Translate

вторник, 19 юли 2022 г.

JYSK цели намаляване на въглеродните емисии с 50% до 2030г.

С новата си фолтоволтаична централа JYSK България ще спестява 580 тона въглеродни емисии годишно

 

 

В желанието си максимално да предотврати негативните климатични изменения и следвайки стратегията си за намаляване на въглеродните емисии, JYSK завърши изграждането на модерна фотоволтаична централа в Дистрибуционен Център Божурище. Соларният парк е инсталиран на покрива на JYSK ДЦБ, а мощността му е 350 kWp, изцяло за собствено потребление.

Очаква се фотоволтаичната инсталация да произвежда 370 MWh годишно, което ще покрива 15% от годишните нужди на електроенергия на логистичния център. Така, JYSK България ще спестява 580 тона въглеродни емисии годишно.

Несъмнено, в действителността, в която живеем днес, всеки бизнес трябва да е отговорен към климатичните промени и да предприема необходимите мерки за намаляването на въглердония си отпечатък. Една от основните ни цели в тази посока е до 2030 г. JYSK да успее да намали въглеродните емисии с 50%. В тази връзка планираме инсталирането на още 200 kWp през 2023г.“, сподели Венцислав Чавдаров, логистичен директор Балкани, JYSK ДЦБ.

Изграждането на фотоволтаичната централа в JYSK Дистрибуционен Център Божурище е част от амбициозната цел на компанията до 2050 г. да постигне 100% климатична неутралност. Инвестициите на компанията в тази посока са и във възобновяеми енергийни източници, енергийна ефективност и зелена електроенергия.

През последните няколко години почти всички търговски обекти на JYSK, дистрибуционни центрове и всички офис обекти на веригата преминаха към по-ефективно LED осветление, а от 2022г. насам електроенергията, директно използвана от JYSK, идва от възобновяеми източници.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар