Translate

събота, 26 март 2022 г.

Специално студио “Треска за Оскари: Блясъкът се завръща“ тази неделя по NOVA

Веднага след него ще бъде излъчена церемонията по връчване на наградите „Оскар“ на живо по KINO NOVA

 

 

За поредна година Нова Броудкастинг Груп е единствената българска медийна компания, която излъчва ексклузивно най-голямата церемония в света на киното – наградите „Оскар“. Броени часове преди най-звездното кино събитие на годината започва специалното петчасово студио – „Треска за Оскари: Блясъкът се завръща“. Водещият Мариян Станков – Мон Дьо, заедно със Станислава Айви и Ясен Дараков, ще отведе зрителите на NOVA в Холивуд тази неделя, 27-и март, точно в 22:00 ч.

„След няколко драматични години на пълна промяна, Оскарите се връщат към ДНК-то си – блясъкът! Очаквам церемония като филм, а не просто спектакъл за награди. Битката ще е епична. Кой ще плаче от радост и кой от огорчение? Каним ви на първия ред в Нощта на 27-и март“, коментира предстоящата
церемония Мариян Станков – Мон Дьо.

В студиото ще бъдат някои от най-известните български актьори, режисьори, продуценти и кинокритици у нас и зад океана, за да коментират актуалните новини около подготовката на церемонията, червения килим и номинациите в звездната нощ.

Освен най-любопитното около филмовото събитие на годината, Станислава Айви ще проследи и какви са прогнозите на зрителите, които ще могат да гласуват за своите фаворити в специално създадената анкета на сайта – www.nova.bg. Ясен Дараков ще е единственият български журналист на червения килим и ще даде на българската публика горещи и ексклузивни срещи с А отбора на Холивуд.

Веднага след края на студиото “Треска за Оскари: Блясъкът се завръща“ в 3:00 ч., по филмовия канал KINO NOVA зрителите ще могат да проследят на живо звездната церемония по раздаване на наградите „Оскар“ на американската Академия за кинематографично изкуство.

 

 

Discovery представя филм за Зеленски в специална вечер, посветена на войната в Украйна

Три премиерни документални филма и благотворителният концерт „Заедно за Украйна“, който набра над 2 милиона долара дарения, ще бъдат излъчени на 27 март по Discovery Channel

 

 

Discovery представя специална вечер от програмата си, посветена на събитията, които се случват в
Украйна. Поредицата репортажни филми започва със „Зеленски: Човекът, който се опълчи срещу Путин“, който ще се излъчи по
Discovery Channel на 27 март /неделя/, в 22:00ч.

За да покаже случващото се и да увеличи осведомеността около конфликта, Discovery ще излъчи редица подбрани документални филми, посветени на представянето на борбата на украинския народ. Програмите включват „Зеленски: Човекът, който се опълчи срещу Путин“, „Бягство от Ирпен“, специална версия на концерта за набиране на средства „Заедно за Украйна“, който се проведе в Полша на 20 март, и „Тайните на отравянето в Солсбъри“.

На 20 март, в Лодз /Полша/ Discovery организира уникален LIVE благотворителен концерт, обединявайки полски и украински артисти в една обща кауза: да се наберат средства в подкрепа на жертвите от войната. Пред публика от над 12 000 души и милиони телевизионни и онлайн зрители, артистите отправиха своите послания и изпълнения. Събитието бе излъчено на живо по Discovery Channel в повече от 50 държави в Централна и Източна Европа и САЩ. Бяха събрани над 2 милиона долара, като даренията продължават да се събират. Discovery направи дарение от 500,000 долара, като дари и всички приходи от рекламния блок преди излъчването на концерта в Полша и Румъния.

Зеленски: Човекът, който се опълчи срещу Путин, 22:00 ч., 27 март

Един нов 30-минутен портрет на украинския президент Владимир Зеленски. Филмът разказва за неговите млади години и живота му преди да стане президент, както и какво е да си лидер на Украйна под обсада.

Бягство от Ирпен, 22:26 ч., 27 март

Михал Пшедлацки е журналист, напуснал Украйна преди една седмица. Неговата цел е да покаже отблизо съпротивата на украинската армия и цивилните граждани, както и ужасяващата опасност от руската военна агресия, с която живеят нормалните хора. Един от злощастните символи на войната е разрушеният мост в Ирпен, който е единственият начин жените, децата и възрастните хора да избягат от руските бомби и куршуми.

Тайните на отравянето в Солсбъри, 22:55 ч., 27 март

През 2018г. двойният агент Сергей Скрипал и дъщеря му са отровени в Солсбъри, Англия. Замесени хора и ексклузивни нови доказателства разказват историята на тези трагични събития, които превърнаха едно малко градче в сцена на глобален заговор за убийство.

Заедно за Украйна, 00:00 ч., 28 март

Благотворителен концерт, провел се на 20 март в Лодз - Полша, по време на който се събраха над 2 милиона долара дарения за страдащите от войната в Украйна.

 

 

Размяна на забавни реплики „под кръста“ между членовете на журито в новия епизод на „България търси талант“

Професор Кантарджиев получава специален поздрав с танц „Пандемия“, а Николаос поставя рекорд за най-много дадени „не“ - в неделя вечер от 20 ч. по bTV

 

 

В разгара на осмия сезон на „България търси талант“ тази неделя oт 20:00 ч. по bTV, на сцената ще се качи талант, който вече я е покорил в един от изминалите сезони. Той бързо ще бъде разпознат и поздравен от Нико и Катето Евро, а номерът му ще бъде подобаващо оценен. 

Циркова артистка от с. Добромирка ще очарова бляскавото жури със забавен номер и неподправеното си щуро настроение, което с лекота ще завладее и всички пред екраните. Неочакван микс от стенд-ъп комедия в съчетание с фокуси, ще изненада с демонстрация тип „неглиже“, но усещането рязко ще се промени с настъпването на неочаквания и дори шокиращ финал на номера.

В неделя вечер колоритният член на журито – проф. Тодор Кантарджиев, ще бъде специално поздравен от сцената с танц, озаглавен „Пандемия“. Това определено ще зарадва професора и той с ентусиазъм ще откликне с „Браво“ и голямо „да“.

Млад майстор на тротинетка ще изненада журито с екстремен номер, интелект и дар слово. Носител на 47 световни рекорда ще поизплаши четиримата, а Евелин май ще съжали за коментара си към него. Тя ще бъде поканена да се включи в страховитата демонстрация на сцената, а на финала Николаос ще възкликне

с облекчение: „Колеги, радвам се, че вече всички сме си по местата и сме цели!“.

С думите „земляци сме“, красавицата Евелин ще посрещне поредния участник от град Перник, дошъл да премери сили за титлата „талант на България. Той ще запознае всички в залата, а и цяла България, с една много интересна и съвсем непозната игра, която ще демонстрира на сцената на шоуто.

Две приятелки и съученички ще стъпят на голямата сцена с идеята да споделят общата си страст към музиката и творчество, а прохождаща барабанистка ще впечатли с енергията си всички в журито с изключение на взискателния и изтънчен фен на барабаните - Николаос.

През целия епизод между членовете на журито ще прехвърчат шеговити и забавни реплики от типа „удари под кръста“, а Николаос може би ще постави своеобразен рекорд за най-много казани „НЕ-та“ в един епизод.

И тази неделя доброто настроение с ефира на bTV е гарантирано с новия епизод на „България търси талант“. Всякакви новини за участниците и членовете на журито можете да следите на www.talent.btv.bg и в всички каналите на шоуто в социалните мрежи.

 

Ева Янева, Кривия, Нойер и Жуниор Мораес тази неделя в „Код спорт“ по RING

Спортното предаване продължава да показва най-интересните събеседници на своите верни зрители всяка неделя по RING от 12:00 ч.

 

 

Новият епизод на „Код спорт“, който ще бъде излъчен тази неделя /27 март/ от 12:00 ч. по RING, ще стартира от Лазурния бряг, ще премине през Града под тепетата и ще заведе зрителите чак до Турската ривиера.

Зрителите ще видят ексклузивна среща с една от най-магнетичните волейболистки на планетата Ева Янева. След като новият селекционер на националния ни тим за жени Лоренцо Мичели даде първото си интервю за „Код Спорт“ още през февруари, сега е ред и на звездата на „лъвиците“ и на гордостта на Кан – „Волеро льо Кане“.

Водещите Красимир Минев и Владимир Памуков ще коментират предстоящото европейско първенство по борба в Будапеща. Ще имат ли по-големи шансове за медали родните състезатели, след като представителите на Русия и Беларус няма да се качат на тепиха заради наложените санкции след старта на войната в Украйна?

Предстои и разговор с първия футболист №1 на България след залеза на „четвъртите в света“ Александър Александров – Кривия. Мъжкото момче от култовия пловдивски квартал „Кършияка“, бе на една крачка от трансфер в „Ювентус“, но вместо това направи име в турския шампионат.

Ексклузивно за „Код Спорт“ говори и една от суперзвездите на украинския футбол Жуниор Мораес, който на косъм успя да се измъкне от ада на войната. За качествата си получи голямо признание в Украйна, където бе лидер последователно на „Металург“ /Донецк/, „Динамо“ /Киев/ и „Шахтьор“ /Донецк/ и неслучайно стигна и до националния тим на „жълто-сините“. Мораес разказва за всичко това от първо

лице в събота от 12:00 ч. в „Код спорт“ по RING.

За финал в „Звезден рожденик“ зрителите ще видят човека, който има магнит на ръкавиците си – изключителния вратар Мануел Нойер.

 

 

 

 

 

Фортисимо Фамилия с концерт за сезоните в музиката

Солист е блестящата цигуларка Лия Петрова

 

 

Виртуозната цигуларка Лия Петрова ще изпълни най-красивата класическа музика, вдъхновена от
различните годишни времена на 27 март от 11 ч. в зала „България“
.

“Сезоните” е най-новата музикална история на детската музикално- образователна програма на Софийската филхармония, Фортисимо Фамилия. Концертът е подходящ за деца и възрастни, любопитни да научат увлекателни истории от света на класиката.

В приказката с произведения, описващи цикличността на Земята, сътворени от гениите Вивалди, Чайковски, Дебюси и други, децата ще научат и любопитната история на музикалния ключ Сол. 

Историята за вълшебния ключ ще разкаже сладкодумната актриса Богдана Трифонова – дългогодишен посланик на детската музикална програма. А оркестърът на Софийската филхармония ще дирижира Павел Златаров. 

Срещата на младата цигуларка Лия Петрова с публиката винаги е емоционална и вълнуваща. Лия е била солист на филхармониите на Брюксел, Люксембург, Осака и Монте Карло, Камерния оркестър на Лозана и Националния оркестър на Монпелие. Като камерен музикант свири с изявени изпълнители като Готие Капюсон, Юджа Уанг, Катя Буниатишвили, Гари Хофман, Джан Ванг, Луи Лорти и др. Сред ярките й изяви е участието й в проекта „Марта Аргерич и приятели“ в Атина и Франция през 2016, където свири заедно с Марта Аргерич, Рено Капюсон, Юри Башмет и Миша Майски. 

Билетите за концерта са в продажба в платформата на Ивентим, както и на касата на зала “България”.