Translate

вторник, 22 март 2022 г.

По-устойчив жизнен цикъл на LG Saundbar за по-зелено утре

 

 

Днешните потребители все повече ценят отношението на брандовете към околната среда и са по-склонни да пазаруват от компании, споделящи стремежа им за опазване на планетата и едно по-устойчиво бъдеще. LG Electronics, компания, която дълго време е в челните позиции за екологично отговорни практики, продължава с иновациите за по-добър начин на живот днес и по-добър свят утре.

Най-показателна за тези усилия е Саундбар серията на компанията. По-екологични на всеки етап от жизнения им цикъл, първокласните звукови решения от LG са създадени от повторно използвани или лесни за рециклиране материали, консумират по-малко енергия по време на употребата си в сравнение с много конкурентни продукти и се доставят в иновативни, екологично съобразени опаковки с мисъл за бъдещето.

Много от Саундбар продуктите се отличават с издръжлив вътрешен корпус, изработен от рециклирана пластмаса, а някои от моделите имат и атрактивно текстилно покритие, създадено от рециклирани РЕТ бутилки. LG използва приблизително 1.5 милиона 500 милиметрови РЕТ бутилки всяка година, за да създаде луксозния плат за саундбар продуктите си – стилен начин за устойчиво потребление на иначе предвидената за изхвърляне пластмаса.

За опаковките на екологичния саундбар, LG използва формована целулоза от рециклирана хартия и картон вместо EPS пяна и пластмаса, които са трудни за разграждане и могат допълнително да замърсят околната среда чрез отделянето на вредни газове. С преминаването към формована целулоза, LG

затвърждава ангажимента си към по-устойчиво бъдеще за планетата и намалява нивата на използваната EPS пяна с 250 тона годишно. А използването на рециклирана пластмаса във всеки LG саундбар от 2021 година насам позволява на компанията да намали пластмасовите си отпадъци до около 300 тона годишно.

Благодарение на добре обмисления дизайн и усъвършенстваните производствени процеси на LG, саундбар продуктите имат минимален въглероден отпечатък върху планетата с предимството за по-лесно рециклиране и по-малко емисии на СО2. В следствие на тези предимства LG Soundbar 2021 наскоро са наградени с призива Product Champion от Американската агенция за опазване на околната среда /ЕРА/, специално отличие, присъдено на компанията за демонстриране на значителни екологични, социални и икономически резултати, които надхвърлят Sustainable Materials Management /SMM/ Electronics Challenge стандартите на ЕРА.

Серията LG Soundbar 2022 може да се похвали с още по-голям фокус върху устойчивото развитие на продуктите. Повечето нови модели от LG печелят SGS Eco-Product признанието за минималното си въздействие върху околната среда, доказателство че тези саундбар продуктите са отговорният избор, когато става въпрос за висококачествени аудио решения. Освен това, най-новите модели са изработени от части, произведени от рециклирана пластмасова смола и са валидирани от Environmental Claim Validation Procedure /ECVP/ към UL В същото време дизайнът им съдържа и плат от полиестерно трико, изработено от рециклирани материали, което отговаря на глобалните стандарти /според Global Recycled Standard/.

LG Soundbar 2022 са сертифицирани по ENERGY STAR®, благодарение на ефективното и минимално използване на енергия при употребата им. Чрез увеличаването на енергийната ефективност, продуктите с лого на ENERGY STAR® помагат на потребителите да играят съществена роля в опазването на околната среда.

Така че, независимо дали става въпрос за саундбар, телевизор, миялна машина или фурна, потребителите могат да са сигурни, че
LG е компания, напълно фокусирана върху предоставянето на устойчиви иновации, които правят живота по-добър и сега, и в бъдещето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар