Translate

четвъртък, 21 юли 2022 г.

Актьорският курс на „Лий Страсбърг“ в България приключи

Актрисата Бояна Авджиева спечели стипендията покриваща едногодишно обучение в „Института по театър и кино Лий Страсбърг”

 

 

Преди броени дни в София се състоя официалното закриване на първия актьорски уъркшоп на
световноизвестния „Институт по театър и кино Лий Страсбърг“. Уъркшопът е не само първият по рода си за България, но и за целия Балканския полуостров.

По време на финалната вечер, гостите имаха възможност да станат част от един по-различен формат и да наблюдават на живо как се провежда актьорски клас в световноизвестното “Actors studio” в Лос Анджелис.

Вместо представяне на завършени сцени, публиката стана пряк свидетел на директната работата между актьор и режисьор. Това акцентира една от основните философии на “Метода”, а именно, че един образ никога не е завършен и работата на актьора никога не трябва са спира.

На финала на церемонията, Кристина Верославова, организатор на курса, обяви носителят на стипендията, покриваща едногодишно обучение в „Института по театър и кино Лий Страсбърг”. Талантливата актриса Бояна Авджиева бе избрана сред 16те участници и ще има възможност да поеме по стъпките на едни от най-великите артисти на всички времена.

Някои от най-известните ученици на “Метода’’ на Страсбърг са: Ал Пачино, Мерилин Монро, Джеймс Дийн, Робърт Де Ниро, Анджелина Джоли, Скарлетт Йоханссон, Лейди Гага и много други.

Проектът е подкрепен от Столична Община-Програма Култура. Партньор е Международно Висше Бизнес Училище София, което предоставя невероятната си база за провеждането на занятията. Зад актьорския курс на Лий Страсбърг в България като партньори застават и БТВ Медиа Груп, Съюза на Артистите, L’europeo и фондация ‘’I Can Too”.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар