търсят луксозно и необикновено допълнение към дома си. Благодарение на иновативната технология на LG обаче OLED evo Gallery Edition телевизорите съчетават в себе си освен перфектен дизайн и неповторимо качествено изпълнение, като могат да се похвалят, че са най-ярките OLED телевизори от LG досега – за зрителско изживяване всичко-в-едно.

LG OLED evo Gallery могат да се монтират по три различни начина – върху стандартната Artistic Gallery Stand стойка, новата Swivel Stand стойка или директно на стената, за да я „прегърнат“, прилепвайки плътно до нея.1 Не е тайна, че тази серия телевизори от LG са разработени специално, за да бъдат монтирани върху стената и по този начин не само спестяват максимално пространство от дома, но и придават на интериора изтънчен стил, който набляга на минимализма и изчистените линии. 

Изключително тънкия корпус на телевизора – по-тънък дори от конвенционален смартфон, дава възможност и свобода на потребителите да проявят креативност и решителност за това как точно да изглежда домът им. С богата собствена галерия от артистични изображения, телевизорът може да отговори на различните арт предпочитания на собственика си и да се превърне в картина на стената, когато не е в употреба. Благодарение на OLED технологията от самосветещи пиксели, качеството на изображението е толкова високо, че картините от галерията напълно оживяват и изглеждат като истински на стената. Чрез тази технология телевизорите от LG 2022 OLED серията използват прецизен контрол на нивото на пикселите, за да предоставят най-дълбоките черни, невероятно реалистични цветове и безкраен контраст.

А благодарение на α9 Gen 5 процесора телевизорите от серията LG OLED evo Gallery са сред най-ярките OLED телевизори от LG досега.2 Функцията Brightness Booster Max използва процесора и подобрения алгоритъм за изображения, за да осигури изключително качество на картината в новите модели. Процесорът α9 Gen 5 е разработен ексклузивно за LG OLED, за да адаптира автоматично настройките и да подобрява качеството на картината и звука в зависимост от това какво гледа в момента потребителят. Dynamic Tone Mapping Pro функцията също е една от основните причини за качествената картина, тъй като тя има задачата да подобри картината, като анализира 5000 блока по целия екран, за да разкрие и последния детайл.

Изключителното потребителско изживяване се допълва от качествен звук, в който отново има пръст иновативния процесор α9 Gen 5. Той смесва 2-канален звук във виртуален 7.1.2-канален звук, за да бъде изживяването като на кино всеки път.

Благодарение на усилията, вложени от LG при разработването на новата серия LG OLED evo Gallery, помисляйки за всеки детайл, важен за потребителите, телевизорите отговарят на различни нужди и са мултифункционален източник на релакс и стил в забързаното ежедневие. Независимо дали ще гледат спорт, кино, ще играят игри или ще се наслаждават на качествено арт изкуство на изключен телевизор, потребителите могат да разчитат на най-доброто качество, звук и изпълнение. С включени интелигентни

функции за улесняване на работата с тях, телевизорите от серията бързо се превръщат в любимия продукт у дома.

За повече информация, разгледайте новите модели на сайта на LG: https://www.lg.com/bg/oled-tv.

 

Yettel предлага HUAWEI Watch GT 3 и HUAWEI Watch GT 3 Pro в комплект с допълнителна каишка

До 31 август всички клиенти могат да се възползват от промоцията, получавайки подходящ аксесоар в зависимост от модела, на който са се спрели

 

 


Това лято в Yettel всеки, закупил някоя от разновидностите на мъжките и дамските версии на смарт часовниците от сериите Huawei Watch GT 3 и Huawei Watch GT 3 Pro, ще получи и допълнителна втора оригинална Huawei каишка.

Каишката, която ще получат господата с мъжките версии на двата умни часовника, е в цвят Vermilion Red, а за дамските – Cyan. Оригиналните аксесоари са направени от специален ергономичен материал, наречен флуороелaстомер, водоустойчив и подчертано щадящ кожата дори при интензивно спортуване.

Благодарение на това, че каишките се сменят изключително лесно, всеки клиент може да избира коя каишка е подходяща за деня, в зависимост от своя стил за спорт, бизнес, лятно парти, лежерен ден на плажа и други.

Умните часовници на Huawei от сериите Watch GT 3 и Watch GT 3 Pro се отличават с качествената си изработка. Първият е изработен от лека и здрава неръждаема стомана, а задната му част - от композитен материал от полимерни влакна с повишена здравина. Моделът разполага с над 100 тренировъчни режима, включително 18 професионални, както и персонализирани тренировъчни програми според физическото състояние на потребителя и спортните му навици.

Huawei Watch GT 3 Pro, който това лято също идва с допълнителна каишка, има четири разновидности -  2 за дамите и 2 за кавалерите. Дамите имат избор между две версии на Huawei Watch GT 3 Pro Ceramic Edition 43mm. И двете са с корпус от високотехнологична бяла керамика, като единият е с бяла керамична верижка, а другият – с бяла кожена каишка. Всички те разполагат с висококачествен дисплей, направен от висок клас сапфир-кристал, а основата от керамика, която е в състояние да отрази и най-малката промяна в температурата на тялото и останалите здравни параметри. Освен вече традиционните пулс, сатурация, ниво на стрес, качество на съня и температура на кожата, с ъпдейти до края на годината моделите ще са в състояние да изготвят електрокардиограма и да измерват твърдостта на артериите. Към над 100-те спортни режима е добавено свободно гмуркане на дълбочина до 30 м. Дамските разновидности и от двете серии са с издържливост на батерията до 7 дни, а мъжките – до 14 дни, като всички те са съвместими с Android и iOS базирани устройства.

Повече за предложението на смарт часовниците Huawei с каишка, вижте тук.

 

 

Xiaomi е обявен за един от най-добрите работодатели от Forbes Китай

Forbes Китай добави Xiaomi в своя списък за „Най-добрите работодатели на годината в Китай“ за 2022г.

 

 

Xiaomi, глобалният технологичен лидер и третият по големина производител на смартфони, беше обявен за един от 10-те най-добри работодатели в Китай. В края на миналата година Xiaomi имаше 33 000 служители на пълен работен ден по целия свят. Сред други компании в списъка са Schneider Electric, Hitachi Energy, Bank of China и други.

Forbes Китай определи селекцията си след проучване сред 70 000 души в продължение на три месеца. То включва множество теми и е проведено от Forbes Китай и Russell Consulting Company.

Xiaomi беше посочен като един от „Най-добрите работодатели в света за 2021г.“ от Forbes. Освен това беше класиран под номер 4 в списъка на „Най-привлекателните работодатели в Китай“ за студенти по инженерство от Universum.

Xiaomi се гордее с поддържането на най-добрите практики за набиране на персонал, заетост и доходи на служителите. Според доклада на компанията за околната среда, социалните отношения и управлението /ESG/ миналата година, Xiaomi не е имал нелоялни трудови практики или дискриминация по полов признак.

Уанг Сян, партньор и президент на Xiaomi Group, сподели:

-За нас в Xiaomi е чест да бъдем признати за нашите практики при наемане на служители. Ние търсим таланти от цял свят и даваме на нашите служители най-добрата възможност да разгърнат своята креативност, за да създават продукти, които подобряват света. Xiaomi се ангажира да работи по най-високите стандарти и да защитава правата на нашите служители.